FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ DIN SLOVENIA » Interviu exclusiv cu Rivaldinho: "Nu mă sperie Steaua" » Ce spune despre Dinamo, despre viața în România și viitorul său

Articol de - Publicat luni, 26 iunie 2017 15:49

Rivaldinho a arătat, în primele luni la Dinamo, că poate călca pe urmele tatălui său, celebrul Rivaldo.

Atacantul de 22 de ani are genă de fotbalist şi promite să întărească această idee în proximul sezon, atunci când dorește să se lupte cu "câinii" pentru supremaţie în Liga 1 şi, personal, pentru titlul de golgeter.

Brazilianul are cei 7 ani de acasă, se observă după cum vorbeşte cu ziariștii sau cu colegii şi cu antrenorii că este un tip educat. Conversaţia cu el curge lin, atât despre viaţa lui personală, cât şi despre fotbal.

"Nu vrea nimeni să-mi facă rău"

A mărturisit că s-a acomodat foarte bine în România după primele 6 luni. "Îmi place că nu am probleme cu armele, cu oamenii răi, mentalitatea este altfel. Şi pe continentul vostru au ajuns oameni care vor să facă rău, dar situaţia la București e calmă. Nu-mi place să risc să merg într-un loc şi cineva să mă fure sau să încerce să-mi facă rău. Europa e mai sigură decât Brazilia. Şi-n Bucureşti, ies mereu în Parcul Herăstrău, soţia e încântată de natură, putem merge fără nicio teamă", a dezvăluit Rivaldinho.

Care a deconspirat stabilirea tatălui său în Florida: "În Brazilia e periculos, de aceea şi tatăl meu a plecat de acolo şi s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, care mi se pare cel mai safe loc de pe pământ. Am fraţi care sunt mici, copii, nu ne putem juca deloc cu pericolul. I s-a ivit ocazia să locuiască acolo şi a fost mulţumit de acest prilej. Poate şi eu mă voi stabili în America".

"Într-o lume înspăimântătoare, ai nevoie de credinţă"

În ceea ce-l priveşte, imaginea este idilică: "Nu am altceva mai mult să cer de la viaţă. Sunt împlinit acasă, joc la un club mare din Europa, sunt foarte fericit cu ceea ce am. Lucrurile vin de la sine dacă eşti corect cu tine şi cu cei din jur. Şi dacă munceşti".

Rivaldinho e o persoană credincioasă: "Cea mai bună carte este Biblia, pe care o citesc frecvent. Când sunt apăsat de ceva, când vreau să mă relaxez, citesc din Cartea Sfântă. Îmi alung temerile și încerc să atrag energie pozitivă în viaţa mea. Ca orice om, am şi eu fricile mele, dar ştiu că Iisus mă păzeşte, pe mine şi pe familia mea. Lumea de azi poate fi înspăimântătoare, de aceea ai nevoie de credinţă".

"Am încercat «bicicleta», dar nu iese ca a lui Rivaldo"

Brazilianul continuă să înveţe fotbal zi de zi, dar se inspiră şi din cel jucat de tatăl său: "Mă uit la meciuri mai vechi. Preferatul meu e Barcelona - Valencia, scor 3-2, din 2001 sau din 2002, când a marcat tata fantastic şi catalanii au mers în Champions League. Făcea «bicicleta» ca nimeni altul. Am încercat şi eu, însă am marcat o singură dată dintr-o asemenea fază, la 17 ani. Mai încerc şi acum la antrenamente... Mai am de învăţat!". 

"Steaua nu mă sperie, vreau să o fac pe Dinamo campioană"

  • "Şi eu aştept mult mai mult decât am arătat în primăvară. Vreau să joc tot mai des, să dau mai multe goluri, să o ajut pe Dinamo să devină campioană"
  • "Îmi plac Nemec, Romera, Azer, Hanca şi Filip, îmi plăcea și de Palici foarte mult. Şi-n România sunt mulţi fotbalişti buni, precum Alibec, Nedelcu, Coman... Mai sunt și alţii pe care-i ştiu după figură, dar nu le cunosc numele"
  • "Steaua a făcut transferuri bune, însă nu îmi pasă de această echipă. Nu mă sperie nimeni, putem câştiga campionatul. Cu câţiva jucători în plus la noi putem face un sezon senzaţional"
  • "Avem şansa noastră în Europa League. În fotbal, nu câştigă doar cel care are mai mulţi bani. Trebuie să arătăm măcar fotbalul din primăvară şi putem ajunge în grupe"
  • "Cea mai frumoasă senzaţie am avut-o la primul gol marcat de mine în România, cu CFR Cluj. A fost ca o eliberare după presiunea pe care o aveam, acel moment îmi va rămâne mereu în suflet"
  • "Cel mai urât moment a fost remiza cu Craiova. Bara cu Steaua a trecut în plan secund, fiindcă dacă dădeam gol, obţineam numai egal. Dar dacă băteam Craiova, eu zic că am fi fost campioni acum. Nu din cauza relaxării am luat gol la ultima fază. Vorbeam pe gazon, spuneam să fim calmi, că suntem pe locul 1. A fost ghinion, am clipit din ochi şi-am fost egalaţi din nimic"
  • "Ca atacanţi, îi apreciez pe Suarez, Lewandowski, Benzema, văd multe meciuri internaţionale, mă relaxează şi am de învăţat"
  •  "La Dinamo chiar e o atmosferă frumoasă. La cluburile mari cred că sunt prea multe staruri, multe ego-uri. La noi suntem cu toţii prieteni, indiferent din ce zonă a globului venim. Mister Contra a făcut posibilă această atmosferă!"

"Voi avea un băieţel, sper ca tradiția fotbalistică să continue. Mă gândesc că-i va fi greu să aibă un bunic şi un tată fotbalişti, ştiu ce apăsare a fost asupra mea. Îl voi susţine pe băiatul meu să înveţe, să devină orice doreşte"Rivaldinho

SITUAŢIE

Primul cantonament din viaţă

Jucătorul carioca bifează primul cantonament full în Europa. Atacantul a ajuns la Dinamo iarna trecută după stagiul iberic, a ratat întreaga perioadă de pregătire. Iar când a fost la Boavista Porto, a ajuns în Portugalia la mijlocul sezonului. "Este diferit faţă de Brazilia, dar eu sunt genul căruia îi place să muncească la antrenamente, aşa că-mi convine ce e în Europa", a povestit sud-americanul.

"N-am vrut să fiu poliţist, astronaut, aviator sau doctor. Doar fotbalist, ca tata. După ce voi pune ghetele în cui, probabil că voi fi antrenor sau manager" Rivaldinho

STIL

N-are maşina lui, o foloseşte pe a tatălui

Vorbind despre cum se relaxează în cantonament, se poate descoperi o altă latură a personalităţii fotbalistului. Cu un tată celebru, bogat, fiul nu este un risipitor. "«Prison Break» e serialul meu preferat. Ca actor îmi place Vin Diesel, fiindcă sunt fan «Fast and furious».

"Cosmin Contra ştie să ne dea elan chiar şi atunci când e nervos la pauză şi nu vrei să fii în preajma lui. E un foarte bun motivator" Rivaldinho

Îmi plac maşinile, acţiunea, armele, doar în filme, fiindcă în rest mi-e foarte frică de pistoale şi urăsc violenţa. Maşina mea preferată este Porsche Panamera, are tata. Eu nu am o maşină personală, când ajung în America o conduc pe a lui. N-am avut nevoie de o maşină fiindcă am avut mereu de la club. Şi nici nu arunc banii pe fereastră", a mărturisit jucătorul. 

2 goluri şi un assist are Rivaldinho, pentru Dinamo, în 14 meciuri în primăvară

500.000 € este cota brazilianului conform transfermarkt.de

 "Mă enervează traficul, de aceea nu sunt un mare fan al condusului. Pierzi mult timp preţios din viaţă în maşină. Aşa e şi la Bucureşti, şi la Sao Paulo"

 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
marius.bxl
marius.bxl  •  27 Iunie 2017, 08:01

Bai Rivaldinho lasă poveștile cu și despre fotbal .mai bine ne povestești despre taică-to.ca de-aia ai fost adus la dinamo.mai tinene la curent și pe noi când va veni Rivaldo în România. Ca de-aia ai fost adus .

208884976230492
Romulus Hurmuzache  •  27 Iunie 2017, 01:33

Steaua din liga a 4a, nu are cum sa-l sperie.Se refera la fcsb. FCSB-ul Domnului Becali.Comerciant de *** pana in 1990 si de boi dupa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danut1971
danut1971  •  26 Iunie 2017, 20:26

nici pe mine nu ma soperie fcsb cu transferurile lor de pensionari de trei stele cu tot! fortza dinamo

Vezi toate comentariile (7)
Comentează