FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

COMENTARIU » Decebal Rădulescu după un nou meci sclipitor al lui Hagi jr: "Când Ianis începe să devină un Hagi!"

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2018 16:52

De când avea vreo 14 ani Gică ni-l băga pe gât pe fiul lui. "O să ajungă mare. Veți vedea!".

Câți ați fost cei care ați strâmbat din nas? Gândiți-vă bine! Mulți, vă spun eu. Chiar dacă nu recunoașteți. Și eu am privit din unghiul tatălui declarațiile lui Hagi. Până când, într-o zi, l-am văzut pe Ianis jucând. La juniori. Apoi, seara târziu, Regele cu ochii scoși, în barul hotelului Iaki, îi explica băiatului unde a greșit, și ce a făcut bine.

De fapt, ce a făcut bine i-a spus mai puțin. Să ne înțelegem! Demonstrația s-a consumat cu o minge la picior. Puștiul n-a tăcut. N-a ezitat o clipă să pună întrebări. Lecția a continuat minute în șir până când la un moment dat a apărut și Marilena. A privit, s-a întors, și a plecat fără să i se observe vreo grimasă pe față.

Din acel moment am înțeles cum stau lucrurile. M-am gândit că Hagi face cu fiul lui așa cum a crescut el. Își retrăia, prin Ianis, începuturile. Cariera. Îl priveam și mă gândeam că dacă ar putea, i-ar transfera fiului prin nu știu ce minune talentul lui. De atunci au trecut ani și n-am ezitat să-l cred pe Hagi. Să cred că Ianis, într-o zi, o să ajungă sus. Nu știu cât de sus, dar asta nu mai contează. Vom vedea.

Ianis e un copil. Un copil despre care cred că trăiește cu o presiune imensă. În primul rând pentru că îl cheamă Hagi și pentru că s-a apucat de fotbal. Vine orgoliul tatălui. Apoi debutul timpuriu în prima ligă. Transferul ratat la Fiorentina, iar acum era nevoie să demonstreze tuturor că Gică n-a mințit o clipă în ceea ce-I privește. E mult? E puțin? Poate să ducă povara asta? Doar el știe. Un lucru e sigur: toți ne ferim să-l lăudăm. De la jurnaliști, la oameni de fotbal. Ne gândim că greșim. Dacă e doar un fotbalist de pluton? De teamă că Ianis nu va confirma. Sau din alte motive.

Azi, cred că a venit vremea lui Hagi junior. Să nu uităm cât s-a scris și s-a vorbit de Moruțan? Țineți minte? Ați uitat că Dennis Man face cam 100 de milioane de euro? Și extrema stângă de la FCSB. Cum îl cheamă??? Să reluăm, primul era Mbappé, al doilea Ronaldo și ultimul Messi.

Nu mă feresc acum să-I laud pe Ianis. Mi se pare că a acumulat mult. Are un joc inteligent și consistent, cu evoluții de lider în teren. Se face respectat cu ceea ce joacă. Se face respectat de colegi și presă. Știu că mi-am pierdut exercițiul de a lăuda. Ca să fiu sincer, nu l-am avut niciodată. Dar precum azi, promit să mă schimb când e cazul. Și încep cu fiul lui Hagi! Pentru că Ianis începe să devină un Hagi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
780708698710213
Razvan Claudiu  •  21 Februarie 2018, 09:42
Postat de ovidiu_3003 pe 20 Februarie 2018, 19:00

...uitati va lume la acest prost ...omul se crede jurnalist ...ne spune toate tampenile de care e capabil ...un om de nimic ...un laudator-lingusitor...oameni ca acest D.R. au facut posibil cultul personalitatii in epoca de aur a comunismului ...se vede clar ca Ianis e mai talentat ca mediocru de ta su ...dar si mai clar este ca nu o sa ajunga un fotbalist de clasa internationala ...numai munca nu ajunge ...ma crezi ?...Ianis e copil doar in capul prostului ...el a devenit demult un tanar fotbalist... la 19 ani si patru luni nu mai esti mic ...daca era bun nu ajungea la viitura ... Oare acest prost nu si pune intrebarea de ce nicio echipa in afara viiturii nu l a vrut ?

Te-ai apucat de trollat sau doar tragi pe nas?

1498434707123363
Dumitru Neculai  •  21 Februarie 2018, 09:14

decebale tu ai scoala comunista furi idei de la altii chiar an timpul convorbirii Cand esti contrazis pe concret o sucesti exact ca la ploiesti Vino cu ceva original cum ai sta romanului bine Dar sub lozinca AUDIENTEI ai o scuza doar pentru tine

dudulici
dudulici  •  21 Februarie 2018, 05:57
Postat de ovidiu_3003 pe 20 Februarie 2018, 23:19

...da... ce mare jucator a fost Gh Hagi ?...tu l ai vazut jucand ?...a scuipat ...a injurat ...a ratat 11 metri ...si cu el in formatie n am batut nicio echipa din elita Europei ...Andrei Ivan ...o sa fie cel mai bun fotbalist roman al tuturor timpurilor ...

Bai ...3003! Ti-a luat prazul mintile?! Nu stiam ca e etnobotanic! Daca nici Hagi senior nu a fost fotbalist.....atunci tu nu esti intreg la minte!! Ca a fost un mitocan si ca acum e si mai rau,asta e alta poveste,dar ca fotbalist a fost un geniu,aproape de nivelul lui Dobrin,cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor care,din nefericire,nu a avut norocul lui Hagi sa ajunga la Steaua(nu a vrut,a avut caracter!!!) si sa prinda revolutia!Mai trage un praz pe nas,poate te trezesti si vezi cine e amaratul ala de Ivan!!!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close