FOTBAL  »  Superliga  »  COMUNICAT

CSA sau CNA? Armata l-a cenzurat pe Talpan: "Limbaj agresiv, indecent"

Articol de GSP - Publicat joi, 19 ianuarie 2017 16:28

CSA a emis astăzi un comunicat în care anunță că a înștiințat FRF, LPF și Oficiului Naţional al Registrului Comerţului pentru punerea în aplicare a hotărârii judecătorești prin care Gigi Becali pierde dreptul de a utiliza numele Steaua (detalii AICI).

Anunțul oficial publicat pe site-ul CSA conține și o parte în care este dezvăluit modul în care a fost formulată notificarea trimisă către cele trei instituții.  

Formularea inițială a lui Florin Talpan a fost modificată deoarece conținea limbaj "agresiv, licenţios care nu are nici o legătură cu decenţa, sobrietatea şi cultura organizaţională a Ministerului Apărării Naţionale".

"Conducerea CSA a fost deranjată de un pasaj din notificarea formulată de jurist. Era vorba doar de forma de adresare", a dezvăluit Marius Lăcătuș la TV Digi Sport. Se pare că Florin Talpan a utilizat un ton imperativ și agresiv în forma inițială a documentelor.

De altfel, adresa cu adevărat importantă în ceea ce privește schimbarea de nume este cea adresată Oficiului Național al Registrului Comerțului, organul abilitat pentru a-l soma pe Becali să modifice numele echipei. FRF și LPF nu vor avea altceva de făcut decât să ia la cunoștință și să pună în aplicare somația ONRC. 

"Forma finală a acestor adrese a fost stabilită în urma unui proces de analiză și expertizare desfășurat de către un grup de experţi din eşaloanele superioare ale Ministerului Apărării Naţionale", se mai arată în comunicatul CSA.

Adresele CSA nu îndeplinesc însă pe deplin cererile lui Talpan. Armata cere doar schimbarea numelui, nu și locul din Liga 1 al formației patronate de Gigi Becali.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
499700600237659
Criss Criss  •  20 Ianuarie 2017, 07:38

Talpan *** care vrea sa ia niste bani de pe urma lui Becali.Cu ce vei tine tu această echipă adormitule?Cu salariul tău?Ce căutai la meciurile Stelei lui Becali dacă stiai că nu e Steaua adevărată ?Mă mir că Becali nu îl înfundă pe neica nimeni ăsta. La puscărie Talpane,sper comisia ministrului să facă lumină .Desi țin cu Craiova nu pot rămâne indiferent la unul ca Talpan

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ticbis
ticbis  •  20 Ianuarie 2017, 06:41
Postat de timm pe 19 Ianuarie 2017, 21:07

"Nu există nicio regulă care să le interzică participarea în cupele europene a celor de la CSA. Să obțină licența și să ocupe un loc care să le asigure acest loc și pot participa", a declarat Adrian Stîngaciu, directorul Departamentului Juridic al FRF

Are dreptate Stingaciu: "Sa obtină licenta si sa ocupe un loc care sa le asigure acest loc si pot participa". Ca sa ocupi un loc ce-ti da dreptul sa participi in cupele europene trebuie sa evoluezi in liga I-a profesionista. Ca sa evoluezi in Liga I-a iti trebuie licenta de club profesionist. Ca sa obtii licenta asta trebuie sa faci dovada ca esti club profesionist. Ca sa fii club profesionist trebuie sa ai actionariat privat si sa fii organizat ca SA sau SRL, ori asta inseamna ca CSA sa cedeze clubul la privat. Ca sa cedeze clubul unui privat trebuie ca acesta sa plateasca CSA anual taxa de franciza de 3,7 mil de euro plus TVA, conform evaluarii marcii Steaua, altfel nu se poate. Deci mai e mult pana departe! In cupele europene pot evolua si cluburi amatoare din liga a V-a doar intr-un singur caz: sa castige Cupa Romaniei. Nu s-a mai intamplat pana acum asa ceva, dar talpanistii pot sa spere!

timm
timm  •  19 Ianuarie 2017, 21:07

"Nu există nicio regulă care să le interzică participarea în cupele europene a celor de la CSA. Să obțină licența și să ocupe un loc care să le asigure acest loc și pot participa", a declarat Adrian Stîngaciu, directorul Departamentului Juridic al FRF

Vezi toate comentariile (43)
Comentează