FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ VIDEO

Conducerea CCA explică modul în care arbitrajul video va fi implementat: "Obiectivul nu este să avem 100% decizii corecte"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 14 decembrie 2017 14:44

Gino Iorgulescu, președintele LPF, a anunțat introducerea arbitrajului video în acest sezon, la cel puțin un meci din play-off.

Alexandru Deaconu, vicepreședintele CCA, a vorbit despre cum funcționează VAR și despre cum vor fi modificate deciziile arbitrilor.

"Acest sistem este în test, iar o decizie finală va fi luată abia în martie 2018. Sunt mai multe variante care funcţionează în diferite ţări. Ulterior vor fi analizate toate aceste experimente şi se va veni cu o concluzie finală. Se va decide dacă sistemul va fi folosit la Campionatul Mondial din Rusia.

Cei de la IFAB (n.r. ) spun că dacă un gol se marchează dintr-un corner, iar la reluare se constată că de fapt trebuia acordat aut de poartă la acea fază, golul se va considera oricum valabil. Pentru că ei nu consideră că e o eroare importantă a arbitrului.

Din acea fază se poate sau nu marca un gol. Importante sunt faze de penalty, faze de ofsaid din care se marchează. Obiectivul nu este să avem 100% decizii corecte. IFAB spune să luăm în calcul deciziile importantele ale arbitrului versus emoţia jocului. Dacă am analiza fiecare fază, emoţia ar dispărea. Sistemul e pentru a schimba erorile evidente", a spus Alexandru Deaconu la TV Telekom Sport.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
para.para
para.para  •  14 Decembrie 2017, 21:52

Dar cand joaca fcsbgsp se foloseste VAR sau cade sistemul?

289314878161625
Barbu Constantin  •  14 Decembrie 2017, 21:35

exact ca toate lucrurile bune din tara noastra se aplica doar in functie de cum dicteaza interesul.

mosvasile
mosvasile  •  14 Decembrie 2017, 17:24

Dar cand joaca fcsb cu echipele satelit?Cine sa ceara,ca satelitii nu indraznesc?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează