FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Constantin Budescu e printre bogații Ligii 1! » TOP 10 cel mai bine plătiți fotbaliști din campionat

Constantin Budescu a revenit la FCSB // foto: Imago
Constantin Budescu a revenit la FCSB // foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 07 septembrie 2021 15:57 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 16:41

Constantin Budescu (32 de ani) va primi la FCSB un salariu de 20.000 de euro pe lună și peste el în topul câștigurilor dintre fotbaliștii din România sunt doar Chipciu și Keșeru. Ierarhia celor mai bine plătiți 10 jucători din campionat e monopolizată de FCSB și CFR.

Budescu la FCSB e mutarea acestui mercato în Liga 1. Gigi Becali a reușit să-l convingă să semneze un contract valabil până la finalul acestui sezon. Salariul pe care îl va avea: 20.000 de euro pe lună, sumă netă. 

Este a doua achiziție de top pe care vicecampioana o bifează în ultima perioadă, după aducerea lui Keșeru. Iar salariile pe care cei doi le vor încasa sunt pe măsură. Fostul atacant al lui Ludogoreț va fi cel mai bine plătit din lotul antrenat de Edward Iordănescu, 300.000 de euro pe an, iar Budescu va fi la același nivel cu Florin Tănase și Florinel Coman.

Constantin Budescu, lângă Culio și Bordeianu

Cei 4 se regăsesc și în topul celor mai bine plătiți 10 fotbaliști din actuala Liga 1. Ierarhia e monopolizată de doar două cluburi: CFR și FCSB. Toți ceilalți 6 jucători provin de la campioana din Gruia. Lider incontestabil e Alexandru Chipciu, cu un contract imens pentru nivelul din România: 35.000 de euro pe lună. 

El a venit la CFR din postura de fotbalist liber de contract, refuzând o propunere de salariu din Turcia, care atingea 50.000 de euro pe lună. 

La același nivel cu Budescu vor fi remunerați și doi dintre cei pe care CFR i-a adus în ultimele zile, la solicitarea expresă a lui Dan Petrescu: argentinianul Culio și Bordeianu, acesta din urmă la a doua revenire în tricoul ardelenilor.

Șocant: Ioniță ar fi avut același salariu cu Budescu!

Budescu are un salariu de top pentru Liga 1, însă un jucător care practic nu mai înseamnă nimic în fotbalul din România, Alexandru Ioniță II, a fost aproape de a rula în actualul sezon pe un salariu identic. Ioniță II revenise la CFR, după ce i-a expirat împrumutul la Astra, și în actualul sezon urma să aibă 20.000 de euro pe lună, exact cât noua achiziție a FCSB-ului. 

Ioniță a fost cumpărat de CFR de la Astra în 2018, în schimbul unui milion de euro, însă nu s-a impus deloc în Gruia. În plus, în toamna trecută a fost acuzat că a apelat la o terapie interzisă, iar Agenția Națională Antidoping l-a suspendat, decizie definitivă, un an. 

Sancțiunea urmează să-i expire la finalul acestei luni. Ioniță și-a reziliat luni, în ultima zi de mercato din Liga 1, contractul cu CFR și are posibilitatea de a semna cu orice echipă din postura de fotbalist liber de contract, prima variantă fiind Rapid, de unde a plecat la Astra în 2014.

Care sunt fotbaliștii cu cel mai mare contract din Liga 1

  • 35.000 de euro: Chipciu
  • 25.000 de euro: Keșeru
  • 20.000 de euro: Budescu, Fl. Tănase, Fl. Coman, Culio, Bordeianu, Alibec, Arlauskis, Sigurjonsson

Florin Tănase va ajunge la 30.000

Luna trecută, decarul FCSB-ului a semnat o nouă înțelegere, care va fi scandentă în 2025 și care prevede că începând din sezonul următor el va avea un salariu lunar de 30.000 de euro. Tănase intrase în ultimul an de contract și Becali risca să-l piardă gratis. 

Contracul parafat prevede o clauză de reziliere de 3 milioane de euro. Dacă va rămâne la FCSB și dincolo de vara lui 2022, atunci va ajunge să fie cel mai bine plătit jucător din istoria acestui club. 

La egalitate cu Chipciu, căruia Becali îi făcuse tot 30.000 de euro pe lună în sezonul de dinaintea plecării la Anderlecht, care l-a cumpărat cu 3 milioane de euro.

Cadu deține recordul

Cele mai mari salarii au fost plătite în fotbalul românesc la finalul anilor 2000. Atunci, CFR și Vaslui, dar chiar și Poli Timișoara ofereau contracte colosale. În Gruia, căpitanul Ricardo Cadu ajunsese să aibă 50.000 de euro pe lună, cea mai mare sumă achitată în întregime de un club din țară unui jucător. Și Adrian Porumboiu a oferit salarii imense: Wesley, Adailton și Sânmărtean aveau câte 40.000 de euro pe lună. În vara trecută, când începuse proiectul cu Pablo Cortacero, Dinamo i-a oferit în acte lui Borja Valle un câștig de 32.500 euro lunar, însă spaniolul n-a ajuns să încaseze nici măcar un salariu.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Constantin Budescu a revenit la FCSB! Clubul a făcut anunțul oficial

FCSB devine stelară! După aducerea lui Budescu, Iordănescu poate alinia un „11” plin de vedete

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
dubluv
dubluv  •  07 Septembrie 2021, 20:01

ce stie budescu sa faca de 30.000 euro pe luna?

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  07 Septembrie 2021, 18:47

Chipciu ;)))))))) Florin Plonjon Tanase ;)))))) da goluri din 11 metri su are atata salariu!!!

adook
adook  •  07 Septembrie 2021, 18:37
Postat de tinn pe 07 Septembrie 2021, 18:02

Iote cum apar bocitoarele impresarilor care nu papa nimic

parca tu papi ceva.la tine papica e lichida si are grade de la 30 in sus dar nu grade celsius.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează