FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA Strigătul lui Săndoi: „De ce doar eu să plătesc cu postul?!” » Provocat de reporterul GSP: „Vreau să vă supăr puțin”

INTERVIU GSP DIN ANTALYA.
INTERVIU GSP DIN ANTALYA. "Principalul" Emil Săndoi încă are coșmaruri cu arbitrajele care au dezavantajat Chindia Târgoviște în 2021.

Articol de , - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 15:40 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 15:48

INTERVIU GSP DIN ANTALYA. „Principalul” Emil Săndoi încă are coșmaruri cu arbitrajele care au dezavantajat Chindia Târgoviște în 2021.

Transferul lui Nedelcu, pe masa unui club din Liga 1: „Azi luăm decizia” » Are OK-ul lui Becali: „Da, mă, du-te”
MERCATO
Transferul lui Nedelcu, pe masa unui club din Liga 1: „Azi luăm decizia” » Are OK-ul lui Becali: „Da, mă, du-te”

Intervu GSP cu Emil Săndoi, antrenorul Chindiei: „Ar fi trebuit să avem 5-6 puncte în plus”

- Domnule Săndoi, nu ați prins cea mai bună vreme în Antalya. Cum a fost cantonamentul?

- Ne-am adaptat, n-am avut ce face. Noi ne-am făcut programul obișnuit, toate antrenamentele. Deși a plouat mult, uneori torențial, terenurile au avut drenaj bun și nu au fost probleme.

- Era mai bine să fi rămas acasă?

- Nu! În Turcia ne-am pregătit pe ploaie, dar acasă am fi făcut-o pe terenuri înghețate, ceea ce e mai rău.

- Fără salarii mari, fără condiții de top, fără un stadion propriu, Chindia e acolo, la mijloc, fără mari emoții. Cum reușiți?

- Poate că revin la o problemă discutată și paradiscutată. Suntem pe locul 11, e adevărat că nu la vreo diferență mare, însă fără să mai lezez pe cineva, ar fi trebuit să avem vreo 5-6 puncte mai mult!

VIDEO. Emil Săndoi, antrenor Chindia: „Sunt greșeli impardonabile contra noastră!” 

- Cam 6 puncte, așa e!

- Așa am calculat și eu.

- Ați fi avut 28, ați fi fost lângă Argeș, aproape de play-off.

- Da! Nu e un obiectiv al nostru play-off-ul. Pe noi ne interesează să ne salvăm de la retrogradare. Orice echipă vrea cât mai multe puncte. Uitați-vă la anul trecut! Am fost pe locuri de play-off, până în ultima etapă, apoi iar am fost dezavantajați. Poate am fi prins noi play-off-ul! M-au îngrijorat acele greșeli care s-au înlănțuit contra noastră. Toate statisticile sunt împotriva noastră, o spun cei care fac analize și sunt îndreptățiți să le facă.

- Ce vă îngrijorează mai mult? Greșelile repetate sau cele de-a dreptul penibile?

- Au fost greșeli impardonabile! Am și spus-o la momentele respective. Se vedea cu ochiul liber al nespecialistului. Am fost foarte îngrijorat la un moment dat. Sper să fi fost niște greșeli neintenționate. Nu cred că are cineva ceva contra noastră. Nu văd ce! Va fi important ce va fi de acum. OK, s-a greșit, dar să nu se mai greșească măcar de acum! Orice punct, orice gol e foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării.

- Vă e teamă!

- Păi, alte echipe vorbesc că le privează de intrarea în play-off. Noi nu punem așa problema. Pe noi ne poate priva de locul în Liga 1. Și nu e numai cazul nostru, ci și al altor formații. Din punctul ăsta de vedere, aș vrea ca ierarhia să fie făcută numai de execuții, de disciplină, de greșelile pe care le fac jucătorii sau antrenorii, nu de alte persoane.

VIDEO. Emil Săndoi: „De ce arbitrii nu plătesc și ei?”

- Vi s-ar părea normal ca sancțiunile pentru arbitri să fie publice? Dumneavoastră puteți plăti cu postul, jucătorul cu locul în echipă, însă despre arbitri nu știm mare lucru!

- Categoric. Dacă pentru noi există riscul să ne fie influențată cariera, să fie și pentru cealaltă parte! Așa mi s-ar părea normal! Eu pot plăti cu postul, clubul poate ajunge în "B", de ce să achităm doar noi notele de plată?!

- V-ați transformat puțin meseria în toamna asta? Ați fost mai mult psiholog decât antrenor?

- E greu, încercăm să le ridicăm moralul jucătorilor, însă când ești frustrat... Nu-i pot condamna pentru indiferență, neimplicare. Când tu faci totul ca jucător sau ca antrenor, dar toată munca se duce pe Apa Sâmbetei, e normal să clachezi. Când ai 2-3 rezultate pozitive, poate veni și al 4-lea, e vorba de moral, de obiective. Poți atrage mai mulți spectatori, poate mai mulți sponsori. Așa îți permiți alte transferuri. 

Toate se leagă în fotbal. Totul lasă niște urme! Urme care rămân și care pot costa echipa pe parcurs. Trebuie să fim responsabili toți cei implicați în acest fenomen! Altfel riscăm să avem pe conștiință anumite cluburi, orașe. Și eu îmi doresc cluburile de tradiție, cele mai cunoscute, să fie în față. Să obțină performanțe. Totuși, asta nu înseamnă că o echipă mică nu le poate obține. De ce nu? De ce una să fie dezavantajată și una avantajată? Să fie o competiție a fair-play-ului!

- Credeți că va rezolva VAR-ul problemele?

- Nu știu dacă va rezolva 100%. Am avut meciuri în care nu s-a greșit o singură dată decisiv împotriva noastră. Nu mai dau nume, e o echipă pe care o respect, care a făcut transferuri bune, care are suporteri. Dar, domne, în acea partidă nu s-a greșit doar o dată! Înțeleg o greșeală, încerci să repari. Dacă se greșește și a doua oară, OK, încerci să repari. Totuși, când se greșește și a treia oară... Și sunt greșeli decisive, care au influențat rezultatul final! 

Am mai urmărit pe la TV partide unde aveau VAR. Și poate că și atunci eu consideram că erau faze la care VAR-ul trebuia să intervină și nu s-a întâmplat. Sau viceversa. Marele avantaj cu VAR ar fi că nu s-ar mai face atâtea greșeli într-o singură direcție. OK, s-ar greși și cu VAR o dată. Dar când se greșește de 3-4 ori, numai împotriva ta... Mie nu mi-ar conveni nici dacă s-ar greși pentru mine de 3-4 ori.

VIDEO. Săndoi. „De ce Chindia are cei mai mulți eliminați?”

- Vă referiți în special la meciul cu Rapid? V-am văzut după acel joc, fumați țigară după țigară. Cum a trecut acea noapte?

- Păi, n-a trecut! Așa trăiesc eu toate partidele. Indiferent că se termină bine sau nu, pentru antrenor oricum e noaptea nedormită. E totuși o diferență: când derulezi și revezi filmul meciului și ai o mulțumire sufletească pentru că jucătorii au respectat sarcinile, e altceva. Dar se întâmplă să ai mulțumirea muncii și acea muncă să fie anulată de greșeli de arbitraj... Să vă mai dau un exemplu!

- Vă rog!

- Chindia e echipa cu cei mai mulți jucători eliminați din acest campionat. Bun. Spuneți-mi și mie un singur jucător advers care a ieșit de pe teren dintr-un meci cu noi accidentat și n-a mai putut intra! Nu e nici măcar unul! Vă spun sigur. Din cartonașele roșii primite, cred că doar unul trebuia acordat. Restul, nu! E dureros.

VIDEO. Când e gata stadionul Chindiei? Răspunsul lui Săndoi

- Vă mai supăr puțin. Cu noua arenă din Târgoviște ce se mai întâmplă? Sunt ani buni de când se lucrează acolo.

- Probabil că anul acesta se face. Să vă mai spun ceva, pentru că și eu am aflat detalii pe parcurs, n-am știut de la început. Știți că stadionul de la Târgoviște e construit exclusiv din fondurile Consiliului Local? N-au fost accesate alte fonduri. Merită apreciați cei de acolo! Nu știu când se vor termina lucrările. E clar că pe noi ne dezavantajează să jucăm mereu în deplasare. Atunci când joci pe aceeași arenă, fiecare fotbalist are anumite repere, știe unde se află în teren doar când se uită și vede o parte a tribunei. Din punctul ăsta de vedere am fost dezavantajați.

- Nu e prima dată pentru dumneavoastră.

- Poate așa a fost scris să mi se întâmple mie. Când eram la Craiova jucam pe "Extensiv" și ne antrenam pe la țară. Îmi aduc aminte, ultimul meu meci acolo a fost la Iași. Am plecat cu o zi înainte de partidă la Iași. Eram antrenor la CSU Craiova și am plecat cu autocarul de la Craiova la Iași, cam 500 și ceva de kilometri. A doua zi am jucat. Astea erau condițiile. Așa mi-e scris mie! Fără stadion peste tot. Poate prind și eu noua arenă la Târgoviște...

- Unde ar trebui să vă situați la final de sezon pentru ca dumneavoastră să fiți mulțumit?

- Fiecare își dorește o poziție cât mai bună. Dacă suntem la mijlocul clasamentului cred că e perfect pentru noi. V-am mai spus. Cred că poate fi numită o performanță și salvarea de la retrogradare. În comparație cu sezonul trecut, competiția e mai puternică. Uitați-vă ce echipe au promovat! Rapid e o nou-promovată, nu uitați! 

Și Mioveni a făcut transferuri, la fel FCU Craiova, o altă nou-promovată. Uitați-vă ce CV-uri au străinii de la FCU! UTA ce politică are, ce fotbal frumos joacă, ce valori individuale are, ce antrenor bun are! E un campionat mult mai puternic. Dacă suntem peste linie, dacă nu dăm vreun baraj sau să retrogradăm, cred că e OK pentru noi.

76 de meciuria adunat Săndoi pe banca Chindiei, unde este din iulie 2020. Palmares: 26 de victorii, 21 de remize și 29 de eșecuri. Golaveraj: 66-67

9 greșeli graveau comis arbitrii împotriva dâmbovițenilor în sezonul de toamnă, cele mai multe contra unei formații din Liga 1. Au existat și 4 gafe favorabile Chindiei

Cred că am o conduită corectă față de arbitri. Nu ireproșabilă, dar am încercat mereu să fiu civilizat. Așa sunt și în viața de zi cu zi. Vreau să mă respect pe mine în primul rând. Nu-mi poate reproșa nimeni nimic. Dorim și noi respectul arbitrilor

Am făcut două transferuri, sper să fie bune: Pițian și Sila. Primul a jucat foarte bine la noi înainte să plece la Pitești, sper să ajungă iar la nivelul acela. Și Richard e cu mare potențial. Mai avem în plan doi jucători, poate un mijlocaș și un fundaș

Avem un buget limitat. Conducerea încearcă mereu să se încadreze. Nu vrea să promită ceea ce nu poate da. Din punctul ăsta de vedere, am avut mereu stabilitate. Aici e meritul conducerii noastre

Emil Săndoi, antrenor Chindia

Vezi și:

Dinamo și-a găsit portar » Transfer de urgență înaintea meciului cu FC Argeș: „E pregătit și motivat”

Edi Iordănescu a negociat azi cu Burleanu » GSP are informații de la întâlnire: mai e o singură piedică importantă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
sdaniel1972
sdaniel1972  •  18 Ianuarie 2022, 17:52
Postat de Christian Ciuca pe 18 Ianuarie 2022, 16:45

Are dreptate saracu Sandoi, ma uitam pe statisticile gsp, e vorba mai degraba de vreo 10 puncte furate targovistenilor, si campionatul trecut a fost la fel, la indigo, si uite-asa in loc sa joci playofful te zbati la retrogradare, Chindia e cea mai furata echipa din istoria fotbalului romanesc.

Nu, cea mai furata, a fost actuala FCU Craiova, brutareasa... i au furat la greu cind au retrogradat, puncte la greu, jucatori... TOT!!!!!!!!!! Oricum, isi merita soarta brutarul... Un imbuibat, care la rindul lui, ca si oierul ***, si ei si familiile lor, au deposedat multi oameni de bunurile lor, asa au facut avere ambii...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

niculaemoromete
niculaemoromete  •  18 Ianuarie 2022, 16:56
Postat de Christian Ciuca pe 18 Ianuarie 2022, 16:45

Are dreptate saracu Sandoi, ma uitam pe statisticile gsp, e vorba mai degraba de vreo 10 puncte furate targovistenilor, si campionatul trecut a fost la fel, la indigo, si uite-asa in loc sa joci playofful te zbati la retrogradare, Chindia e cea mai furata echipa din istoria fotbalului romanesc.

La care poți adăuga punctele pierdute când s-au dat la o parte...

1177177172317584
Christian Ciuca  •  18 Ianuarie 2022, 16:45

Are dreptate saracu Sandoi, ma uitam pe statisticile gsp, e vorba mai degraba de vreo 10 puncte furate targovistenilor, si campionatul trecut a fost la fel, la indigo, si uite-asa in loc sa joci playofful te zbati la retrogradare, Chindia e cea mai furata echipa din istoria fotbalului romanesc.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close