FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 2-1

Contra a rămas lucid după victoria în fața FCSB-ului: ”N-am strălucit, dar sunt fericit”

Contra are trei meciuri ca antrenor al
Contra are trei meciuri ca antrenor al "câinilor" contra rivalilor, două victorii, 3-1 și 2-1, și un eșec, 1-2

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2017 00:00

Cosmin Contra a făcut o analiză pertinentă a victoriei contra rivalilor și în continuare nu vorbește despre Dinamo ca fiind o candidată certă la titlu.

- Domnule Contra, sunteți fericit?
- Sunt mulțumit. OK, da, sunt fericit! Etapa trecută, la Craiova, am primit gol în ultimul minut. Acum, am dat în ultimul minut. N-am făcut un meci strălucit, a fost mai multă tensiune decât fotbal. Adevărul e că nu mă mai așteptam. Dar băieții și-au dorit enorm victoria.

- Ați avut emoții la 1-1 că un gol al adversarului ar putea s-o răpună pe Dinamo?
- De fapt, am început prost după pauză, nu am gestionat avantajul pe care ni l-am creat în prima repriză. Am pierdut mijlocul terenului, am hotărât să introduc un jucător care să echilibreze lupta de la jumătatea terenului. Am pregătit repriza secundă pentru contraatac, dar am avut niște minute mai proaste. Intrarea lui Azer Busuladzici a reușit să mai echilibreze partida. Sunt mulțumit de Bawab, a intrat bine, a făcut faza de la incursiunea lui Romera din prelungiri. A fost un meci pe contre, putea câștiga oricine. Pot spune că sunt fericit pentru victorie.

- Acum puteți vorbi despre titlu?
- Vă rog... Trebuie să ne recuperăm, urmează foarte repede meciul de sâmbătă, de la Cluj. Cele două echipe din fața noastră au prima șansă, nu mă gândesc la titlu, ci doar la următorul meci. Sâmbătă ne așteaptă un meci la fel de greu la Cluj, sperăm să ne prezentăm mai bine decât am făcut-o cu FCSB.

"Pregătisem partea secundă pentru contraatac"

- Vă așteptați ca adversarul să se mulțumească, la un moment dat, cu remiza, iar Dinamo să fie obligată să atace?
- FCSB e o echipă agresivă, are cei mai buni jucători, formează o echipă extraordinară, iar bucuria că am reușit să o învingem e cu atât mai mare. M-am așteptat ca adversarul să fie agresiv, să nu ne lase să avem o circulație bună a balonului. S-a întâmplat asta până la prima fază periculoasă a noastră, la primul penalty.

- Vă așteptați la două penalty-uri?
- Hanca are 4 goluri contra Stelei, toate din penalty. Mă așteptam mai degrabă să avem mai multe ocazii, iar la 1-0 pentru noi, adversarul să se desfacă mai mult. Pregătisem a doua repriză pentru contraatac, dar am primit gol dintr-o mare greșeală, după care au urmat 5-10 minute mai puțin bune.

- Ați vorbit cu Laurențiu Reghecampf despre acele declarații de după meciul cu Craiova?
- Mi-am cerut scuze față de toată lumea pentru acele lucruri spuse la cald. Toată lumea, în momente tensionate, poate să greșească. Mi-am cerut scuze și față de Craiova, și față de Steaua, față de toți cei care s-au simțit ofensați.

- Cum vi s-a părut atmosfera?
- Îmi era dor de o asemenea atmosferă și de un asemenea derby.

"Ne-a afectat mult miza acestui meci. Veneam după patru meciuri bune, am arătat fotbal, am avut acțiuni de atac și ocazii, ceea ce azi nu am reușit. Ne-am luptat pentru fiecare minge, dar nu am avut personalitatea să punem mingea jos și să producem fotbal"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

" Contra și preparatorul Javi Reyes, care e de departe cel mai bun din Liga 1, au avut anumite cerințe de la mine, eu sunt 98% de acord, rămâne să definitivăm discuțiile, sper să se finalizeze contractul"
Ionuț Negoiță, patron Dinamo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează