FOTBAL  »  Superliga  »  COMUNICAT

Comunicat » LPF îi răspunde dur lui Ionuț Popa: "Niciodată nu s-a întâmplat așa cum fabulează el"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 aprilie 2017 14:01

Liga Profesionistă de Fotbal nu a rămas indiferentă la seria de acuze venite  din partea antrenorului lui ACS Poli Timișoara, Ionuț Popa, cel care a criticat extrem de dur modul în care sunt programate jocurile lui ACS Poli.

LPF a emis astăzi un comunicat în care îi demontează acuzele antrenorului bănățenilor și îl amenință pe acesta că va fi aspru pedepsit în cazul în care nu se va prezenta la finala Cupei Ligii, așa cum a declarat marți seara.

Liga Profesionistă de Fotbal se vede obligată să răspundă, deși nu o face pentru prima oară, antrenorului echipei ACS Poli Timișoara, domnul Ionuț Popa.

Este vorba de atitudinea acestuia, demnă de o cauză mai bună, cu privire la felul în care este programată echipa pe care domnia sa o conduce din punct de vedere tehnic. Tocmai de aceea, pentru că președintele LPF și organizația pe care o conduce au fost subiectele de polemică ale domnului Popa, am considerat că sunt necesare următoarele precizări:

- Echipa ACS Poli Timișoara a susținut 11 meciuri oficiale în intervalul 6 februarie 2017 - 4 aprilie 2017. Este vorba de cele cinci meciuri din sezonul regulat, patru din play-out, unul în Cupa Ligii Adeplast și unul în Cupa României. Așadar 11 meciuri în 57 de zile. Asta, după o pauză competițională de iarnă de 47 de zile.

- Domnul Ionuț Popa anunță mai mult sau mai puțin voalat că LPF i-a pus pumnul în gură și că programările meciurilor vin din ”din cer sau din iad, nu știu de unde, dar eu tot joc din două în două zile”. Mai mult, domnia sa amenință că nu se va prezenta la meciurile din semifinalele Cupei României sau la finala Cupei Ligii Adeplast. ”Fac blaturi la Cupa României sau la Cupa Ligii Adeplast”, spune domnia sa și cere explicații. I le oferim, cu respectul pentru munca domniei sale, sincer, și pentru adevăr.

ACS Poli Timișoara nu a jucat niciodată din două în două zile, așa cum fabulează domnul Popa, dar cum regulamentul ar permite să se întâmple, în ROAF precizându-se că între două meciuri oficiale trebuie să existe minim 48 de ore. Niciodată, repetăm, nu s-a întâmplat așa ceva. Tocmai pentru că respectăm competiția, munca și efortul fotbaliștilor și antrenorilor.  În privința amenințării cu neprezentarea la finala Cupei Ligii Adeplast vă anunțăm că asta înseamnă o încălcare gravă a obligației instituite de art. 19 (membrii LPF sub obligați să promoveze prin activitatea lor scopul și obiectivele LPF) raportat la disp. art. 14 și 15 din Statutul LPF", se arată în comunicatul LPF.

AICI poți citi comunicatul integral al Ligii Profesioniste de Fotbal

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
368023036732853
Iuga Mircea  •  06 Aprilie 2017, 08:29

Acuzatiile grave sunt ca POLI nu si-a primit banii pe meciurile jucate anul trecut in cupa ligii. DE CE ???? asta sa spuna domnul Iorgulescu DE CE?

1062432440466057
Cojocariu Iosif  •  06 Aprilie 2017, 01:14

Smecherie parca am fi in Liban...desteptarea ...

1062432440466057
Cojocariu Iosif  •  06 Aprilie 2017, 01:12

Tocmai i-ati mai pus odata pumnul in gura si stiti ceva cred ca voi de la liga sunteti copti pentru DNA...o simpla impresie desigur...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează