FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Copos îi răspunde lui Decebal Rădulescu: "Nu aveţi nici o remuşcare pentru faptul că mă judecaţi greşit în permanenţă?"

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 07 decembrie 2012 21:03

Editorialistul Gazetei Sporturilor Decebal Rădulescu a scris un text în care critică dur conducerea Rapidului şi îi  îndeamnă pe fanii giuleşteni să fie alături de echipă chiar şi în aceste momente grele şi să umple stadionul la meciul cu Oţelul.

Patronul giuleştenilor nu a ezitat să îi răspundă, reproşîndu-i editorialistului Gazetei că îl critică în permanenţă. Iată ce a scris George Copos.

Vezi aici editorialul lui Decebal Rădulescu!

"Textele dumneavoastră sunt, de regulă, un amestec bizar de adevăr şi de neadevăr, de corectitudine şi de deviaţii de la realitate. Articolul de azi nu face excepţie. Să mă explic. Mai întâi despre partea deviantă.

Vorbiţi cu patos despre iubirea de Rapid, despre istoria şi tradiţia lui, despre nume mari din galeria de super-staruri afirmată în Giuleşti. Până aici, corect. După care mă acuzaţi de faptul că „am muls Rapidul până l-am lăsat fără vlagă”. Mi se pare profund incorect ceea ce afirmaţi. V-aţi întrebat vreodată, apropos de iubirea de un club, prin ce forme se manifestă această iubire ? O formă este aceea de a te duce la stadion şi de a te manifesta ca suporter. Este o formă admirabilă şi demnă de tot respectul – atâta timp cât te porţi civilizat şi nu obligi clubul la plăţi de zeci de mii de lei şi nu atragi suspendarea terenului de joc. Este deci o formă respectabilă de manifestare a iubirii, dar nu singura.

O altă formă este aceea de a încerca să asiguri unui club ceea ce îi este necesar pentru performanţă: bază de pregătire, tehnicieni, alimentaţie, asistenţă medicală, şi câte şi mai câte. Toate acestea costă. Nici dumneavoastră şi nici alţii dintre cei care staţi pe margine - în sensul că nu sunteţi implicaţi în mecanismele economice de asigurare a fondurilor necesare - nu vă puteţi imagina cât de dificil este acest lucru. Personal am asigurat clubului în jur de 21 milioane de euro, din 2009 încoace, de la momentul în care - am re – preluat clubul. De ce credeţi că am făcut acest lucru, dacă nu din iubire de Rapid ? Credeţi că nu mi-am dat seama că mulţi din aceşti bani nu se vor mai întoarce niciodată ? Mă puteţi crede chiar atât de naiv ?

Eu nu sunt un tip sentimental. Nu sărut drapele, nu dansez şi nici nu plâng în public, nici de fericire, nici de necaz. Dar asta nu înseamnă că nu simt „vişiniu” şi că nu aud şi noaptea, în somn, „glasul roţilor de tren”. Sunt un om al afacerilor. Forma mea de manifestare a iubirii de Rapid este aceea de a-i asigura sumele care îi sunt necesare.

Poate că tocmai iubirea de Rapid ne-a orbit, pe noi, cei care susţin sau conduc Rapidul, într-atât încât să nu mai urmărim ferm modul în care au fost folosiţi banii. Poate ar fi trebuit să avem întrebări referitoare la numărul de jucători din lot, la salariile jucătorilor, la pretenţiile staff-urilor tehnice legate de aducerea unora sau a altora dintre jucători, etc.

Nu am făcut-o suficient de atent şi, la un moment dat, am constatat că banii s-au dus iar echipa nu merge. Nici un om raţional nu poate să vadă că maşina îi alunecă în prăpastie iar el să nu apese pe frână. Asta facem noi acum: apăsăm pe frână. Oprim un mecanism care funcţionează defectuos. Vrem reorganizarea clubului. O va face administratorul judiciar care va fi numit, care va astupa găurile prin care s-au scurs banii şi va impune un plan de redresare.

Deci: clubul nu e mort, nici nu va muri. Este doar momentul în care Rapid se transformă, se re – creează, într-o formă mult mai eficientă.

Ca să închei cu partea deviantă a textului dumneavoastră. Domnule Rădulescu, sunt convins că dumneavoastră ştiţi foarte bine că tot ce v-am scris este adevărat. În aceste condiţii, seara, când vă duceţi la culcare şi, ca orice bun creştin, faceţi bilanţul zilei întrebându-vă „Oare am greşit cu ceva astăzi ? Oare am nedreptăţit pe cineva astăzi?”, nu aveţi nici o remuşcare pentru faptul că mă judecaţi greşit în permanenţă ?

Acum trec la partea adevărată a articolului dumneavoastră. Sunt perfect de acord că suporterii trebuie să umple stadionul. Sunt de acord că Rapidul nu e nici unul din noi, cei care, acum, ne ocupăm de destinele lui. E mult mai mult şi mult deasupra. Este ceva sublim, care va dăinui, indiferent de greutăţile din ziua de azi. Rapidul are nevoie de galeria care să îi fie alături, care să îl susţină, fără injurii, fără acuzaţii şi fără acte necugetate. Echipa va dăinui – asta este misiunea pe care dorim să o îndeplinim. Ea trebuie să îi aibă alături pe cei care o iubesc, indiferent de cine sunt, vremelnic, finanţatorii ori conducătorii clubului.

Deci, în acord cu domnul Decebal Rădulescu, vă cer:
„Suporteri ai Rapidului, umpleţi Giuleştiul!”" a fost mesajul lui George Copos pentru Decebal Rădulescu.

Fostul fotbalist al Stelei, Nana Falemi, a lăudat iniţiativa lui Decebal Rădulescu de a face un apel la fanii Rapidului, cărora le cere să vină la partida cu Oţelul.

"Felicitari pentru idee. Ma bucur sa intalnesc un gand asa pozitiv! Sper ca suporterii Rapidului sa umple stadionul… , iar cei care cred ca Rapid e jucaria lor, cei care cred ca “omoara” echipa, sa stie ca nu pot sa faca asta… lor sa le fie clar ca nu pot sa “omoare” spiritul, iar echipa cat de jos va fi, intotdeauna se va ridica. Desi de multe ori esti acid, cam prea acid pentru gustul meu, de data asta: Jos cu palaria Decebal, la faza asta. Respect! Falemi", a fost comentariul fostului fotbalist al Stelei.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (71)
damian_seb
damian_seb  •  08 Decembrie 2012, 16:16

Sper ca George Copos sa reuseasca sa reuseasca reorganizarea clubului si in felul acesta sa ramana dansul la carma Rapidului ca si PATRON. Nu exista si sper ca nu va exista niciodata un alt patron al Rapidului in afara de George Copos. Trebuie mai multa atentie si o reorganizare a clubului sanatoasa si eficienta...si in felul acesta sa ramana George Copos alaturi de club, alaturi de Rapid, la carma Rapidului.

danrapid
danrapid  •  08 Decembrie 2012, 13:11

JANA NU E MOARTAAA...JANA SE TRANSFORMAAA..

spivak
spivak  •  08 Decembrie 2012, 09:40

Utecilă, nu te mai crede nimeni. Ai minţit prea mult. Cară-te odată dacă vrei să scapi de înjurături. Dispari!

Vezi toate comentariile (71)
Comentează