FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA

De necrezut! BBC a realizat un reportaj terifiant despre "fotbaliştii sclavi" din România: "În fiecare noapte plâng"

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 februarie 2016 09:32

Fotbalul românesc a devenit subiect de reportaj pentru cei de la BBC, însă nu performanțele sau lucrurile pozitive au dus la acest lucru, ci exemplul negativ pe care sportul rege din țara noastră l-a dat în ultima perioadă.

Primul intervievat de BBC a fost Florin Anițoiu, fostul fotbalist de la Metalul Reșița care acum e liber de contract. El și colegii săi au refuzat să joace meciul cu Olimpia Satu Mare din cauza restanțelor salariale și au intrat pe teren cu un banner șocant: "Fotbaliști 2015 = sclavi".

"În fiecare noapte plâng și dimineața mă antrenez pe cont propriu. Nu văd cum această situația s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Nu pot continua in ritmul acesta. Am datorii de plătit și până la urmă o să fiu nevoit să-mi găsesc un alt loc de muncă, să fac altceva. Vrem să atragem atenția, să transmitem că nu se poate continua așa", a spus Anițoiu pentru BBC.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a fost și el intervievat: "Sunt foarte îngrijorat că Federația nu poate face nimic pe termen scurt. Sunt nemulțumit că avem cluburi în insolvnță, dar această situația s-a creat înaintea venirii mele. N-a existat nicio strategie pentru fotbal, dar alături de colegii mei am elaborat o strategie clară pentru a ajuta cluburile. Știm care sunt pașii corecți".

BBC a stat de vorbă și cu Geraldo Alves, jucătorul Astrei: "Am fost la Petrolul timp de doi ani și totul părea foarte bine până când președintele nostru a fost reținut. El a băgat clubul în insolvență pentru a scăpa de datorii. Nu sunt doar jucătorii afectați, ci și cei din jur: medici, maseuri, îngrijitori. Ei nu erau plătiți de șapte, opt luni, nu aveau ce mânca, nu știu cum puteau supraviețui. Aici e mai mult decât fotbal, e vorba de a fi om".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
bvd_magheru
bvd_magheru  •  21 Februarie 2016, 06:20
Postat de ovidiu_3003 pe 20 Februarie 2016, 11:02

Burleanu nu este bun de nimic ...el cheltuie banii lasati de Sandu pe cantonamente inutile ...e un mincinos ...el a creat aceasta stare de faliment al cluburilor ...

Economia nationala care e inexistenta bai hei rupistule !!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  20 Februarie 2016, 22:01
Postat de robotzel pe 20 Februarie 2016, 18:55

esti un neom! ce legatura au fondurile de pensii si bancile cu situatia asta? de unde sti tu ca nu au facut reportaje si pe tema asta? daca fondurile lor de pensii au dat faliment inseamna ca echipele noastre de fotbal trebuie sa trateze oamenii ca pe sclavi? sa fure statul? tot ce se intampla cu aceasta insolventa in fotbal este o rusine pentru lumea in care traim. oamenii de rand o duc greu de pe o zi pe alta iar cluburile isi permit sa fure bani prin neplata datoriilor catre stat si catre angajati. de ce s-a ajuns aici? pentru ca se cumpara jucatori pe bani multi, bani pe care cluburile nu ii au. se ofera salarii mari desi nu exista bani de aceste salari. cum asa? patronii merg pe premisa ca poate o sa ajunga in cupele europene si atunci o sa aiba bani. mai pe romaneste vand pielea ursului din padure. daca nu prind insa ursul atunci se vaicaresc si fura pe toata lumea. in schimb regulamentele din fotbal sunt stupide. mi se pare absurd ca un jucator sa fie legat de club atata timp cat clubul nu isi respecta datoria fata de el. din punctul meu de vedere indiferent ce contact exista intre club si jucator acesta trebuie sa devina liber de contract, doar cu o notificare in prealabila, atunci cand el vrea daca si numai daca clubul nu si-a facut datoria fata de el. nu conteaza ce mai plateste clubul dupa ce el il notifica. asta este tardiv.

Mintea ta e departe, aici totul este supus denigrarii, indiferent de mijloace! Nu ai inteles inca situatia Romaniei, totul trebuie distrus in folosul capitalului strain, in care scop sunt folosite masiv cozile de topor locale, care isi primesc argintii otraviti si sapa neobosite la decaderea totala a acestei tari, cu alt cuvinte suntem vanduti la bucata, propaganda avand un rol determinant in distrugerea constiintei de neam si tara, exportul inteligentei si folosirea ei in favoarea celor bogati din Europa si nu numai. "Din fericire" si majoritatea dintre ei vor fi islamizati si vor deveni o subspecie euro-aficano-asiatica, usor de manipulat si de controlat (ceea ce se pare noi am devenit fara incrucisarea cu subspeciile respective= ne-au subjugat pana si ***). Ai inteles cum stau lucrurile? "Succesuri"!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robotzel
robotzel  •  20 Februarie 2016, 18:57
Postat de kingme pe 20 Februarie 2016, 17:34

Si ce vrei sa spui ca varianta noastra de capitalism este mai buna? de asta pleaca pe capete romanii sa munceasca in strainatate? nu despre asta era discutia ci despre modul in care iti este respectata munca in Romania.Daca tu consideri ca a lucra luni intregi fara a fii platit este in regula atunci despre ce vorbim? iarasi nu inteleg de ce li se pare celor de la GSP de necrezut,ei unde traiesc?

ignora-l! nu stie pe ce lume traieste. ii doresc sa pateasca si el la locul de munca la fel dar din pacate el poate sa plece cand vrea daca nu este platit o luna. la fotbalisti nu este asa. ei nu au dreptul sa plece dupa prima luna neplatita. trebuie sa mearga la comisii de abia dupa 2 luni. atunci patronul ii plateste o luna si iar este obligat sa ramana la club. oricum chiar si daca nu plateste acea luna procesul pe la comisii dureaza luni de zile si ala este obligat in continuare sa stea la club. de abia cam prin luna a 4-a in cel mai bun caz poate pleca. este o batjocora si cel caruia i-ai raspuns este unul care nu gandeste.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează