FOTBAL  »  Superliga  »  AZI SE DECIDE CAMPIOANA

CFR Cluj și FCSB, război de 311 zile! Cele mai tari informații înainte de duelurile care decid campioana

Gnohere vs Țucudean
Gnohere vs Țucudean

Articol de - Publicat duminica, 20 mai 2018 09:00

CFR Cluj și FCSB au dus o bătălie totală de peste 10 luni, iar astăzi doar una dintre ele se va încorona campioană a României la 100 a Ligii 1.

Ambele joacă azi, de la ora 20:45. CFR acasă cu Viitorul, iar FCSB cu Astra, tot pe teren propriu. Meciurile vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, Look TV și TV Digi Sport.

 

cfr

Jucătorii cu cele mai multe meciuri în actualul sezon

DAN PETRESCU - 15 ani de la debut

Dan Petrescu, 50 de ani, a început antrenoratul în Divizia B. În 2003, atunci când Vasile Şiman i-a propus postul de A1 în Regie. De atunci, Petrescu aproape că a antrenat non-stop, a avut foarte puţine perioade şi scurte în care a stat pe bară. Are şi experienţe multe în afara României, unde a mers prima dată la o echipă de tradiţiedin Polonia, Wisla Cracovia, cu care a terminat pe locul 2 în 2006 şi unde a avut un procentaj fantastic al victoriilor din numărul total al jocurilor, 61%!

Cu Urziceni a dat lovitura, a câştigat titlul în Liga 1, după care a performat şi în Champions League, a terminat pe 3 într-o grupă cu Sevilla, Stuttgart şi Rangers şi a mers în primăvara Europa League. A urmat perioada Rusia, unde cu Kuban Krasnodar a avut rezultate bune, care l-au propulsat la Dinamo Moscova. Ultimii ani au fost un carusel între Golf, China şi Liga 1, cu alte două trofee câştigate, Supercupa României şi Cupa Chinei. În Liga 1, Petrescu are 196 de meciuri ca antrenor!

11
echipe a pregătit Dan Petrescu până acum, 5 în România, două în Rusia şi câte una în Polonia, Emirate, Qatar şi China

95
de selecţii are Petrescu ca jucător, al 6-lea all-time după Dorinel, Hagi, Gică Popescu, Raţ şi Boloni

FCSB

Jucătorii cu cele mai multe meciuri în actualul sezon

NICOLAE DICĂ - De la Podari pe Olimpico

Nicolae Dică a împlinit 38 de ani acum 10 zile şi e unul dintre cei mai tineri tehnicieni pe care i-a avut FCSB în istorie. Cariera de antrenor şi-a început-o în vara lui 2014, când a devenit secundul lui Gâlcă, tot la clubul roş-albastru. A câştigat titlul atunci, după care a debutat ca principal, numai că a făcut-o în Liga a III-a, la SCM Piteşti, iar printre deplasările de acum un an se numără şi destinaţii ca Filiaşi, Şirineasa sau Podari. A reuşit să o promoveze în liga secundă, iar în vara trecută a urcat spectaculos, direct la cea mai galonată echipă din fotbalul românesc. Parcursul de pânăn acum a fost unul bun.

A dus echipa în grupele Europa League, ba chiar în primăvara acestei competiţii, unde a jucat un meci decisiv pe Olimpico din Roma, cu Lazio, pentru accesul în optimi, iar în campionat a avut un duel umăr la umăr cu CFR. Marile bile negre din dreptul lui sunt legate de imixtiunea lui Becali, care s-a băgat de foarte multe ori peste atribuţiile antrenorului. Dică are în Liga 1, ca tehnician, numai 36 de partide, însă procentajul de puncte obţinute e unul bun, de 70%.

12
meciuri are Dică în cupele europene ca antrenor, cu unul peste nivelul lui Dan Petrescu, care a bifat 11 jocuri

32
de selecţii are Dică în naţionala României, cu care a participat la Campionatul European din 2008

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (43)
trader
trader  •  20 Mai 2018, 14:41

va fi un meci de totul sau nimic. Intimidarile si simularile ceferistilor pot face diferenta. Arbitru poate dicta castigatoarea, daca nu vrea sa vada astfel de practici.

indolentu
indolentu  •  20 Mai 2018, 14:25
Postat de laurentyu1964 pe 20 Mai 2018, 13:47

mamica ta nu ti a spus ca atunci cand te simti PROST sa nu postezi ca te faci de ras ?

bipiem

1603630919884559
Belciug Gigi  •  20 Mai 2018, 14:04
Postat de Belciug Gigi pe 20 Mai 2018, 10:54

Ce satisfactii poti sa ai cand echipa ta favorita este artizana FURTULUI CONTINUU si a FOTBALULUI DE CUMETRIE!?? Ei bine , romanii se c a c a pe asa o echipa numita fc5b!

fc5b este o echipa caraghioasa care nu trebuia sa existe!! Burleanu are pe constiinta intregul fotbal romanesc! Daca idiotulde gigi bulău a vrut sa ramana singur in play-off cu toti satelitii lui comici, gen UCv, Astra sau Viitorul , uite ca FRF i-a suflat idiotului national in cuore si asa s-a intamplat!! Bai, fc5bisti idiotidin presa sau suporteri de pe la țară, asa credeti voi ca poate fi o competitie sportiva CORECTA!!? Daca da, inseamna ca si voi sunteti la fel de ticalosi ca cei care au regizat aceasta parodie de campionat! Huooo !!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează