FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cristi Borcea reacționează după dezvăluirile Gazetei Sporturilor: „Și dacă aveam 100 de milioane, tot nu-i băgam la Dinamo!”

Cristi Borcea neagă o posibilă implicare la Dinamo
Cristi Borcea neagă o posibilă implicare la Dinamo

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 august 2020 17:39 / Actualizat vineri, 14 august 2020 17:53

Cristi Borcea (50 de ani), fostul finanțator al celor de la Dinamo, a reacționat în această după-amiază, la scurt timp după dezvăluirile făcute de Gazeta Sporturilor, conform cărora acesta ar fi în spatele lui Pablo Cortacero, investitorul care a cumpărat ieri Dinamo. 

Borcea a negat o posibilă implicare a sa la Dinamo și i-a îndemnat pe suporteri să le acorde încredere investitorilor spanioli conduși de Pablo Cortacero. 

„Cei care mă cunosc știu sigur că eu nu aș putea implica pe altcineva când e vorba de fenomenul Dinamo. Eu nu mă pot băga așa la un club ca Dinamo, n-aș putea fi paravanul altcuiva. Nu m-a interesat niciodată să vin, direct sau indirect. N-aș fi dat nici măcar 100.000 de euro. Fără antrenor, fără stadion, n-au nici baza de la Săftica. 

Ca dinamovist, am susținut și susțin proiectul suporterilor. Mă bucur că fac demersuri pentru rezolvarea stadionului. Și dacă aș fi avut 100 de milioane în cont, tot nu m-aș fi băgat la Dinamo. Nu mi-ar fi convenit să arunc 10 milioane pe fereastră aiurea, plus că nici nu mai am entuziasmul din trecut. Poate va băga Patrick bani, în momentul în care va fi gata stadionul. Până când Dinamo nu își va recăpăta identitatea, nu se pun problema de nimic. Dinmo n-are stadion, n-are nimic. 

Toți suporterii trebuie să fie alături de investitorii spanioli. Dinamo era în moarte clinică, să fim recunoscători că au venit! Eu am crezut că această echipă nu se va mai salva, le-am spus asta și lui Bălănescu, și lui Mihalcea, și lui Țălnar. Nu cred că își asumau să vină dacă nu aveau garanția banilor pe care vor să-i dea. Voi fi optimist când vor ieși să vorbească într-o conferință de presă alături de cei din «DDB».”, a spus Borcea, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

VIDEO Cristi Borcea, dezvăluiri inedite: „La penitenciar, când era Dinamo-Steaua era nenorocire

Citește și alte știri despre Dinamo: 

DINAMO. Conducere nouă, aceleași conflicte » PCH a răbufnit, după anunțul plecării lui Dănciulescu

Spaniolii de la Dinamo părăsesc Bucureștiul. Motivele și când vor să discute cu fanii-acționari. Cum arată noua conducere, după plecarea oficială a lui Dănciulescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (33)
zamorano
zamorano  •  15 August 2020, 00:10

Dacă strânge Borcea toate alocaţiile de la copiii lui, are mai mulţi bani decât Colazero.

creeperno
creeperno  •  14 August 2020, 22:56

Trebuie dezmintite toate fake newsurile care le cocheteaza presa romaneasca impotriva noastra. Trebuie sa fim optimisti si sa sustinem spaniolii in toate demersurile pe care le vor face

zorrozabal
zorrozabal  •  14 August 2020, 20:28

Auzi logica la detectivul Stucan:Cica precis Borcea e in spatele afacerii pentru ca a locuit un timp in...Florida!Bine,bine,Borcea s-a dus in Florida-nu ca sa faca afaceri cu firme din Panama-ca putea face si de la Bucuresti!Doar pentru ca acolo locuia cea de-a doua lui nevasta!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close