FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Colaps ca la Dortmund! Detaliul crucial care face prăpăd la FCSB

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2017 09:00

FCSB a pierdut primul loc, în campionat şi în grupa de Europa League, mai ales din cauza jucătorilor accidentaţi pe care Dică nu s-a putut baza în ultima lună şi jumătate.

La finalul lui octombrie-începutul lui noiembrie, FCSB îşi privea toţi adversarii de sus. Şi în campionat, dar şi în grupa de Europa League. De atunci însă, echipa a început să se prăbuşească.

6 puncte pierdute faţă de CFR

Motivul? Seria interminabilă de accidentări. Care rând pe rând i-au scos din joc pe cei mai importanţi fotbalişti, gen Romario Benzar, Momcilovici, Nedelcu, Planici, Morais, Alibec, Teixeira, Budescu. În ultimele 5 etape, FCSB a pierdut nu mai puţin de 6 puncte faţă de CFR, care a revenit pe primul loc şi are şi un avans de 5 puncte. Raportul în campionat, la puncte, în ultimele 5 runde: 15-9 pentru trupa lui Dan Petrescu.

Mai mult, în Europa League, la Plzen şi acasă cu Lugano, cu o echipă improvizată, FCSB a pierdut ambele dispute şi a ratat primul loc. Implicit, statutul de cap de serie, iar sorţii i-au scos în cale un adversar de mare calibru: Lazio.

Tommy a făcut minuni

Din această perspectivă, FCSB termină anul în genunchi şi o aşteaptă o confruntare extrem de complicată cu Viitorul. Spre deosebire de acest sezon, în care pregătirea fizică a fost făcută de Marian Lupu, în anii în care Thomas Neubert s-a ocupat de muşchii jucătorilor, Steaua a arătat formidabil şi nu existau decât foarte rar accidentări musculare, ci doar mecanice.

La finalul lui 2012, neamţul, alături de Reghe, a dus echipa în primăvara europeană, câştigând o grupă cu Stuttgart şi Copenhaga, iar în campionat era pe primul loc. Apoi, în decembrie 2013, Steaua domina, de asemenea, competiţia internă, în ambele sezoane câştigându-se titlul într-un mod autoritar. 

Ce accidentaţi are FCSB în acest moment:

Jucător / Situaţie
Romario Benzar / recidivă la ruptură musculară
Bogdan Planici / entorsă de gleznă
Mihai Bălaşa / leziune musculară
Junior Morais / accidentare la genunchi
Constantin Budescu / accidentare la genunchi
Filipe Teixeira / microruptură fibrilară
Denis Alibec / accidentare la genunchiul drept

ECHIPA TIP
Niţă - R. Benzar, Planic, Bălaşa, Momcilovici - Pintilii, Nedelcu - Teixeira, Budescu, Tănase - Alibec

Echipa probabilă cu Viitorul
Niţă - Enache, Larie, Nedelcu, Momcilovici - Pintilii, Ov. Popescu - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere

Hagi n-are niciun absent

Dacă Dică se confruntă cu probleme majore din cauza accidentărilor, adversarul său din etapa de duminică, Gică Hagi, n-are nicio grijă de această natură. N-are niciun accidentat. Chiar şi Carlo Casap s-a refăcut complet după ruptura de ligamente încrucişate suferită în iulie, însă e puţin probabil să joace cu FCSB. 

FCSB a jucat cel mai mult

O cauză a deselor accidentări ar putea fi şi numărul foarte mare de meciuri pe care trupa lui Dică le-a susţinut în actualul sezon. Până acum sunt 33 de partide. FCSB a bifat 21 de jocuri de Liga 1, alte 10 în cupele europene şi două în Cupa României. În plus, a avut jucători la toate acţiunile echipelor naţionale. Pe de altă parte, Dică a avut la dispoziție de departe cel mai numeros și mai valoros lot, astfel încât a putut odihni, prin rotație, majoritatea jucătorilor. Așa se face că FCSB n-a început niciodată două jocuri consecutive cu același prim 11! Prin comparație, CFR a bifat numai 22 de partide oficiale, Craiova 25, iar Viitorul a ajuns la 28. z

10 jucători a avut FCSB la începutul lunii noiembrie la cele 3 echipe naţionale: seniori, U21 şi U19

Dortmund a păţit la fel

O mare echipă de pe continent care a ajuns în situaţia de acum a FCSB-ului, cu foarte mulţi fotbalişti accidentaţi, e Borussia Dortmund. De exemplu, la meciul cu Real Madrid de la mijlocul săptămânii trecute, a avut nu mai puţin de 7 jucători de bază cu probleme medicale, printre care Durm, Goetze, Reus, Rode, Piszczek, Castro. Echipa a acuzat din plin acest lucru şi a pierdut calificarea în primăvara europeană a Champions League, iar în campionat era, înaintea intermediarei de ieri şi azi, abia pe locul 8. Antrenorul, olandezul Peter Bosz, a plătit şi el cu postul, fiind dat afară. 

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  13 Decembrie 2017, 14:26

Unii nu ar trebui lasati sa comenteze,strica tot ansamblul.Nu stiu limba,nu au idei ci numai rautate si caposenie ,sunt fanatici pana la tampenie,samd.Pacat!

1260234347346768
Ioan Trisi  •  13 Decembrie 2017, 14:21
Postat de roadghost pe 13 Decembrie 2017, 11:30

Acum vreo 2 sapt, FCSB era comparata cu Napoli ca goluri marcate de tridentul ofensiv, acum seamana cu Dortmund la nr de accidentari...in zilele urmatoare veti citi despre asemanarile socante cu Real Madrid ( ambele folosesc 11 jucatori in garnitura de start) si despre similaritatile cutremuratoare cu Psg (ambele au aceeasi marca de linoleum in vestiare)

Chiar si-asa!(Firicel)

red77
red77  •  13 Decembrie 2017, 13:13
Postat de coriolanus pe 13 Decembrie 2017, 13:08

Tu nici nu ai prins obositule era de aur.. Se scrie despre steaua ca este material.. Nu vrei sa vbim la infinit de mizeria lui negoita? Vbesc si ei de unde se joaca fotbal pe teren.. Nu neaprat in tribune din lipsa de altceva..

epoca de aur ii zicea nostalgicule si e strans legata de tatucul vostru ceausescu ! luna asta esti la cimitir sa reciti poezii !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează