FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Comedia transferurilor la Dinamo » Tactica prin care Negoiță negociază cu celelalte cluburi

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2018 09:01

Dinamo vrea să aducă jucători fără să plătească bani și propune la schimb fotbaliști ”consacrați”, gen Laurențiu Manole.

Dinamo este al doilea cel mai mare club din istoria fotbalului românesc, dar a ajuns să negocieze transferurile ca un club falimentar din ligile inferioare, ce încearcă cu ultimele puteri să supraviețuiască.

Conform surselor Gazetei, ieri dimineață a fost primul contact oficial al celor de la Dinamo cu omologii de la Chiajna în ceea ce privește transferul lui Ronaldo Deaconu, 20 de ani.

Oamenii lui Ionuț Negoiță au stat liniștită până acum, pentru că tatăl mijlocașului, Marcel, a garantat că rezolvă tot, astfel încât fiul său să vină liber de contract.

Planul nu a reușit, iar tabăra Dinamo-Deaconu s-a lovit de reacțiile vehemente ale conducerii Concordiei, în frunte cu președintele Cristi Tănase: "Stadiul discuțiilor cu Dinamo este la fel ca înainte să vină Deaconu la Chiajna. Nu există! S-a discutat doar neoficial cu jucătorul și tatăl său, fără acordul clubului. O lipsă totală de respect", a spus Tănase pentru GSP cu o zi înainte să fie contactat de roș-albi.

Disputa procentelor

Gazeta vă dezvăluie discuțiile dintre cele două părți, de ieri dimineață:

  • "Câinii" au transmis că nu pot plăti nici măcar un euro pentru transfer, dar că sunt de acord cu un împrumut pe un an și jumătate și la schimb cu Patrick Petre sau Laurențiu Manole. În cazul în care Deaconu se transferă de la Dinamo în această perioadă, Concordiei să-i revină un procent de 20% din suma de transfer.
  • Răspunsul Concordiei: oficialii ilfoveni nici nu au vrut să audă de oferta "câinilor" și au plusat. Sunt de acord cu un împrumut pe un an și jumătate, dar îl solicită pe Andrei Târcoveanu și un procent de 40%-60% în favoarea Concordiei în cazul unui transfer. Dacă Târcoveanu se vinde în această perioadă, același procent rămâne în picioare, în favoarea trupei din Ștefan cel Mare.

Conform surselor GSP, ilfovenii nu au nimic cu Patrick Petre, însă au refuzat varianta pentru că pe postul de mijlocaș stânga îl au deja pe Claudiu Bumba, o altă "țeapă" luată de curând de "câini".

Roș-albii l-au dat afară pe Bumba, iar acesta a semnat ca jucător liber cu Chiajna. A dat gol în poarta fostei echipe, învingând în Ștefan cel Mare, 3-2, și în acest moment e unul dintre cei mai buni jucători de sub comanda lui Ion Moldovan.

În ceea ce privește răspunsul lui Dinamo, a rămas ca oficialii "câinilor" să revină luni cu un răspuns din partea lui Negoiță. 

"Când am vrut să iau împrumut un jucător de la Chiajna, clubul nostru a plătit bani, nu a spus că bugetul de transferuri e zero. Nu vreau să intru cu Dinamo în polemică pentru tot ce a însemnat acest club în trecut"
Cristian Tănase, președinte Chiajna

"Nu putem spune că Deaconu e un «copil problemă», dar s-a creat o atmosferă de antipatie în rândul colegilor și chiar al staff-ului tehnic de la Chiajna" Cristian Tănase, președinte Chiajna

2 goluri și un assist în 17 meciuri a reușit Deaconu pentru Chiajna în acest sezon de Liga 1

500.000 €valorează Deaconu în acest moment, conform transfermarkt.de

"Pilele" confirmate

Gazeta a scris despre faptul că tatăl lui Ronaldo Deaconu lucrează la SRI și s-a folosit de relațiile din această sferă, dar și din cea politică pentru a-l transfera pe fiul său la Dinamo. Întrebat despre acest subiect, președintele Chiajnei, Cristian Tănase, a dezvăluit:

"Presiuni nu există, dar telefoane și anumite insistențe deranjante da. Totuși, sunt la nivel de purici care pișcă enervant și nimic mai mult. S-au depășit niște limite ale diplomației, însă nu ne-au sensibilizat în niciun fel.

Cât despre domnul Deaconu și SRI, clubul Chiajna nu are cunoștință de așa ceva și nici nu a spus acest lucru. Acum, glumind puțin, dacă eu aș lucra la CIA vă dați seama că nu m-aș deconspira, pentru că vine KGB-ul peste mine". 

Prelungește?

Președintele Chiajnei a transmis familiei Deaconu că este de acord cu un împrumut la Dinamo pe un an și jumătate, adică perioada contractuală pe care mijlocașul o mai are cu Chiajna. Cu o condiție: ca fotbalistul să prelungească pe încă un an și jumătate cu Concordia, în aceleași condiții. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
redterrier
redterrier  •  08 Ianuarie 2018, 09:27

mda...

1264624400266400
Lupescu Mihai  •  07 Ianuarie 2018, 23:55

Iar daca nu ai te împrumut!!

1264624400266400
Lupescu Mihai  •  07 Ianuarie 2018, 23:54

Iartane da te confunzi cu Derizoriu Penibil, și cum spune Mister Cornel Dinu te ia Radarul!!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează