FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cuvintele dureroase ale unei legende roș-albe: "Ce să fac pe stadion la Dinamo, să îngheț?" + De ce îl apreciază pe Becali

Foto: Arhiva Gazetei Sporturilor +5   FOTO
Foto: Arhiva Gazetei Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 aprilie 2018 10:07

Dorin Mateuț (52 de ani), fostul jucător al lui Dinamo în perioadele 1986-1990 și 1994-1995, a vorbit despre motivele care l-au determinat să nu mai meargă la meciurile echipei sale de suflet și explică de ce formația alb-roșie a ajuns în situația actuală.

"Ionuţ Negoiţă poate să decidă, poate lua un grup de investitori împreună cu el. Cert e că indiferent cine rămâne la Dinamo, ar trebui să ducă echipa acolo unde a fost. Fără să investeşti... Nici nu mai ştiu dacă mai cunosc jucătorii. Ce să fac pe stadion, să îngheţ pe acolo? Situaţia actuală în care a ajuns Dinamo, dar şi multe alte echipe din România, e cauzată şi de această politică de aducere a fotbaliştilor străini. Ne-a tras în jos. Unii au fost OK, dar alţii...

Uite aşa ajungi să nu mai ai de unde să alegi pentru echipa naţională. Dacă joacă nouă străini în echipă, de unde să alegi?! Aşa ajungi ca la naţională să selecţionezi şi jucători care nu prea mai evoluează în străinătate, la echipele lor de club, iar efectele se văd", a declarat Mateuț pentru Prosport.

Fostul mare fotbalist a vorbit și de relația pe care o are cu Gigi Becali: "Şi dacă apreciez pe cineva azi, acel cineva este Gigi (n.r. - Becali), pentru că e unul dintre oamenii care au învăţat fotbal, ştie, investeşte foarte mult. Şi din punctul ăsta de vedere îl apreciez! Dar sunt banii lui, el ştie ce să facă. Dacă ai cojones ca antrenor, nu faci ca el, faci ca tine. El îşi spune punctul de vedere, antrenorul nu trebuie să facă ce spune Gigi.

Al doilea ar fi Gică (n.r. - Hagi) care a reuşit de-a lungul anilor să creeze o academie, ăsta era visul lui de când se afla în activitate, să-şi facă o academie. De asta îl apreciez pe Gică, pentru că a reuşit cu tineri să câştige campionatul, să le facă o cotă de piaţă, să îi transfere în străinătate, să joace pentru toate naţionalele. Aş vrea să apreciez fotbalul românesc, dar nu e la un nivel ridicat ca să spun: «Dom'le! Ce-mi place ăla! E senzaţional!».

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează