FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cum a luat FCSB "ţeapa" verii » Situația care dinamitează strategia roș-albaștrilor

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 24 iunie 2017 09:00

Mijlocaşul Viitorului Dragoș Nedelcu a refuzat să mai semneze, decizie care dinamitează strategia roș-albaștrilor în privinţa fotbalistului U21.

Dragoș Nedelcu ar fi trebuit să devină ieri oficial fotbalistul FCSB-ului! Cel puţin aşa anunţase Gigi Becali: "E rezolvată cu el, va avea 12.000 de euro salariu în primii doi ani, apoi câte 13.000, 14.000 şi 15.000 de euro. Va semna pe 5 ani. Are și clauze, ca restul jucătorilor, pentru accesul în grupele Champions League sau pentru Europa League".

Afirmaţiile patronului au fost aruncate în aer de hotărârea fotbalistului: împreună cu impresarul său, italianul Pietro Chiodi, au decis să decline transferul! "Vă respect mult munca, dar vă rog să mă înțelegeți că nu pot să vă dau mai multe detalii despre acest subiect. Vă rog mult, nu îmi cereți detalii", s-a limiat să spună Chiodi pentru Gazetă.

"Noi ne dăduserăm acceptul, mai departe a fost hotărârea lui Nedelcu de a refuza. Acest transfer e închis, nu cred că se mai face. Dragoș pleacă sâmbătă dimineață în cantonament și va intra în programul Viitorului", a declarat aseară şi Cristi Bivolaru, directorul general al dobrogenilor. În spatele refuzului ar sta două motive:

  1. Becali n-a fost de acord cu câteva din clauzele pe care Chiodi le-a solicitat şi anume: bonus financiar pentru fiecare partidă disputată, mai ales că Nedelcu era variantă pentru regula U21, plus recompensă pentru câştigarea titlului. "Cum să dau primă la meci jucat? Păi, salariul pentru ce e? Adică să-i dau primă că joacă fotbal? Aşa ceva nu accept!", s-a enervat Gigi.

  2. Din informaţiile GSP, pe adresa lui Nedelcu a venit o altă propunere, mult mai tentantă financiar, mai ales în privinţa salariului și a bonusurilor personale. Informațiile au fost confirmate și de cei de la Viitorul. "Sunt şi alte cluburi interesate de Nedelcu! Mai mult ca sigur că și de acum încolo vor veni mai multe oferte pentru jucător", a declarat Bivolaru.

Se pare că Dragoș a fost deranjat de situația din acest moment de la FCSB. Oficialul Viitorului a făcut dezvăluiri aseară, la Dolce: "Eu am înțeles că el a fost nemulțumit de alte lucruri, nu de partea financiară. Cred că sistemul de joc e o problemă, cred că poziția lui din teren e o problemă. Probabil că el a avut anumite dubii dacă nu a mers până la capăt".

În loc să facă vizita medicală pentru FCSB, Nedelcu va ajunge azi în cantonamentul campioanei din Slovenia, iar ratarea achiziţiei sale îi creează dificultăţi majore FCSB-ului în privinţa alcătuirii unui "11" pentru meciurile de campionat. Va avea nevoie de un fotbalist născut după 1 ianuarie 1996 pentru a respecta regula Under 21!
Singura soluţie în momentul de faţă e Dennis Man. Totuși, pentru a-l titulariza pe arădean, Dică ar trebui să sacrifice unul dintre următorii: Alibec, Teixeira, Budescu, Fl. Tănase!

30.000.000 €era clauza de reziliere pe care Becali ar fi vrut să i-o treacă în contract lui Nedelcu

Și Botoșani l-a refuzat pe Becali

FCSB și-l dorește cu insistență pe Olimpiu Moruțan, mijlocașul în vârstă de 18 ani al lui FC Botoșani, și a făcut o ofertă de 600.000 de euro pentru acesta. Cel care a făcut anunțul a fost patronul Valeriu Iftime, la Digi: " Steaua îl vrea, dar nu pleacă de la Botoșani la prețul ăsta. Va pleca doar pentru minimum un milion de euro, nu sunt așa grăbit să îl vând acum! Cine îl vrea să dea un milion plus procente la o vânzare ulterioară! Pot obține un milion din Rusia pentru Moruțan, însă nu cred că el e pregătit să stea într-o țară din fosta URSS. El trebuie să rămână în România. Există o sumă interesantă, peste un milion, însă din fosta URSS".

Enache în Turcia?

FCSB e gata să mai scape de un jucător după despărțirile de Tamaș, Muniru, Moke și Vâlceanu. Pe adresa clubului au venit două oferte pentru Gabriel Enache, urmând ca în cel mai scurt timp patronul să decidă ce se va întâmpla cu acesta. "Există un interes al unor cluburi din Turcia, dar nu au fost demarate negocierile propriu-zise pentru transferul lui Enache. Gabi va merge în stagiul din Olanda, apoi vom vedea dacă se va întâmpla ceva în cazul său", spun cei din club. Pentru transferul lui Enache, Becali solicită 300.000 de euro. z

Mâine în Olanda

După trei zile libere, fotbaliștii vicecampioanei vor începe cel de-al doilea stagiu de pregătire al verii, de această dată în Olanda. Începând de mâine și până pe 9 iulie, steliștii se vor cantona în localitatea Apeldoorn, unde vor susține și patru meciuri de verificare. Pe 29 iunie vor juca de la ora 18:00 cu Șahtior, campioana Ucrainei, pe 2 iulie cu Oleksandria (Ucraina, locul 5), pe 4 iulie cu Beveren (Belgia, locul 14) și pe 7 iulie cu Oostende (Belgia, locul 4). Niciun meci din acest stagiu nu va fi televizat în România!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (32)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  24 Iunie 2017, 12:11

nu vad unde e "teapa" ... plus ca noi ca suporteri multumim in primul rand LUI DUMNEZEU , pt. c-a facut posibila o asemenea intamplare si anume , ca STEAUA sa ramana in cont cu 1.500.000 si viitorul sa spere la un "eventual" transfer venit din alta parte.

valentinn10
valentinn10  •  25 Iunie 2017, 13:56

Vai, vai, vai, nu mai am somn, nu mai pot manca . De ce?, plang ca nu vine nedelcu, cum care nedelcu?, un nimeni tot de la viitorul.

694996327277929
I. Dumitru Enache  •  25 Iunie 2017, 11:31

Jiji are probleme la dovlecel, Este vinovat de figurile ce i se fac de catre alde Iftime sii alti "sarantoci". Se da grande pe banii imprumutati prin credite bancare cu dobanzi bancare care o sa-l ruineze cat de curand. Pur si simplu a stricat piata transferurilor. Botosaniul a plecat in *** fortat" pe jos" la Turnu Severin din lipsa de bani si benzina si acum face fite precum capra raioasa cu coada in sus. E de nesuportat figurile ce i se fac de borfasi ca Nedelcu. Ivan etc.Anul trecut Ivan era solicitat cu sume importante.A refuzat ca el se duce in strainatate.De anul trecut si pana acum Ivan a pierdut peste o suta de mii de euroi. Nu vrea tata. O sa stai mult si bine in banie ***. Da ce figuri face capra asta raioasa Nedelcu. Auzi ce conditii a pus. Jiji esti vinovat .A dat nas la niste nuliti care abia stau in bocanci.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează