FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Cum îi descoperă Dinamo, iar FCSB nu poate? Jucătorul ales de Contra s-a descurcat excelent, steliștii sunt resemnați: "Nu găsim nimic pe acest post!"

Katsikas, 27 de ani, n-a costat nimic când a fost transferat și câștigă 8.000 de euro pe lună. Larie, 30 de ani, a primit 100.000 de euro la semnătură şi câştigă 10.000 de euro pe lună Foto: Ștefan Constantin
Katsikas, 27 de ani, n-a costat nimic când a fost transferat și câștigă 8.000 de euro pe lună. Larie, 30 de ani, a primit 100.000 de euro la semnătură şi câştigă 10.000 de euro pe lună Foto: Ștefan Constantin

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 iulie 2017 09:00

Steliștii suferă și se plâng că nu au de unde să aducă un fundaș central, ”câinii” l-au folosit pe Katsikas cu Bilbao (1-1) și grecul s-a descurcat excelent chiar de la primul meci.

Cel mai bogat club românesc a rămas fără fundași centrali și a decretat că stoperii constituie o specie pe cale de dispariție. "Nu-i găsim! Am negociat cu trei, credeam că suntem aproape să-i aducem, dar ne-au refuzat în ultima clipă", a povestit Nicolae Dică. Antrenorul trebuie să se descurce cu cei doi fundași centrali pe care îi are în lot, Bălașa și Larie.

Ambii sunt sub nivelul unei echipe care a atras în ofensivă aproape toate vedetele din campionat: Alibec, Budescu, Teixeira, Gnohere și Florin Tănase, atacantul de 1,5 milioane de euro venit de la Hagi.

Munca atacanților e subminată de apărarea șubredă, așa a rezultat remiza cu Plzen, din cauza căreia e în pericol calificarea în grupele europene. De ce nu reușește FCSB să-și aducă măcar un fundaș central suficient de bun?

Un exemplu din Liga 1 sporește nedumerirea în legătură cu comportamentul steliștilor: rivala Dinamo se descurcă, deși e la mare distanță de roș-albaștri ca buget!

"Câinii" nu plătesc sume de transfer, nu sunt cei mai darnici nici în negocierile cu jucătorii liberi de contract pe care îi remarcă. Și izbutesc să descopere fundași centrali mai buni decât e nivelul obișnuit al campionatului. Au patru stoperi buni "inventați" în ultimii doi ani. În ordinea datei la care au fost achiziționați: Mevlja, Puljici, Dielna, Katsikas.

Accidentarea nu s-a văzut

Sigur, grecul nu constituie deocamdată o certitudine. El abia a debutat în partida cu Bilbao. Dar a jucat foarte bine, nu s-a văzut că n-are ritmul unui fotbalist cu meciuri în picioare, nu s-a cunoscut nici lipsa de omogenitate a cuplului pe care l-a format cu Nedelcearu, alături de care nu mai evoluase niciodată.

Contra a insistat pentru un fundaș central de picior stâng și l-a găsit pe Katsikas, fost la PAOK Salonic, la Twente și ultima oară la Esbjerg, din Danemarca.

Dinamoviștii și-au asumat un risc în momentul în care l-au ales pe grec, deoarece el a suferit o accidentare gravă la genunchi pe când juca la Twente, o problemă medicală care de obicei pune sub semnul întrebării nivelul la care se mai află un fotbalist.

De ce e mai bun un stângaci

Contra a vrut neapărat un stângaci în centrul apărării pentru că el a sesizat că Marici, folosit la începutul sezonului lângă Nedelcearu, pierdea și dueluri, și timp din cauza faptului că folosea doar piciorul drept. Ca stoper stânga, croatul primea mingea pentru stângul uneori și trebuia să și-o așeze pe celălalt picior. Sau era driblat pe stângul și ca să deposedeze punea, nefiresc, tot dreptul.

Nu doar Contra și-a făcut un astfel de calcul. Mirel Rădoi i-a atenționat pe MM Stoica și pe Dică: "Dacă aduc fundaș central, dar nu e unul de picior stâng, înseamnă că au pierdut toată vara de pomană!". FCSB nu a reușit până acum să identifice o soluție satisfăcătoare. N-a venit nici un stângaci, nici un dreptaci. Steliștii nu au mai avut un fundaș central bun de șase luni, de când l-au vândut pe Varela la PAOK.

Pe Dielna nu l-au vrut

Becali i-a remarcat și el pe apărătorii pe care i-a importat cu succes Dinamo. A încercat să-l ia pe Puljici când împrumutul croatului de la Gent la Dinamo expirase, doar că apărătorul a semnat cu Tom Tomsk, din Rusia. În vara asta l-a avut disponibil pe Dielna. Francezul a cerut 100.000 de euro la semnarea contractului și 25.000 de euro lunar. "Câinii" nu s-au apropiat de cerere, steliștii nu l-au vrut, l-au considerat și ei prea scump. Între timp, Dielna a semnat cu New England Revolution, în MLS.

Cea mai nouă variantă: un neamț-"fantomă"

O soluție apărută recent pentru steliști o constituie Tim Heubach, 29 de ani, un german fost ultima oară la Kaiserslautern, în liga a doua. Are 62 de meciuri pentru această formație. A mai jucat la FSV Frankfurt, tot în eșalonul secund, și la Monchengladbach, la care a bifat apariții doar la "satelitul" din ligile regionale. Potrivit TV Digi Sport, Heubach ar fi pe placul conducerii FCSB, care a refuzat zeci de alte nume în vara asta. Germanul e înalt de 1,92 și e descris de presă ca un stoper puternic și agresiv.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (59)
zizu
zizu  •  30 Iulie 2017, 10:38
Postat de John Milne pe 29 Iulie 2017, 15:46

Rusinea insolventa aka Fc Pamant de Flori aka Rusinea Pesedista, este un NIMIK in Europa. Locul 305 in clasamentul UEFA.

scrie romaneste fraiere ca esti in romania! aka..ce e aia aka? eventual alka poate! cazile de baie cu gheata si trx la gard sunt inventia patentata de neubert si reghe ...cu care voi va laudati! mai lasa ghivecele de flori ca vad ca voi ati ajuns un adevarat ghiveci

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  30 Iulie 2017, 09:48

Astia de se numesc "stelisti" refuza de a se uita (macar) la jucatori liber de contract sau care nu se cramponeaza la salarii enorme precum echipe mai slabute d.p.d.v. financiar. Ei ofera salarii babane si prime de instalare ca apoi sa vada ca defapt au luat niste epave. Jucatori de-afara nu mai cumpara, de crescut este greu. Eventual stiu de a destabiliza alte echipe pe parcursul unui an fiindaca au vazut la un jucator ca atras un sut mai acatari.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 Iulie 2017, 06:28
Postat de conasu_boeru pe 29 Iulie 2017, 23:00

Când repeți la infinit o frază indiferent unde esti și ce faci ca un disc stricat, ce înseamnă ?

***, nu merita nici macar o clipa pierduta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează