FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu greșește când îl acuză pe Becali! CFR are cele mai multe penalty-uri gratuite

Deac a obţinut 3 penalty-uri, inclusiv în meciul cu Dinamo, în timp ce specialist la FCSB e Tănase, care a scos 5 de 11 metri +3   FOTO
Deac a obţinut 3 penalty-uri, inclusiv în meciul cu Dinamo, în timp ce specialist la FCSB e Tănase, care a scos 5 de 11 metri

Articol de - Publicat luni, 05 martie 2018 09:58

Deşi raportul loviturilor de la 11 metri de care au beneficiat CFR și FCSB e egal, 9-9, clujenilor le-au fost făcute cadou 3 astfel de faze decisive, în timp ce trupa lui Dică a primit una singură nemeritată.

Are sau nu are dreptate Dan Petrescu atunci când arată cu degetul înspre FCSB, echipă pe care o acuză că n-are dreptul să conteste arbitrajele fiindcă a câştigat multe puncte din penalty-uri?

"Principalul" CFR-ului nu susţine că respectivele lovituri de pedeapsă ar fi fost incorect acordate, ci face doar trimitere la modul în care a câştigat Steaua anumite puncte. Plecând de la această polemică între rivalele la titlul de campioană,

Gazeta face astăzi o analiză în detaliu în privinţa penalty-urilor pe care cele două formaţii le-au primit pe parcursul celor 26 de etape.

FCSB SAU CFR? Care a fost avantajată:

- Le-au pus-o pe var cel mai des
Din perspectiva cantităţii, CFR şi FCSB sunt la egalitate perfectă. Fiecare dintre ele a beneficiat de câte 9 penalty-uri. Sunt pe primul loc în topul tuturor grupărilor de Liga 1. Singura care n-a bătut nicio lovitură de la 11 metri până acum e Gaz Metan Mediaş.

- Clujul primește ajutorul în deplasare, FCSB acasă
CFR a primit 9 penalty-uri în 9 meciuri, în timp ce FCSB tot 9, dar în 8 partide. Există diferenţe majore în comparaţia "penalty-uri primite în meciuri acasă vs meciuri în deplasare". Clujenii au avut mingea pe punctul cu var în 4 jocuri pe teren propriu şi la nu mai puţin de 5 afară. În schimb, la FCSB raportul e cu totul altul: 6 meciuri acasă cu penalty şi doar două afară!

- Cât le-a fost de util
Foarte echilibrată e balanţa în ceea ce priveşte momentele în care s-au acordat penalty-urile. CFR a beneficiat de 11 metri în 8 din 9 cazuri la scorul de 0-0 sau de 1-0, deci când disputa era foarte echilibrată. Cam la fel stau lucrurile şi la FCSB: în 7 din cele 9 situaţii penalty-ul a fost dictat în favoarea roş-albaştrilor la scorul de 1-0, 0-0 sau 0-1. Ajutoare care se simt.

- Câte s-au dat greșit
O treime dintre penalty-urile CFR au venit după decizii greşite: cu Dinamo, cu Iaşi şi cu Chiajna, în timp ce un singur 11 metri de care a beneficiat trupa lui Dică a fost acordat eronat de arbitrul de centru

- Cine știe să profite
Toate cele 9 meciuri în care clujenii au avut penalty au fost câştigate de trupa lui Dan Petrescu, în vreme ce roş-albaştrii nu stau atât de bine. Au câştigat 6 din cele 8 meciuri în care au avut 11 metri, iar două s-au terminat la egalitate. 

06 07

5 este numărul meciurilor în care CFR Cluj a primit penalty la 0-0 și de fiecare dată a reușit să deschidă scorul

6 jucători clujeni au scos penalty-uri pentru CFR în actualul sezon: Deac (3), Păun, A. Mureșan, Omrani, Nistor şi Ţucudean (fiecare câte 1)

1 penalty a fost acordat pentru CFR Cluj după un henț făcut de jucătorii adverşi: Nedelcearu în etapa a 5-a

06 072

3 este numărul meciurilor în care FCSB a primit penalty la 0-0, și de fiecare dată a reușit să deschidă scorul, și de alte două ori în momentul în care era condusă

3 jucători ai vicecampioanei au scos penalty-uri pentru FCSB în actualul sezon: Fl. Tănase (5), Ov. Popescu și Budescu (fiecare câte 1)

2 penalty-uri au fost acordate pentru FCSB după un henț făcut de jucătorii adverşi: Tiago în etapa a 5-a și Mitici în etapa a 10-a

a

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
para.para
para.para  •  05 Martie 2018, 23:48

Nici nu vreau sa ma gandesc cum de isi permite Dan Petrescu sa se ia de idolul hartiei de impachetat guvizi. Drept dovada, au si sarit in sus ambalatorii de hamsi si au postat articolul asta.

gica10
gica10  •  05 Martie 2018, 23:40

Poate sa fie de buna credinta autorul,insa daca nu ne prezinta deciziile pro-contra nu putem sa-i contestam afirmatiile. Vad in cazul CFR raport 13-7 decizii pro-contra.Groso modo imi aduc aminte de cateva decizii contra: 1 penalty nedat+ eliminare la Omrani cu Botosani 2 penalty la Astra(hent facut de capitanul lor,in fata lui Deac) 3gol anulat gresit in partida cu Sepsi(pentru ofsaid) 4gol anulat gresit pentru fault la Benzar,cu fcsb 5penalty neacordat la partida cu Viitorul(fault la Deac) 6. 5 penaltyuri neacordate in partida cu Mediasul(Craciunescu a fost de acord cu 3) As fi curios care sunt deciziile si-n cazu fcsb. Apoi era profesionist pentru autorul articolului sa detalieze modul de apreciere si criteriile.Totul are iz de diversiune si propaganda desantata.

dtdr
dtdr  •  05 Martie 2018, 22:48

Dan Petrescu nu trebuie sa se planga la gsp, ca astia-s stelisti infocati. In afara de Fas csb nu-i prea preocupa sportul romanesc. Se pricep foarte bine la stirile mondene, care urmeaza dupa stirile cu Fas csb !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează