FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cum vrea ADPD să preia pachetul majoritar al "câinilor": "Dacă facem chetă, alimentăm afacerile unui domn ce deține Dinamo"

Articol de GSP - Publicat luni, 30 aprilie 2018 17:15

Asociația "Dinamoviști pentru Dinamo" (ADPD) și-a anunțat deschis intențiile de a prelua pachetul majoritar de acțiuni de la Ionuț Negoiță.

Răzvan Oprea, inițiatorul proiectului, a explicat pentru GSP.RO care sunt planurile ADPD: "Vrem să luăm minimum 51 la sută. Într-o societate pe acțiuni nu pot fi doi acționari cu cote egale, 50-50 la sută, fiindcă s-ar bloca activitatea SA-ului. În Germania, cluburile sunt deținute de suporteri în proporție de 51 la sută.

Noi dorim ca oamenii care dau bani să aibă un cuvânt de spus prin reprezentantul zonal, unul la 50 de oameni! Adică un om la 50 de oameni să fie în Adunarea Generală. Ideea de a strânge bani de la oameni și de a-i dona unui patron e departe de ceea ce vrem noi să facem. Implicarea reprezintă asumarea responsabilității".

"Nu vrem să alimentăm afacerile unui domn ce deține Dinamo"

Oprea a detaliat situația: "Un proiect în care nu sunt alegeri, în care societatea nu e deschisă către suporteri nu e democratic. Și-ar fi o formă de chetă cum se face la biserică. Ideea de socios presupune să ai un cuvânt de spus în Consiliu, ideea de a dona bani și de a nu avea cuvânt de spus, să nu poți candida, să nu ai voturi... Singura variantă de socios viabilă este a unei asociații non-guvernamentale de a conduce ca acționar majoritar.

Cotizațiile sunt pentru a face bugetul cât mai mare. Dacă facem chetă și nu există control a ceea ce face patronul acestui SA cu el sau acționarul majoritar, nu facem decât să-i alimentăm afacerile unui domn ce deține Dinamo. Nu controlezi, este chetă! Masa suporterilor conduc prin președinții aleși democratici".

Președinte delegat pe perioadă determinată

De ce vrea ADPD să dețină controlul grupării, a explicat Oprea: "Noi vrem să avem un cuvânt greu de spus privind clubul, iar asta nu se poate face decât asumându-ți responsabilitatea în numele a zeci de mii de oameni. Eu am un program prin care îl aduc președinte pe X. Noi, ca și Consiliu de Administrație, vom avea un cuvânt greu de spus, dar vom delega un președinte pe 3 sau pe 4 ani, cu mandat. Când vom candida, o vom face cu o echipă, ca la orice societate serioasă, pe baza unui proiect solid, îl prezentăm oamenilor, iar ei votează președintele.

Dacă președintele nu performează în baza contractului, va avea delimitări clare ca în cazul multinaționalelor, antrenorului sau managerului sportiv. Așa se întâmplă și în Germania. Ca să fie clar, președintele asociației când candidează o face cu un proiect în care are manager al SA-ului, iar acesta din urmă vine cu managementul lui".

"Nu putem face chetă, acesta nu e un proiect viabil la Dinamo, nu e un proiect de socios. Ca să poți împiedica unele decizii împotriva clubului Dinamo, să-l vinzi pe Nedelcearu înainte de derby sau să nu bagi bani în transferuri, trebuie ca suporterii să aibă putere de decizie. Fanii trebuie prezenți într-un cuantum cât mai mare la masa Consiliului de Administrație ca să asigure o pondere importantă de cuvânt, nu să facă figurație!"
Răzvan Oprea

CV Răzvan oprea

În vârstă de 38 de ani, Răzvan Oprea este un actor de teatru și film ce poate fi urmărit cel mai des la Teatrul Național București.

A jucat în "Crăciunul la Castel" , "Omul care a văzut moartea cu ochii", "Vizita bătrânei doamne", "Comedia Norilor", "Complexul România".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  01 Mai 2018, 09:33

dispareti, distrugeti-va!

stoichkov10
stoichkov10  •  01 Mai 2018, 07:26

asta face misto. bai baiatule du-te mah la teatru. fa misto de altii. GET A JOB!!!

geo.b.
geo.b.  •  30 Aprilie 2018, 21:09

Pe hartie suna bine,sa vedem si pe "tapet" cum va fi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează