FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - POLI IAȘI 2-1

CRONICĂ+VIDEO+FOTO » Miriuță nu e "over". Cartonașele sunt! Victorie cu scandal pentru Dinamo în fața lui Poli Iași

Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor +17   FOTO
Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2017 18:16

Miriuță a câștigat timp, primit cadou de la Iași. Profitând de greșelile stupide făcute de echipa care a bătut FCSB în etapa trecută, Dinamo a câștigat chinuit cu 2-1 și nu pierde contactul cu antrenorul și cu grupul de play-off

Când vine noiembrie și tu ești la 4 puncte în afara play-off-ului, cu antrenorul dat afară timp de câteva ore pentru rezultate execrabile și cu jucătorii mai preocupați de distracție decât de meserie, fotbalul la 6 grade Celsius este o activitate chinuitoare.

Și dacă, după două meciuri la rând pierdute acasă cu 2-0 și 4-0, te mai vizitează și un fost antrenor, care tocmai a bătut liderul FCSB, seara se poate transforma într-un calvar.

După o săptămână de groază, Miriuță a știut că 25 noiembrie e ziua în care-și joacă postul. De fapt, fiecare meci îi poate fi fatal de-acum încolo celui poreclit "Tati". Forțat de accidentări, antrenorul lui Dinamo l-a readus în echipă pe Steliano Filip, însă l-a plasat într-o poziție mai potrivită fizicului acestuia: închizător cu rol de pilier.

Dincolo, suspendatul Stoican a schimbat sistemul 4-2-3-1 cu care a jucat în peste 90 la sută dintre meciurile din acest sezon și a trecut la 4-4-2, cu Jo împins lângă Cristea. Parcă încurcați de schimbarea tactică, jucătorii lui au intrat în meci derutați și în minutul 7 era deja 1-0 pentru Dinamo. Culmea, gazdele n-au făcut nimic special pentru asta.

O minge înaltă - specialitatea casei în stilul inestetic implementat de Miriuță - a sărit din Nemec ca dintr-un cuier, Anton a recuperat-o fără probleme la marginea careului și a pasat în stânga pentru pătrunderea lui Filip. Visător, fundașul dreapta Tiago i-a dat adversarului interiorul și a fost scos ușor din joc de pătrunderea de rugbyst a dinamovistului. Rămas singur, Filip a tras practic prin Koselev, descărcând odată cu mingea și o parte din frustrările adunate în acest an.

Golul marcat rapid pe stomacul gol a avut efectul unei mese copioase, iar Dinamo a trecut la digestie printr-un joc previzibil, lent, acceptat și replicat însă și de oaspeți. Repriza mergea spre un 1-0 plictisitor și doar gafa lui Penedo (23), care a scăpat o centrare ușoară exact la Frăsinescu, a mai condimentat meciul până în momentul în care apărarea lui Dinamo a făcut implozie.

Cu 4 minute înainte de pauză, Oliva l-a scăpat în spatele său pe Jo, golgeterul brazilian a centrat în fața porții unde Nedelcearu a uitat să facă pasul la ofsaid, ținându-l în joc pe Platini, care a înscris nemarcat din 5 metri: 1-1.   
Teoretic, urma o nouă repriză de coșmar pentru Miriuță.

Partea a doua a început însă ca un radio uitat cu sonorul la maximum. Discret până atunci, arbitrul Sebastian Colțescu a acordat penalty pentru piedica discretă pusă de sinucigașul Tiago lui Salomao (51) și, imediat după, a fost obligat de Cioinac să-l elimine. Fost jucător la Dinamo pentru doar 90 de minute - suficient să devină celebru pentru gafele dintr-un meci ciudat cu Viitorul jucat în februarie 2014 - s-a cerut pur și simplu la vestiare, înjurându-l pe "central", deși acesta îi dăduse deja un galben pentru proteste.

Rămași în 10, jucătorii lui Stoican au părut apoi mai preocupați să nu-și deranjeze gazdele și să facă "over" la numărul de galbene din meci. Frăsinescu l-a mărit și pe cel de roșii, fiind eliminat în minutele de prelungire pentru o intrare dură inutilă. Într-o seară în care victoria lui Dinamo a stat sub semnul întrebării doar câteva minute, Miriuță a primit un wild-card și pentru meciurile următoare, cu U Cluj în Cupă și cu Sepsi în Liga 1.

Primăvara e departe, play-off-ul s-a mai apropiat, dar nu în fiecare etapă joci cu Poli Iași în poftă de înfrângere și de cartonașe precum a fost sâmbătă seară.

PS - În tur, scorul a fost identic, 2-1, dar pentru CSM Poli Iași. Coincidență, Sebastian Colțescu a arbitrat și acel meci, iar recolta de cartonașe a fost la fel de bogată. Atunci a acordat 12 cartonașe galbene și două roșii, acum a dat 9 galbene și alte două roșii! 

 

 DINAMO - POLI IAȘI 2-1  VIDEO / TEXT
Au marcat: Steliano Filip 8, Anton, 53 pen. / Platini 41
Cartonașe roșii: Cioinac 50, Frăsinescu 90+2

1.306 spectatori
au fost prezenți la această partidă

clasament l1

Echipele de start:

Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip - Anton, Oliva - Hanca, Rivaldinho, Salomao - Nemec
Rezerve: Brănescu, Nica, Dudea, Șerban, Marici, Longher, Corbu

Poli Iași: Koselev - Tiago, Ov. Mihalache, Frăsinescu, Sin - Qaka, Cioinac - Platini, Jo Santos, Panțâru - A. Cristea
Rezerve: Kelava, Jagodinskis, Cisse, Danale, Pedro, Ștefănescu, Chelaru

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (375)
andrei.f
andrei.f  •  26 Noiembrie 2017, 12:58

Fundasul Tiago nu a fost deloc visător. Eu zic că ăsta a vândut meciul, el a făcut cele două goluri ale dinamoviştilor. Ar trebui strâns cu uşa !

963242023697129
Eugen Eugenescu  •  26 Noiembrie 2017, 12:38

jenanta partida,intre blat si ordin de sus ! nu se poate juca playout fara Dinamo ? se pare ca e ordin pe unitate sa nu existe posibilitatea asta ! vai de jucatori,vai de antrenori,vai de spectatori...

whiteredarad
whiteredarad  •  26 Noiembrie 2017, 11:47

Este deja gretos ! La Digi, comenta Bratu, cum sa vada el (platit si de Dinamo...)ce a fost ?. Aici "maestrul Stucan" ii zice "piedica discreta", cind orice om neutru a vazut ca dinamovistul s-a impiedecat VOIT, de iesean, care isi retragea piciorul. Stucan il cautioneaza pe Coltescu, specialit in scandaluri si meciuri "la cerere". Un arbitru ca grave dezechilibre psihice , pus, mai nou, "sa rezolve" probleme ....de necesitate stringenta. Era vital sa bata Dinamo iar GSP si Digi, "aceiasi Marie cu alta palarie", stimuleaza sperjurul si comenteaza in favoarea lui Dinamo. Deh, mister Stucan, aici nu este Hagi, sa poti sa ii urmaresti telefoanele si sa te dai mare ! Sa mai spun ca atunci cind joaca FCSB comenteaza Duckadam ?. Despre Dumitrescu si balint nu mai vorbesc , ei au o demnitate si o onoare nepatata. Bucurestenii nu pot accespa ca FCSB sa nu fie campioana (...3 ani...la rand) iar Dinamo sa joace in...play out, e o realitate vizibila si de un....miop.

Vezi toate comentariile (375)
Comentează