FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cine de cine râde?! Kiriță s-a luat de Filip, dar și el căuta banderola în iarbă » Episodul pe care îl vrea uitat din 2002

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 octombrie 2017 16:05

Giani Kiriță l-a criticat pe Steliano Filip astăzi la Digi Sport, având un discurs dur la adresa lui, dar și a altor fotbaliști dinamoviști.

"Sunt jucători care n-au câștigat nimic, nicio toartă de trofeu, și fac lucruri pe care nu ar trebui să le facă niciodată. Sunt inconștienți. Mergeam și noi în cluburi, dar după ce câștigam meciuri cu Steaua și Rapid.

Alo, Steliano, asta nu e atitudine de căpitan! Tu ești căpitan la Dinamo, asta e atitudine de Liga 3. Și am înțeles că au fost mai mulți implicați. E lipsă de respect pentru suporterii care au mers la Piatra Neamț. Tu n-ai dreptul să te duci să înjuri fanii, tu nu ai realizat nimic, nu ai dreptul să vorbești. Nu stă Dinamo într-un jucător", a spus Kiriță.

Fan al banderolei

Ceea ce uită fostul fundaș al roș-albilor de la începutul anilor 2000 este că și el a avut derapaje. Iar acuzele la adresa lui au fost mult mai dure la vremea respectivă! Pe vremea când era căpitan al "câinilor", a pierdut banderola undeva la mijlocul terenului cu FC Brugge, iar adversarii au dat gol pe contraatac într-un meci de cupe europene în 2002. Faza avea să se repete apoi într-un meci amical în Antalya, în timp ce Kiriță căuta să-și recupereze banderola. Dar cea mai cea s-a întâmplat după partida Oțelul - Dinamo (2-0), când Mihai Guriță a înscris o dublă. Atacantul gălățenilor avea să declare ulterior într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, ceea ce presa informa la vremea respectivă.

"Vorbeau să-l facă de ocară"

"Eu l-am pensionat atunci pe Gica Popescu. L-am ridiculizat. Am dat ambele goluri, am făcut ce-am vrut cu el. Dinamo a jucat în formula 3-5-2, cu Popescu, Giani Kiriță si Tamaș pe fund. Gica nu știa stilul meu, de-abia se întorsese în țară, iar ceilalți doi discutau între ei, să-l lase singur pe Popescu, să-l facă de ocară. Era intrigă între ei. Dupa meci, Kiriță făcea semn către galerie că Popescu e vinovat de eșec", a spus Guriță. Popescu avea să se despartă de Dinamo a doua zi după acea partidă și a acuzat modul cum a fost tratat de către coechipieri!

"Una-două, de vină e Giani! Păi, și cu Gică Popescu, și cu Bruges, și cu alte ocazii, prostul am fost mereu eu! Dacă se consideră că echipa își revine fără mine în mod special, sunt gata să joc la tineret"
Giani Kiriță, ex-fundaș Dinamo, în 2002

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
694904770719395
Constantin Carp  •  27 Octombrie 2017, 19:37

Am fost pe Stadion prezent la acel meci. Otelul-Dinamo 2-0 fara drept de apel, cu multe ocazii pt galateni si gol valabil anulat...Adevarat ca Popescu îl marca pe Gurita si s-a facut de râs...I a bagat gazon si în gura...suporterii erau uluiti.Chiar daca nu l-au ajutat pe Gica P. ceilalti doi fundasi normal si dupa experienta si valoare trebuia sa-i faca fata lui Gurita.Era perioada cand Sidex Galati dadea mii de dolari prime la jucatori in meciurile cu granzii, iar Gurita cand era motivat devenea imbatabil cu o forta de taur(corp de culturist si nu foarte inalt cam 1.80),viteza si sut.Pacat de vicii: fumator inrait si consumator de vin chiar si la pauza meciurilor plus anturajul dubios din Galati.Ce vremuri...Urmaream meciurile din varful plopilor, pe Otelul erau 20.000 de spectatori la o capacitate legala de 13.000.

shark_34
shark_34  •  27 Octombrie 2017, 19:20

rade tusea de junghi!

haetim
haetim  •  27 Octombrie 2017, 18:27

,,Cea mai cea"?! Ce mai exprimare de jurnalist...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează