FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Clau-gol e asul din mânecă » Miriuță a pierdut vestiarul și încrederea șefilor! Când și în ce condiții ar veni Niculescu

Articol de , - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2017 09:00

Niculescu vrea să vină antrenor la Dinamo, dar pune condiții. ”Câinii” vor să scape de Miriuță chiar azi, numai că trebuie să scoată între 50.000 și 100.000 de euro din conturi

E chestiune de ore sau de zile până când Dinamo se va despărți și de Vasile Miriuță! Antrenorul de 49 de ani nu este ajutat nici de rezultate, nici de echipă, nici nu mai are susținerea șefilor clubului. Întrevederea de ieri dintre Miriuță și oficiali s-a amânat pentru astăzi după prânz. Antrenorul e conștient de ceea ce i se pregătește, "mașina la revizie" a fost doar un ultim avertisment. Îl mai apără doar o clauză eliberatoare și suporterii ce-l mai susțin. Ionuț Negoiță și managementul grupării au găsit înlocuitorul perfect: Claudiu Niculescu. Antrenorul de 41 de ani, extrem de iubit de către fani, ar fi pansamentul perfect. Asul din mâneca șefilor în fața suporterilor.

Ei îl vor plecat, el trage de scaun

- Conducerea clubului nu mai vrea să aștepte să vadă dacă Miriuță face 12 puncte în ultimele 4 meciuri din campionat pe 2017 sau dacă o bate pe Poli Iași sâmbătă. Roș-albii doreau să-l schimbe de ieri, dar Vasile a pregătit echipa aseară, azi urmând să se vadă cu șefii.
- Miriuță nu vrea să plece sub nicio formă până la finalul lui 2017, când poate fi dat afară dacă nu prinde play-off-ul. Surse din club afirmă că ar avea și o clauză eliberatoare de 50.000 de euro dacă va fi eliminat înainte de termen, la care se adaugă și salariile ce-ar putea duce spre 100.000 de euro, pe care clubul i-ar datora antrenorului. Aceasta e piedica principală acum în calea demiterii.
- Claudiu Niculescu și-a dat acceptul de principiu, dar a pus condiția să vină din ianuarie 2018, să termine 2017 la Voluntari. Nici ilfovenii nu vor să renunțe gratis la antrenorul care le-a adus două trofee în vară. Tehnicianul are o clauză de eliberare de aproximativ 10.000 de euro! Clau-gol este îmbiat de către Negoiță și compania să preia Dinamo de azi, fostul mare atacant al "câinilor" se codește, mai ales că situația a devenit explozivă la roș-albi, unde fiecare se ceartă cu fiecare, jucătorii își văd de treaba lor și nimeni nu ascultă de nimeni. 

"Miriuță are toate ingredientele pentru a reuși la Dinamo. Asta nu înseamnă că cealaltă opțiune pe care am explorat-o, Claudiu Niculescu, nu întrunea cam aceleași calități. Niculescu este un antrenor foarte bun, următoarea șansă i se cuvine lui"
Ionuț Negoiță, septembrie 2017

10.000 €este salariul lunar al lui Miriuță în Ștefan cel Mare

4 etape mai are Dinamo de disputat în acest final de an: Poli Iași (a), Sepsi (d), FC Voluntari (a), ACS Poli (d)

"Miriuţă nu are o parte mare de vină pentru ce se întâmplă la Dinamo. Mi-asum eu vina, 99 la sută! El trebuie să creadă în realizarea obiectivului. Poate că a fost o declaraţie nefericită, dată la cald, după meci. Sper că şi-a schimbat optica"
Alexandru David, președinte Dinamo

"Se tot vorbește de Claudiu la Dinamo. Dacă e adevărat că va fi demis Miriuță, e posibil să își dorească cei de acolo să-l ia pe Niculescu. Nu e nimic concret. El are o clauză de reziliere în contract, dar e foarte mică, n-ar fi asta o problemă"
Dan Leasă, director general Voluntari

SOCIALIZARE
Miriuță a organizat grătar SMILEY

Alexandru David a intervenit aseară la DigiSport și-a explicat: "N-am avut nicio ședință marți cu Miriuță, antrenorul a fost la pregătiri, a organizat și un grătar cu jucătorii apoi. Au socializat puțin. Discutăm miercuri. Situația e simplă, dar și complicată. Conform contractului, Miriuță trebuie să ducă echipa în play-off, vom trage linie la iarnă. Momentul dificil pe care îl traversăm ne obligă să ne întâlnim să vorbim. Dacă există un semn de întrebare, este legat de declarația dânsului, care transmite că nu mai are încredere în posibilitatea noastră de a ajunge în play-off. Acest lucru nu e posibil la Dinamo!", a zis președintele "câinilor". 

SITUAȚIE
Se-nchide până la vară
Miriuță a sosit în septembrie la Dinamo, a reușit să învingă doar pe Juventus Colentina, Aerostar Bacău și Gaz Metan Mediaș în 9 meciuri în toate competițiile. Vasile nu arde de nerăbdare să plece de la Dinamo, fiindcă s-ar închide, conform regulamentului, în fotbalul intern. Ar avea deja bifate două echipe în acest sezon, Chiajna și Dinamo, n-ar mai putea pregăti o altă formație aici până la vară. z

OFERTĂ
Îi dă și lui o mașină?
Cu Ando a fost la fel sezonul trecut. "Fălcosul" nu a vrut să plece, clubul n-a dorit să-i plătească acea clauză de 150.000 de euro. Până la urmă, în martie, când echipa era pe locul 7, în afara play-off-ului, cu 3 etape înainte de finalul sezonului regulat, Andone a acceptat o mașină Honda CR-V. Exact modelul luat ieri lui Miriuță din fața hotelului! Și cu Vasile s-ar putea rezolva la fel. z

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  22 Noiembrie 2017, 10:10

Il urmaresc constant de ceva vreme si la ultimul meci nu mi-a demonstrat altceva decit ca e destept . A stiut sa aseze echipa in teren si tactica a fost perfecta tinind cont ca Viitorul care a desfiintat-o pe Dinamo are la ora asta cel mai bun joc . Il vad antrenor -manager . Altfel nu are nici o sansa . Sa se ocupe si de cumparari si de vinzari in acelasi timp . Succes !

omidiu
omidiu  •  22 Noiembrie 2017, 09:30
Postat de ray51 pe 22 Noiembrie 2017, 09:33

Ar fi trebuit sa-l abordati pe Contra (cum, nu stiu) sa vorbeasca, sa-i determine, sa-i roage (?) pe jucatori sa-l ajute pe Miriuta. De ce? Pai toata lumea vorbeste ca el i-ar fi adus in vara. Deci, el stie ce 'scule' a achizitionat pentru New Dinamo!!! (o aberatie recunosc, dar s-ar putea sa fie o solutie)

Asa e, dar sa vorbeasca in spaniola neaparat. De fapt asta e problema lui Miriuta, el stie doar maghiara.

ray51
ray51  •  22 Noiembrie 2017, 09:33

Ar fi trebuit sa-l abordati pe Contra (cum, nu stiu) sa vorbeasca, sa-i determine, sa-i roage (?) pe jucatori sa-l ajute pe Miriuta. De ce? Pai toata lumea vorbeste ca el i-ar fi adus in vara. Deci, el stie ce 'scule' a achizitionat pentru New Dinamo!!! (o aberatie recunosc, dar s-ar putea sa fie o solutie)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează