FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID-VASLUI 3-0

CRONICĂ Oscar în Regie ;) » Lucescu a folosit tactica perfectă pentru un debut în trombă. Rapid - Vaslui 3-0

La primul meci oficial pentru giuleşteni, Surdu a marcat primul său gol în tricoul Rapidului şi s-a repezit în braţele naşului, Răzvan Lucescu +18   FOTO
La primul meci oficial pentru giuleşteni, Surdu a marcat primul său gol în tricoul Rapidului şi s-a repezit în braţele naşului, Răzvan Lucescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 23 iulie 2011 11:51

58 de zile am aşteptat. Cînd se dispută meciurile Ligii 1, de cele mai multe ori îi certăm jucători, scoatem pe tarabă greşelile arbitrilor, criticam declaraţiile aiurea date de conducători. Nu că am vedea numai driblinguri şi goluri spectaculoase sau arbitrii ar fi nişte îngeri, ori preşedinţii ar vorbi ca din cărţi. Dar cînd campionatul se întrerupe dăm din colţ în colţ. Scormonim după ştiri, ne batem capul să găsim o informaţie, tînjim după o amărîtă de minge care să scuture plasa. Acum răsuflam uşuraţi, primul fluier al lui Haţegan de la Rapid-Vaslui a însemnat startul ediţiei 94 în istoria de 102 ani a primei divizii din România.

Vezi rezumatul meciului Rapid - FC Vaslui 3-0

N-o fi fost la fel în fiecare sezon al centenarului, dar în ultimii parcă ne lipseşte o mînă cînd nu avem etapă. La startul jocului disputat în Regie, alb-vişiniii au apărut pe teren oarecum surprinzător cu Rui Duarte titular la mai puţin de două săptămîni de la întoarcerea la echipă şi cu Surdu luîndu-i faţa lui Roman. Nici Vasluiul nu şi-a permis să-l menajeze pe Sînmărtean, chiar dacă marţi este meciul de Ligă cu Twente, astfel că la start fiecare antrenor a prezentat tot ce are mai bun.

Vezi o galerie foto de la Rapid - FC Vaslui 3-0

Rapid a început în trombă partida cu oamenii lui Viorel Hizo, omul cu CINCI mandate în Grant. Herea, Apostol şi Surdu au creat panică în careul lui Cerniauskas, iar Romică a avut şi prima ocazie mare (5), lob cu capul din mijlocul careului. Primul gol a picat în minutul 8, la capătul unei faze purtate pe stînga: centrare pînă la Cassio, minge întoarsă spre Deac şi gol din demi-voleu, de la circa 14 m. Reuşita omului care ia 300.000 de euro pe sezon din Grant a fost ca o bucată de gheaţă strecurată pe şira spinării moldovenilor.

Deac şi Surdu au marcat de la
primul meci oficial în tricoul Rapidului
Imediat, jocul s-a apropiat de poarta lui Coman. Wesley a încercat un şut de la distanţă (9), slab, dar a scăpat de huiduieli pentru că liga a decis ca porţile Rapidului să fie închise la prima etapă, apoi Papp a marcat şi pumnii vasluienilor au zvîcnit spre cer. Oniţă a anulat însă golul pentru că fundaşul galbenilor se afla în ofsaid cînd a deviat şutul lui Raul Costin. Parada lui Cerniauskas la Surdu (17) a păstrat scorul 1-0 şi la fel a rămas şi după fazele în care acelaşi Papp (21) şi Yaro Bello (31) au ajuns faţă în faţă cu Dani Coman.

Moldovenii au ratat, giuleştenii nu. În minutul 34, două dintre achiziţiile verii la Rapid au lucrat golul. APOSTOL a trimis o diagonală din lovitură liberă spre colţul lung, Bozovici a reluat în centru, Marcos Antonio a prelungit fericit pînă la DEAC, şut sănătos şi gol din colţul lui "şase".

Milanov şi-a bătut joc
de efortul colegilor
Startul părţii secunde nu i-a învrăjbit deloc pe Copos şi Porumboiu, finanţatorii care, îmbrăcaţi lejer, în blugi şi cu cămaşă albă, au văzut meciul umăr lîngă umăr în tribuna goală. Rapid a mizat pe temporizare, iar Vasluiul a avut doar două ocazii bune, prin Yaro Bello (57) şi Adailton (68). Tensiunea  între cei doi milionari a apărut doar la eliminarea lui Milanov (68), roşu pentru talpă pe gamba lui Bozovici, însă Porumboiu şi-a dat seama că Haţegan nu avea ce face. Putea însă să-i dea "galben" lui Alexa în minutul 71, ar fi însemnat eliminare, la un atac aiurea asupra lui Adailton. Nu a băgat însă mîna în buzunar...

Chiar dacă mingea s-a plimbat de mai multe ori prin faţa porţii lui Coman, transformat de trei ori în libero, tot giuleştenii au marcat. Cânu a greşit copilăreşte în minutul 87 cînd i-a pasat lui Deac, pasă directă la Herea şi scăriţă a celui care anul trecut a înscris de 11 ori.

Cu cinci noutăţi în primul 11, Rapid a avut unele momente de slăbiciune, dovadă că lipsa omogenităţii nu e chiar vorbă-n vînt. Dar a arătat, în faţa unei echipe puternice chiar şi fără transfer în ultimul an, că după patru ani acum poate fi timpul său. La primul meci, cel puţin, planurile i-au ieşit perfect lui Răzvan în Regie, acolo unde s-a jucat partida. 3-0 în faţa unei echipe cu care sigur se va lupta la titlu

Rapid - FC Vaslui
Stadion Regie
RAPID: D. Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Burcă, Bozovici - I. Apostol (77, Grigorie), Alexa, Herea - Deac, Cassio (88, Teixeira), Surdu (62, M. Roman).
Antrenor Răzvan Lucescu.
Rezerve: Straton, N. Grigore, Pancu, Oros

FC VASLUI: Cerniauskas - Milanov, Cînu, Papp, Bălace - R. Costin, Pavlovici (53, Milisavljevici), Wesley, L. Sînmărtean - Adailton (82, Temwanjera), Yero Bello (82, Buhăescu)
Antrenor Viorel Hizo
Rezerve: Puia, Zmeu, Farkas, Jovanovici

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad) Asistenţi: Cr. Nica (Ploieşti), A. Oniţa (Constanţa)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
eugenrc
eugenrc  •  24 Iulie 2011, 11:20

Felicitari Rapid . Felicitari Cristian Zagaradniuc pentru aceasta cronica . Am citit-o cu placere. O cronica fara zazanii si fitile ascunse printre randuri.

bluevibess
bluevibess  •  23 Iulie 2011, 20:13

Bafta Rapid! Sper din toata inima sa luati campionatul anul acesta..razbunati-va fratii! Poli si Rapid se iubesc la infinit!

marian79iulian
marian79iulian  •  23 Iulie 2011, 15:56

vasluiul asteapta doar milogeala, iar a inceput ca "arbitrii sunt de vina", ei sunt perfecti!! sa vedeti ce bataie isi mananca pacalicii astia de la olandezii aia, sa vedem atunci tot arbitrii or sa fie de vina! nu mai pot sa-i suport pe acesti domni, porumboiu si hizo care sunt un fel de marian iancu la puterea a doua, care tot trambiteaza ca ii fura arbitrii dar echipa lor joaca precum o echipa de bosorogi care nu stie sa dea gol si asteapta poate poate "pica" ceva de la adailton sau wesley!!! nesimtire mai mare n-am vazut!! si campionatul trecut tot asa circareli am auzit din gura celor doi!! jalnicilor!!! uitati-va in ograda voastra, nu arbitrii sunt de vina ci dumnea

Vezi toate comentariile (29)
Comentează