FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

Cornel Dinu face praf sistemul din Liga 1 și îl atacă pe fostul șef FIFA: "Comicării, dijmuiri, calcule și procente"

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 februarie 2018 23:01

Legenda dinamovistă Cornel Dinu, 69 de ani, a criticat în termeni duri sistemul competițional din Liga 1. "Procurorul" vorbește în termeni vehemenți despre înjumătățirea punctelor din play-off și play-out.

"Nu e rotunjire, ci dijmuire. O înjumătățire relativă, un termen trist în istoria României. Fotbalul e atât de simplu, dar în ultimii ani a fost complicat de finanțiștii care au intrat în fotbal.

Totul a plecat de la Sepp Blatter (n.r. - fostul președinte de la FIFA). Până la el, nu existau asemenea calcule de bancher care-și onorează conturile din Elveția. L-am cunoscut în acea perioadă. A venit cu tot felul de astfel de comicării, dijmuiri, calcule și procente. Sunt niște clasamente care n-au nimic în comun cu realitatea simplă a scorurilor din teren. Fotbalul trebuie simplicat.

Sistemul cu play-off ar putea fi acceptabil atunci când încerci să menții un anumit interes: n-are sens să retragi niște puncte care au fost câștigate pe teren ", a declarat Cornel Dinu, la TV Telekom Sport.

PARTIDELE ETAPEI A 26-A, ULTIMA A SEZONULUI REGULAT:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
mmvv80
mmvv80  •  26 Februarie 2018, 14:03

Dupa ce Dinamo a dat-o in bara s-a trezit si Dinu sa critice sistemul. pentru a evita critici de la trepadusi ar trebui lasate punctele neschimbate si in playoff oferite 6 puncte la victorie si 2 la egal, pt simplu motiv ca joci cu echipe valoroase. (cei care stiu matematica vor intelege ca e acelasi lucru doar ca eviti critici de la niste Dini :) )

vladutz13
vladutz13  •  26 Februarie 2018, 11:09
Postat de Calin Francu pe 26 Februarie 2018, 09:04

Are dreptate Dinu sistemul e o porcarie in care trei echipe stabilesc campioana. Asa a fost si anul trecut si acum doi ani asa va fi si acum . Eu sint scirbit de fotbalul asta de la noi in care echipele joaca numai la interesul altora .Burleanu are o vina mare la aceasta magarie de play-off.are dreprate Hagi trebuie 18 echipe sistem primavara toamna.

Pai si daca nu se injumatateau cum era mai bine? Era o lupta in 2, sau cum a fost acum vreo 4 ani cu FCSB o lupta de una singura. Play-offul si injumatatirea chiar creste competitia, anul trecut toate 6 echipele aveau sanse la titlu!! O fi corect dpdv sportiv? Probabil ca nu, dar creste interesul!!! Daca implementau si sistemul ala cu baraje la sfarsit de an pentru cupele europene etc etc.... sa fi vazut atunci nebunie. Ideea este ca intr-o tara ca Romania, injumatatirile si sansele astea multiple raresc blaturile!!! Cred ca asta e clar pt toata lumea.

1763887750508605
Calin Francu  •  26 Februarie 2018, 09:04

Are dreptate Dinu sistemul e o porcarie in care trei echipe stabilesc campioana. Asa a fost si anul trecut si acum doi ani asa va fi si acum . Eu sint scirbit de fotbalul asta de la noi in care echipele joaca numai la interesul altora .Burleanu are o vina mare la aceasta magarie de play-off.are dreprate Hagi trebuie 18 echipe sistem primavara toamna.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close