FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚII

Condescu: "Am lăsat în conturi 4.125.000 de euro și 0 lei datorie"

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 martie 2017 14:50

Ca reacție la editorialul de azi din GSP al Mariei Andrieș, fostul președinte și actualul creditor al Pandurilor, Marin Condescu, susține că împrumuturile sale către club au fost reale.

- Nu e nimic adevărat din ce ați scris dumneavoastră. Când am plecat de la club, în 2013, am lăsat în conturi 4.125.000 de euro și 0 lei datorie la FISC. Prin contractele mele de prestări servicii pe care le aveam cu Pandurii eram obligat să mențin o situație bună la echipă.

- Ce calitate aveți acum la club?
- Nu am nici o calitate executivă, sunt creditor, fac parte din Adunarea Generală a Creditorilor, cea care conduce acum clubul, aflat în insolvență. Veți vedea toate împrumuturile pe care le-am făcut pentru club, sunt reale, au fost aprobate în tabloul de datorii.

- Dar împrumuturile anchetat de procurori în dosarul de delapidare?
- Și acolo expertiza contabilă mi-a dat dreptate.

- Expertiza solicitată de dumneavoastră?
- Eu am cerut expertiză și în timpul anchetei, dar procurorii au refuzat, ce dosar penal e ăla să nu fiu lăsat să instrumentez probe? Am găsit un jucător mai înțelegător și s-a făcut expertiza, cu trei experți desemnați de instanță. S-a văzut că nu era nici o problemă cu trecerea din euro în lei la cursul zilei. Totul s-a derulat prin bancă. Nici un ban n-a intrat direct în contul clubului. 5 euro am dat, 5 euro am luat.

- De ce ați făcut împrumuturile?
- Echipa avea nevoie, întârziau cotizațiile. Nu puteam da bani din averea mea, că n-am avere. De aceea am apelat la împrumuturi bancare cu ajutorul unuia dintre sponsorii echipei.

- De ce a ajuns clubul în insolvență?
- Nu din vina mea. Știu că în 2014, 2015 și 2016 în conturile clubului au intrat 17.500.000 de euro și jucătorii nu erau plătiți.

- Dar cu firma de foraj care ar fi lucrat la ferma dumneavoastră?
- Nimic adevărat. S-a forat numai la stadion și la două mănăstiri, unde mergeau jucătorii, pentru a aduce apă. Încă o dată, acum nu am nici o calitate oficială la Pandurii.

- Dar ați scos echipa de pe teren la Târgu Mureș...
- Nu eu. Eu și Grigoraș doar am mers să vorbim cu arbitrul Avram, să-l convingem să oprească meciul. Jucătorii nu voiau să intre pe teren, până la urmă la pauză au vorbit între ei și Stanca a venit la noi și ne-a zis noi nu mai intrăm. După părerea mea erau condiții regulamentare să fie oprit meciul, să nu pierdem 3 puncte.

- Cum vedeți situația pe viitor?
- Tocmai am aprobat planul de reorganizare în Adunarea Creditorilor. Noi sperăm să evităm falimentul. Eu unul am fost de acord ca datoria către mine să fie plătită 1% anul acesta, 2% anul viitor și tot așa. Veți vedea că o să facem o figură frumoasă.

- Aveți cu ce să le plătiți mesele jucătorilor?
- Acum au două mese pe zi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
eugeniustin
eugeniustin  •  04 Martie 2017, 16:45

Cand aud asta cu 0 lei datorie...e practic IMPOSIBIL sa nu ai datorii, cat *** sa ***?! Asta e vorba comunista, ceausescu ne-a lasat fara datorii, da, sigur, dar nefacand investitii, Romania ajunsese o tara de lumea a 4a.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.f
andrei.f  •  04 Martie 2017, 16:19

Bă, pungaşule de sindicalist, ciocu mic, cine dreaqu te crede !

andy_2008
andy_2008  •  04 Martie 2017, 16:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează