FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - SEPSI 1-2

Bergodi și Petrescu, unici în fotbalul românesc după Supercupă » Ce premiere au bifat

Sepsi a cucerit prima Supercupă a României din istoria clubului, după 2-1 cu CFR Cluj. Cristiano Bergodi, antrenorul covăsnenilor, a bifat o premieră sâmbătă seară. +14   FOTO
Sepsi a cucerit prima Supercupă a României din istoria clubului, după 2-1 cu CFR Cluj. Cristiano Bergodi, antrenorul covăsnenilor, a bifat o premieră sâmbătă seară.

Articol de - Publicat sambata, 09 iulie 2022 22:54 / Actualizat duminica, 10 iulie 2022 00:02

Sepsi a cucerit prima Supercupă a României din istoria clubului, după 2-1 cu CFR Cluj. Cristiano Bergodi, antrenorul covăsnenilor, a bifat o premieră sâmbătă seară.

Bergodi, primul antrenor străin care a câștigat Supercupa României, cu Rapid, în 2007, a devenit în această seară întâiul tehnician din afara granițelor care se impune de două ori în finala de la startul sezonului și primul antrenor care cucerește Supercupa cu două cluburi diferite.

Mai au în palmares două Supercupe următorii antrenori: 

  • Dumitru Dumitriu (Steaua - 1994, 1995)
  • Mircea Rednic (Rapid - 2002, 2003)
  • Edward Iordănescu (2018, 2020 - CFR Cluj)

Alți 4 antrenori străini au mai câștigat Supercupa României, doi cu CFR, Conceicao (2009) și Mandorlini (2010), unul cu Dinamo - Bonetti (2012), și Ouzounidis la CS Universitatea Craiova (2021).

Protest în timpul Supercupei dintre CFR Cluj și Sepsi: „Mafia fotbalului!” + scandarea prin care fanii covăsneni au încins spiritele
CFR Cluj - Sepsi
Protest în timpul Supercupei dintre CFR Cluj și Sepsi: „Mafia fotbalului!” + scandarea prin care fanii covăsneni au încins spiritele

Dan Petrescu nu se lipește de Supercupă cu CFR Cluj

La polul opus, Dan Petrescu a ajuns în această seară la 3 Supercupe pierdute, record all-time în fotbalul românesc. Deși a contribuit la 5 titluri câștigate de CFR, n-a cucerit niciodată Supercupa cu ardelenii. 

A avut de două ori ocazia, dar a ratat trofeul, în 2019 cu Viitorul, și în 2022 cu Sepsi. În 2009, când era la Urziceni, a fost învins în Supercupă chiar de CFR.

3 antrenoriau două înfrângeri în Supercupa României: Marin Ion (1995, 2001), Ioan Andone (2003, 2012) și Ronny Levy (2010, 2011)

N-a fost nevoie de VAR în Supercupă

Supercupa României a fost primul meci intern cu sistemul VAR activ. Istvan Kovacs, Mihai Artene și Ovidiu Hațegan au efectuat doar câteva „verificări silențioase”, fără să intervină în deciziile luate de „centralul” Adrian Cojocaru.

+10 FOTO

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Hagi a răbufnit la adresa lui Panduru: „Ai uitat asta, «Pandurelu'»? Ce vină am eu?”

FRF a reacționat după decizia Ministerului Sportului: „Ne aflăm în imposibilitatea de a aplica actul” » Forul lui Burleanu cere lămuriri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează