FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Continuă haosul în Ștefan cel Mare: Ministerul a impus termen limită, Badea vrea negociere cu juriști! FC Dinamo: ”Nu mai jucăm pe această ruină!”

Jucătorii au făcut front comun cu ultrașii și au solicitat o nouă arenă în Ștefan cel Mare // Foto: Alex Nicodim
Jucătorii au făcut front comun cu ultrașii și au solicitat o nouă arenă în Ștefan cel Mare // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 24 mai 2017 00:00

Dinamoviștii au anunțat ieri că se mută din Ștefan cel Mare. Ministerul e imperativ cu Badea, impunându-i un termen limită, Badea vrea negociere cu juriști.

Telenovela "Vrem stadion nou fără pistă!" a atins punctul culminant. În ultimul episod, ieri, imediat după comunicatul ultimativo-agresiv al Ministerului de Interne, a venit ca o lovitură de ciocan amenințarea directă a clubului de fotbal.

"Suntem ferm hotărâți ca în condițiile date să nu mai jucăm fotbal pe această ruină! E un stadion uzat de zeci de ani, depășit, iar acum avea o șansă istorică de a fi modernizat, pe care, din motive ce nu țin de noi, o va rata", a reacționat Ionel Dănciulescu pentru GSP.ro.

Caută stadion

Oficialul "câinilor" a detaliat că echipa se va muta definitiv din Ștefan cel Mare. Ori pe Național Arena, ori pe alt stadion din Capitală, după ce "Cotroceniul" și "Arcul de Triumf" vor fi refăcute în cadrul programului Euro 2020.

"Ca un semnal de alarmă și semn de protest față de situație, FC Dinamo anunță că își caută stadion. Facem acest lucru din dorința de a nu mai finanța actuala bază, în condițiile în care suntem singura entitate ce a pompat bani aici.

Chiar dacă am făcut investiții, noi le-am donat statului și clubului, prin CS Dinamo. Am plătit mereu lucrările de întreținere ale gazonului și alte reparații, plus închirierile pentru meciuri".

Vineri, ultimul termen

Stadionul din Ștefan cel Mare ar trebui modernizat pentru Euro 2020, dar situația e complicată, o bună parte din complex fiind concesionată societății lui Nicolae Badea.

Ministerul de Interne a remis ieri un comunicat prin care anunță că propunerea făcută de ACS FC Dinamo, societatea lui Badea, e de neacceptat.

MAI susține că Badea urmărește doar retragerea bunurilor și suspendarea utilizării stadionului, și nu cedarea, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat.

"Nu se poate ca statul să investească 20 sau 30 de milioane de euro, apoi să-l cedeze unui privat, fiindcă s-ar merge în grup la pușcărie", spun sursele GSP.

Monica Iagăr, președinta CS Dinamo, într-un dialog privat cu un suporter, a dezvăluit că acestea ar fi planurile ACS FC Dinamo.

Ulterior, Iagăr n-a recunoscut convorbirea, dar comunicatul MAI confirmă spusele ei. Ministerul a fixat și un termen limită pentru a primi un ultim răspuns: vineri, 26 mai.

MAI acuză și impune

"Propunerea ACS FC Dinamo nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta se urmărește doar retragerea bunurilor și suspendarea utilizării stadionului Dinamo, și nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat.

ACS FC Dinamo București impune inclusiv un termen de 15 zile ca după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-și reia dreptul de utilizare și tot pe o durată nedeterminată.

Singura soluție pentru realizarea investiției o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo București a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât și în viitor, aceasta fiind propusă de actul adițional pe care CS Dinamo București l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo București" este scris în comunicatul ministerului prezidat de Carmen Dan.

Ce vrea Badea

Pe 10 mai, Nicolae Badea declarase că ACS FC Dinamo a convenit cu CS Dinamo ca din contractul de asociere să fie scos stadionul, fiind o chestiune de zile până când acest act va fi semnat.

La societatea pe care o conduce, Badea n-a primit nicio variantă de dialog din partea MAI, iar reprezentanții ACS FC Dinamo așteaptă în continuare o negociere cu juriști din partea ambelor tabere pentru modificarea diverselor articole din contract.

"Nu mai vrem ca, pe viitor, cei ale căror interese meschine blochează procesul modernizării a ceea ce înseamnă Dinamo să-și facă iluzii și speranțe că noi vom mai cotiza sau vira bani"
Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo

"Dănciulescu a fost imens ca fotbalist, dar cu vorbele s-o lase mai moale, că face entorsă!"
Marius Bacria, administrator general ACS FC Dinamo

"ACS FC Dinamo nu acceptă să excludă din obiectul asocierii bunurile imobile ce vor face obiectul investiției Companiei Naționale de Investiții, cunoscând că statul nu va putea investi în bunuri care nu-i aparțin și acceptând astfel nerealizarea investiției pentru noul stadion"
Comunicatul MAI

15.032de locuri este capacitatea actuală a arenei din centrul Capitalei

2.000 €este costul închirierii stadionului Dinamo pentru un meci

25.000 €este costul organizării unui meci pe Național Arena

1951este anul în care stadionul Dinamo a fost construit, el deschizându-și porțile un an mai târziu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
zecs93
zecs93  •  25 Mai 2017, 00:18
Postat de ticbis pe 24 Mai 2017, 10:55

Sa-ti explic: daca acum Badea cere 2000 euro pe meci si daca din numarul de bilete vandute la pretul actual Negoita isi poate acoperi chiria asta; cand statul ii va cere 20000 de euro pe meci (asa cum ii cerea si lui Becali), pretul unui bilet ar trebui sa fie de 10 ori mai mare. Daca presupunem ca un stadion nou si modern ar atrage de doua ori mai multi spectatori platitori de bilet in tribune, asta inseamna ca pretul unui bilet ar trebui sa fie de 5 ori mai mare decat in momentul de fata. Vorbesc aici de un meci banal de campionat de ex cu FC Voluntari sau cu Concordia Chiajna. Nu e greu de priceput...

si atunci pe national arena care e un stadion ultra modern , la un meci banal cu chiajna sau acs recas ( cum a fost ultimu) de ce pretul a fost 10 lei la peluze sau 25 la tribune ?? Si gandestete ca era si finala cupei,la un meci normal la peluze e tot 10 lei si 20-30 la tribune ( depinde in ce zona iti iei) !!! Dinamo va avea preturi bune daca stadionu nou se va face !!!

balauru48
balauru48  •  24 Mai 2017, 20:24
Postat de ticbis pe 24 Mai 2017, 14:18

Daca pentru tine conteaza mai putin Dinamo decat ce castiga Badea, iti doresc sa ti se implineasca visul cat mai curand posibil. Credeam ca numai galeria aia de golani de la Sud si Nord de la Steaua sunt prosti de dau in gropi si din ura pentru Becali si-au renegat echipa de suflet; constat ca nici dinamovistii nu sunt mai breji de-atat. Sa va fie de bine si sa vi se implineasca dorintele!

***, un individ fara pic de demnitate! ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1674927122791611
Andrei Ardens  •  24 Mai 2017, 16:33
Postat de ticbis pe 24 Mai 2017, 14:18

Daca pentru tine conteaza mai putin Dinamo decat ce castiga Badea, iti doresc sa ti se implineasca visul cat mai curand posibil. Credeam ca numai galeria aia de golani de la Sud si Nord de la Steaua sunt prosti de dau in gropi si din ura pentru Becali si-au renegat echipa de suflet; constat ca nici dinamovistii nu sunt mai breji de-atat. Sa va fie de bine si sa vi se implineasca dorintele!

Tocmai , ca pe mine ma intereseaza mai mult Dinamo decat banii lui Badea si nu mi-am renegat niciodata echipa, ci din contra. Nici suporterii luii Steaua nu si-au renegat echipa- din contra. Tu ai mentalitate de *** pt care patronul lui pește poate sa faca orice cu orice echipa. Ei bine, se demonstreaza ca nu e chiar așa. Sa-si faca echipe..Avantul..Flacara...Recolta..si sa faca ce vrea, dar nu sa puna mana de branduri ca Dinamo si Steaua pt ca avem o problema= aici e vorba de istorie si de sute de mii, milioane de suporteri. Nu vine orice *** si face ce vrea doar pt ca are 2 lei jumate. Tipul asta de patroni erau in Turcia si in Orient acum 30-40 de ani si probabil mai sunt si acum , dar noi suntem la cateva ore de Viena si am mai si umblat si trait prin Occident. Suntem in anul 2017 iar in Romania e nevoie sa se construiasca si sa se traiasca modern. Mergi la Becali sau Badea si fă sluj ca asa te-ai nascut, ..***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează