FOTBAL  »  Superliga  »  RETUR LIGA 1, 2015-2016

Cînd începe returul Ligii 1, sezonul 2015-2016 » 4 informații pe care trebuie să le știi

Articol de GSP - Publicat joi, 07 ianuarie 2016 16:45

Returul Ligii 1 va consta din ultimele 3 etape ale sezonul regulat + cele două părți care stabilesc campioana și retrogradatele: play-off și play-out. Iată 4 informații pe care trebuie să le știi despre returul Ligii 1, sezonul 2015-2016:

  • Cînd începe returul Ligii 1, sezonul 2015-2016

Prima etapă de anul acesta este programată devreme, pe 13 februarie. Vor avea loc ultimele 3 etape din returul Ligii 1, după care va începe sistemul cu play-off și play-out.

În prima stagiune cu play-off și play-out din istoria campionatului românesc, soarta titlului va fi hotărîtă între 5 martie și 7 mai! Atît durează turneul care stabilește campioana și celelalte participante în cupele europene.

Locurile 1-6 din sezonul regulat al Ligii 1 intră în play-off. Locurile 1 și 2 din play-off se califică în Liga Campionilor, în timp ce locurile 3 și 4, plus câștigătoarea Cupei, merg în Europa League. Locurile 7-14 din sezonul regulat se duc în play-out.

Locurile 13-14 retrogradează, iar echipa de pe locul 12 dă baraj cu o formație din Liga 2

  • Cine transmite meciurile din returul Ligii 1?

Toate meciurile vor fi televizate de Digi Sport 1, Dolce Sport, Look Tv si Look TV Plus. De asemenea, meciurile pot fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.RO.

  • Cum se califică în cupele europene:

» Campioana Champions League, turul al 3-lea preliminar, tabloul campioanelor;
» Locul 2 Champions League, turul al 3-lea preliminar, tabloul noncampioanelor;
» Locul 3 Europa League, turul al 3-lea preliminar;
» Locul 4 Europa League, turul al 2-lea preliminar;
» Cîștigătoarea Cupei României Europa League, turul al 3-lea preliminar;

  • Cînd se termină campionatul. Cînd se joacă finala Cupei Ligii și finala Cupei României

Campionatul se termină pe 7 mai, mai devreme decît în anii trecuți, ca să-i permită echipei naționale să preia jucătorii pentru Campionatul European din Franța.

Finala Cupei Ligii va fi pe 11 mai, iar a Cupei României, pe 14 mai.

Dacă va repeta parcursul din sezonul trecut, în care a cîștigat toate competițiile, Steaua ar disputa trei meciuri decisive în decurs de 7 zile: ultima rundă din Liga 1 plus cele două finale.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează