FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

Cum s-a apărat Becali în procesul în care e acuzat că l-a jignit pe Talpan: "Acum e apreciat și de cei care nu-l cunosc!" » Gigi îi plătește salariul juristului pe doi ani

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 martie 2018 11:35

Curtea de Apel București a respins apelul făcut de Gigi Becali la decizia prin care oficialul FCSB trebuia să îi achite 3.000 de euro lui Florin Talpan pentru calomnie și jigniri. Acum, Becali trebuie să-i dea acestuia 30.000 de euro. (Detalii aici)

În apelul judecat pe 19 martie, Gigi Becali ar fi încercat să se apere spunând că afirmațiile despre Florin Talpan l-au ajutat pe acesta să aibă o imagine mai bună și să fie mai apreciat, potrivit ziare.com.

În documentația depusă de avocata lui Gigi Becali susține că patronul FCSB a fost provocat de juristul Armatei și că clientul său este "puțin misogin" în anumite cazuri.

"Ulterior afirmațiilor pârâtului, opinia publică despre reclamant nu s-a schimbat în rău, ba din contră. Cei care nu îl cunoșteau acum îl cunosc și îl apreciază. Adică dacă intri în gura lupului s-ar putea să fii mușcat, nu?

Toată lumea știe că pârâtul este puțin misogin. Dar, după cum ați observat, atât față de d-voastră, cât și față de mine a avut o atitudine respectuoasă. Chiar dacă părerea lui despre femei nu este dintre cele mai bune, nu vorbește urât despre nicio femeie dacă nu este provocat", se arată într-un document depus de avocata lui Gigi Becali la dosar.

GIGI ÎI PLĂTEȘTE SALARIUL PE DOI ANI LUI TALPAN 

Cei 30.000 de euro pe care Becali trebuie să-i plătească reprezintă salariul pe doi ani ai juristului CSA Steaua. Acesta are un salariu anual de 62.000 de lei și o normă de hrană de 12.000 de lei, adică 16.000 de euro pe an. 

Scandalul a început în urmă cu trei ani, atunci când Becali l-a jignit pe Talpan: "Cu Talpan negociez eu? Pe Talpan îl iau și îl duc la oi! Habar nu are de nicio lege, nu știe de capul lui nimic. Știi ce a spus Boroi despre acest jurist? A spus: «Ăsta e nebun, ne-a băgat într-o încurcătură», i-a zis lui Vali Argăseală".

Mai mult, în urmă cu cinci luni, Becali a continuat declarațiile dure la adresa juristului: "Băi nenorociților, lăsați țara să respire, comuniștilor, oameni de nimic! De ce să cheltuiți bani de la bugetul țării? Ei vor să mă distrugă. Diavolul din ei vrea să mă distrugă. Dar eu o să îi biruiesc pe toți. Cu cine să discut? Cu Talpan? Nu vrea nimeni să vorbească, doar să distrugă și să dea bani de la buget. Nu-mi pasă de CSA Steaua. Echipa lui Lăcătuș se va desființa. Nu va promova". 

Disputa dintre cei doi este în plină derulare și acum. Pe 9 mai e programată pronunțarea în procesul în care Armata cere 36,8 de milioane de euro din partea lui Gigi Becali, pentru folosirea ilegală a mărcii "Steaua", timp de peste 10 ani. 

"Îmi doresc ca această echipă, CSA Steaua, să înceapă din Liga 1, pentru că George Becali a luat fraudulos această echipă şi locul CSA Steaua este în Liga 1. Eu de aici văd că trebuie să plecăm. Să nu uităm că această echipă, FCSB, nu este afiliată la FRF, nu a fost afiliată niciodată" Florin Talpan, jurist CSA Steaua

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
its1134
its1134  •  21 Martie 2018, 17:40
Postat de widoqq pe 21 Martie 2018, 16:39

Pai daca e eliberat conditionat nu se duce la puscarie ca a incalcat legea?

E în civil, nu în penal. Greu cu neuronul la tine..

widoqq
widoqq  •  21 Martie 2018, 16:39

Pai daca e eliberat conditionat nu se duce la puscarie ca a incalcat legea?

timm
timm  •  21 Martie 2018, 15:32
Postat de ss.lazio pe 21 Martie 2018, 12:32

GB, idolul prostilor, va pierde toate procesele fiindca tot ce a facut si face la Fotbal Club FCSB e ilegal! Asteptam cu interes decizia din 9 Mai 2018, sa vedem atunci ce mai zice.. Cum pe AlibIeg nu cred ca poate scoate 37 de milioane de euro, adios FC FCSB, lacatul si arivederci in Liga a 5-a cu *** asta de echipa!

Pronuntarea e azi 21 martie.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează