FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB, DUMINICĂ, 20:45, TELEKOM, DIGI, LOOK, GSP.RO

CFR l-a dat afară din România pe Dan Petrescu! Antrenorul a uitat ce acuzații a adus clubului său

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 aprilie 2018 14:34

Astăzi, Dan Petrescu ameninţă că pleacă din Liga 1 frustrat de faptul că e dezavantajat de arbitri în disputa cu Steaua, însă acum 9 ani făcea fix aceleaşi declaraţii, dar chiar împotriva clubului unde e azi antrenor.

Dan Petrescu, în calitate de antrenor al CFR-ului, s-a săturat de România fiindcă se simţe furat de arbitri şi de Steaua şi ameninţă că va părăsi ţara la finalul sezonului. Nu doar că nu e prima dată când Petrescu face astfel de acuzaţii, dar în urmă cu aproape 9 ani, mai precis în vara lui 2009, avea fix aceeaşi poziţie, numai că atunci era antrenor la Urziceni, iar ţinta criticilor sale erau tot arbitrii, dar şi CFR Cluj, clubul la care se află în acest moment!

De ce vrea acum petrescu să plece din România

"Nu mai pot, nu mai vreau să rămân!"

După meciul de duminică, Poli Iaşi - CFR 1-1, în care gazdele au egalat dintr-un penalty acordat eronat de către Ovidiu Haţegan, Dan Petrescu a ameninţat că va pleca din România în semn de protest faţă de prestaţiile arbitrilor.

"În play-off suntem furaţi pe faţă. Haţegan nu ne-a dat penalty cu Steaua clar, astăzi a inventat un penalty împotriva noastră. A fost simulare la Sin. E clar să Steaua este cea mai avantajată echipă în play-off. În campionatul regulat s-au făcut atâtea presiuni pe arbitri din partea lui Gigi Becali şi MM Stoica încât arbitrii dau penalty doar Stelei şi altor echipe. Steaua a primit un penalty cu Craiova de m-a bufnit râsul. În România cărţile sunt făcute. Cred că după meciul ăsta şi eu îmi anunţ retragerea. Ce va fi la meciul cu Steaua? Ce mai contează? Oricum nu mă mai tem de nimeni şi de nimic, pentru că vreau să plec la finalul sezonului, vreau să plec din România, nu mai vreau să rămân! Sunt hotărât sută la sută, indiferent ce se va întâmpla, eu vreau să plec! Nu mai pot în condiţiile astea" a fost discursul actualului antrenor al CFR-ului!

De ce amenința în 2009 Petrescu că va pleca

"Mă retrag din fotbalul românesc"

În sezonul 2008-2009, Petrescu câştiga titlul de campion cu Unirea Urziceni, iar în luna iulie a disputat Supercupa României cu CFR Cluj. Meciul s-a jucat în Giuleşti şi a fost decis la penalty-uri, iar CFR a luat trofeul.

Dan Petrescu a fost eliminat de arbitru în finalul primei reprize, tehnicianul fiind nemulţumit de prestaţia pro-CFR a "centralului" Georgian Ionescu. GSP l-a notat atunci cu 4 pe "central", căruia i-a imputat că nu l-a eliminat mai devreme pe Deac şi nu i-a trimis la cabine şi pe Cadu şi Culio, dar şi pe Maftei de la Urziceni.

După acel joc, Petrescu a luat foc la adresa CFR-ului şi a arbitrajelor şi a avut un discurs care seamănă izbitor cu ceea ce se întâmplă astăzi, când este antrenor chiar la CFR.

"Au fost două cartonaşe roşii cât casa, dar arbitrul şi-a bătut joc de noi. Ni s-a făcut o mare nedreptate. La cum merg lucrurile în ţara asta, cred că mă retrag din fotbalul românesc. Din cauza acestor arbitri nu o să mă mai vedeţi mult prin ţară! Mi s-a spus să tac, dar cât vom fi furaţi, voi ţipa. O să stau numai prin tribune" a fost discursul violent pe care l-a avut Petrescu.

Cu numai 6 săptămâni înaintea acelui discurs, Petrescu câştiga titlul cu Urziceni inclusiv datorită unui meci cu Dinamo în care se impusese, 1-0, şi în care arbitrii o avantajaseră în mod clar pe Unirea!

După 5 luni chiar a plecat...

La finalul acelui an, 2009, Petrescu a părăsit Liga 1 şi România. A dat curs unei oferte venite din Rusia, de la Kuban Krasnodar, unde a stat 3 ani, cu rezultate bune. După Kuban a urmat un salt important, tot în Rusia, fiind instalat "principal" la Dinamo Moscova.

... dar s-a întors de două ori

Totuşi, lui Petrescu i-a trecut supărarea pe care o avea în 2009 pe ceea ce se petrece în fotbalul românesc şi a revenit de două ori în Liga 1. Mai întâi în vara lui 2015, când a preluat-o pe ASA Tg. Mureş. A stat numai un meci, a câştigat Supercupa României împotriva Stelei, după care a plecat în China. A doua întoarcere s-a produs în iunie 2017, când a devenit A1 la CFR Cluj. 

"Este păcat că Dan Petrescu are un asemenea comportament în timpul meciurilor pentru că în Liga Campionilor va avea probleme mari dacă va face la fel" Iuliu Mureşan, preşedinte CFR, declaraţie în iulie 2009

"Dan Petrescu să antreneze echipa, nu să caracterizeze arbitrajul! Dacă ar fi în Anglia, nici nu ar mişca în front. Ăştia de la comisii sunt prea darnici. Daţi-i, dom'le, 10 etape de suspendare, să-l dea afară şi patronul!" Mircea Sandu, în iulie 2009, când era preşedinte FRF

8 meciuria jucat Dan Petrescu împotriva CFR-ului ca antrenor al Unirii Urziceni, iar palmaresul a fost dezastruos: 5 eşecuri, 3 remize, niciun succes

Câştigă într-o zi baremul unui arbitru!

Dan Petrescu e cel mai bine plătit antrenor din Liga 1. Are un contract de 400.000 de euro pe an la CFR, ceea ce înseamnă în jur de 1.100 de euro pe zi! Este exact suma cu care e recompensat un arbitru de centru la orice meci de Liga 1. Sumă din care îşi suportă singur transportul, cazarea şi masa! 

a protestat în secunda 30

O scenă petrecută pe banca Unirii Urziceni în urmă cu aproape 10 ani explică percepţia pe care Dan Petrescu o are la adresa arbitrilor, indiferent că echipa pe care o antrenează e sau nu defavorizată de "centrali" şi asistenţi.

La un meci pe teren propriu, la o jumătate de minut după startul partidei, Petrescu a început să ţipe la arbitru, care acordase aut pentru adversari: "Ne dai şi nouă ceva azi sau toate mingile sunt pentru ei?". Izbucnirea lui Dan a provocat exclamaţii şi chiar şi zâmbete inclusiv pe banca Urziceniului.

2 e numărul eliminărilor pe care le-a suportat Dan Petrescu pe parcursul actualului campionat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
1729837947086199
Sandu Alex  •  26 Aprilie 2018, 11:38

Dane, ai fost un mare jucator ! Nu imbatrani urat - nici ca om, nici ca sportiv ! CV-ul tau ca antrenor este totusi subtirel (lasam deoparte episodul Urziceni - exceptia care confirma regula...). Incearca sa te stapanesti, esti barbat !? Pentru afectiuni isterice de urgenta - exista in jumatea de sud a Bucurestilor stabilimente superspecializate pentru calmare !

liverpool.de.romania
liverpool.de.romania  •  26 Aprilie 2018, 07:09

Dan Penalty ramane Dan Penalty.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  25 Aprilie 2018, 21:43
Postat de Danut Ognean pe 25 Aprilie 2018, 19:35

minciuni gigiste fcsb-iste!fortza cfr

Pai nu erai minamovist nea Ognene? Acum ce faci? Dai moldova pe ***? Ognene, daca ar exista o unitate de masura a analfabetismului, cu siguranta s-ar numi 'ognean'. Iti imaginezi un profesor corectand o lucrare la o scoala "speciala" - "Asta a facut o lucrare de 2 ogneni, asta a fost mai istet, a facut o lucrare de 3 ogneni".

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează