FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - FCSB

Cristi Balaj i-a făcut nota lui Hațegan, după CFR - FCSB: 3 decizii contra steliștilor, una pro!

Captura TV Telekom
Captura TV Telekom

Articol de GSP - Publicat joi, 21 septembrie 2017 23:20

După CFR Cluj - FCSB 1-1, fostul arbitru Cristi Balaj a comentat cele mai importante decizii luate de brigada de arbitri condusă de Ovidiu Hațegan.

1. Ofsaid nesemnalizat la golul CFR-ului: 

"Este o fază foarte grea. La golul de 1-0, marcat de Urko Vera, Vinicius se afla în poziție de ofsaid. Brazilianul nu joacă mingea, dar trebuie sancționat pentru că are un impact asupra apărătorului blocându-i deplasarea. Acel apărător, din cauza atacantului aflat în poziție de ofsaid, nu a mai putut să facă marcaj la jucătorul care a înscris. Deci trebuia sancționată poziția afară din joc! Noile reglementări favorizează apărătorul în asemenea situații. Pentru că este greu de comunicat și colaborat, tehnologia video va ajuta foarte mult arbitri în astfel de faze", a zis Balaj în studioul TV Telekom Sport.

2. Gol valabil anulat eronat

"Hațegan nu trebuia să sancționeze duelul Nouvier-Benzar, petrecut în minutul 8, în faza din care a marcat Urko Vera și golul a fost anulat. Este o situație în care arbitrul era mai indicat să lase jocul să continue întrucât sunt greu de detectat elemente pentru acordarea unei loviturii libere"

3. Penalty neacordat pentru FCSB

"Nu am reușit să-mi dau seama dacă Benzar a fost împiedicat sau nu, dar dacă apărătorul cade peste piciorul lui Benzar și dacă există contact la nivelul picioarelor, atunci trebuie sancționat. Mingea era la distanță de joc și Benzar avea șansa ca să o joace. Un argument că n-a fost penalty la intrarea lui Nouvier la Benzar, când scorul era 1-1: francezul atinge mingea. De ce trebuia dat penalty: jucătorul lui CFR nu controlează balonul, iar apoi își împiedică adversarul. Concluzia finală e că a fost fault"

4. Deac trebuia eliminat

"Deac merita cartonașul roșu în minutul 78, când a avut un atac brutal cu talpa la Florinel Coman". 

"Eu cred că Hațegan n-ar fi dat și dacă era invers. Nu a vrut să se complice. Nu s-a văzut o rea-voință. Nu a fost tendențios" Gigi Becali la TV Digi Sport

"Nu pot să fiu nemulțumit de arbitraj. A fost un arbitraj echidistant. Se pot discuta două faze: atunci când s-a anulat un gol, poate valabil, cel al CFR-ului. Dacă la 1-1 noi am avut penalty, atunci ar trebui să spun mai multe. Nu pot să mă leg însă de doar o fază, brigada a încercat să arbitreze echidistant" MM Stoica la TV Digi Sport

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (45)
pedro_nr1
pedro_nr1  •  22 Septembrie 2017, 19:04
Postat de sooos1ck pe 22 Septembrie 2017, 12:39

Daca terenul era uscat le dadeam cu terenul in cap, sa fii sigur, in a doua repriza, CFR-ul a fost praf!

In a doua repriza s-a vazut forta adevarata a Stelei :) *** nu a contat nici cat un pui degerat ... ei vor castiga foarte multe meciuri cu ajutorul arbitrilor, as cum nu au pierdut nici meciul cu Steaua, datorita arbitrului care a refuzat un penalty clar si de pe LUNA :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

945524225516928
Paul Hasas  •  22 Septembrie 2017, 13:15

Am si eu o intrebare pentru cel/cei care hotaraste ce articole sa apara aici pe acest site. Pana acum era intrebat marele specialist Craciunescu despre fazele controversate. Ieri a fost sunat la digi si nici macar el nu a putut nega evidenta, nu a fost fault la primul gol, nu a fost pozitie neregulamentara la golul acordat CFR-ului, apoi cea mai tare faza la duelul dintre Nouvier si Benzar ( Craciunescu a zis ca daca cfr-istul atinge mingea nu e 11 metri sigur el a vazut ca mingea nu isi schimba traectoria dar ceilalti din studio au zis ca are orbul gainii pentru ca nu doar isi schimba directia ci si primeste efect fiind lovita defectuos de Nouvier....in fine....) Intrebarea e de ce acum il intrebati pe Balaj? :)))) incredibil si daca Balaj zicea si el ca nu a fost furat FCSB-ul veneati cu un alt nume??? il sunati pe Porumboiu nu? el sigur era echidistant.... sau de ce nu pomeniti nimic de ce a zis si Craciunescu???

sooos1ck
sooos1ck  •  22 Septembrie 2017, 12:40

He he, poate ne razbunam Duminica pe Dinamo 2 :)

Vezi toate comentariile (45)
Comentează