FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 3-1

Delirul continuă! Becali a stricat un lot și n-are vreo idee pentru viitor: ”Dinamo a jucat fotbal? Eu am văzut că doar Steaua a jucat”

Articol de - Publicat luni, 23 noiembrie 2015 00:00

Steaua merge mai departe după principiile cu care Becali a alienat-o: staff tehnic încropit și achiziții în funcție de fanteziile de la Palat, nu de alegerea vreunui om priceput. În discursul de după umilința din Ștefan cel Mare, Gigi amestecă generali, transferuri, concurența cu Astra.

"Mai bine așa decît să batem ca Dinamo! Păi ce, Dinamo a jucat fotbal? Eu așa am văzut, că numai Steaua a jucat în seara asta!". Concluzia lui Becali sfidează realitatea dintr-o partidă pe care campioana a pierdut-o cu 1-3, cu gol de onoare înscris în al doilea minut al prelungirilor.

Nu sînt singurele propoziții cu care Gigi ignoră cauzele care au adunat problemele în jurul celui mai bogat club românesc.

Profiturile uriașe din ultimii patru ani i-au folosit doar patronului. El a retras bani de la Steaua și a folosit ce a rămas fără să țină cont de consilierea vreunui manager sau a unui antrenor. Vestea proastă pentru niște suporteri oricum dezamăgiți: Becali nu arată că ar avea de gînd să schimbe planul!

"Aduc 3, 4, 5...20!"

Gigi a avut drept exclusiv de a alege achizițiile, măcar în ultimii ani. Așa a ratat jucători buni și ieftini. Antun Palici, mijlocașul cel mai bun al lui Dinamo în Derby, a ajuns gratis în Ștefan cel Mare. În urmă cu un an, croatul le-a fost propus mai multor formații din Liga 1. Cerea 4.000 de euro lunar. Alcenat, rezervă la Steaua, cîștigă 15.000!

Essombe și Gnohere au venit și ei fără sume de transfer. Becali l-a ales pe Tade, de la CFR, și l-a cumpărat cu 500.000 de euro. Totul fiindcă patronul nu acceptă să ia fotbaliști recomandați, pe care el să nu-i fi văzut jucînd măcar o dată.

Campania pentru iarnă a început la fel de ciudat, cu trei jucători din "B", de la Ceahlăul: Chitoșcă, Popadiuc și Ștefănescu. Șeful vrea să continue, dar nu prea știe exact cum: "Voi mai aduce 3, 4, 5 jucători...20 aduc! Din 20, să găsesc patru buni!".

Mai are răbdare Rădoi?

Becali se ferește să-l mai înțepe pe Rădoi, de teamă că antrenorul va pleca și nu va avea cu cine să-l înlocuiască într-un termen atît de scurt. În weekend-ul următor, pentru Steaua urmează încă un meci "infernal", cu liderul Astra. Un eșec ar duce-o pe campioană la 10 puncte în spatele trupei din Giurgiu.

"Mirel n-are de ce să demisioneze. I-am zis să aștepte iarna, să aducem jucători", a spus patronul la sport.ro. Tehnicianul nelicențiat, fără drept de a da indicații în timpul meciurilor, asistat de Țiți Dumitriu, un "veteran" care se retrăsese din meserie, dar a revenit ca să-și închirieze diploma! Gigi l-a angajat pe Rădoi astă-vară după două criterii: a fost fotbalist bun și îi e fin.

Mirel a schimbat reputația de fotbalist serios și responsabil pe a antrenorului umilit în toate competițiile. Cît va mai suporta să privească, lipit de bancă?

Eșecurile pe care Rădoi le-a bifat deja:

  • A ratat grupele cupelor europene după un deceniu în care roș-albaștrii au mers în Champions League sau măcar în Europa League
  • A pierdut cu Dinamo după patru ani și jumătate de invincibilitate a Stelei în fața eternei rivale
  • A pierdut Supercupa României, 0-1 cu ASA Tg. Mureș

Cum a comentat Becali la sport.ro

  • "Primele măsuri ale mele? Să nu-l mai văd pe Guilherme, să-l văd la juniori de acum înainte! Mintea lui nu e la fotbal. Decît cu el, mai bine joc fără fundaș stînga"
  • "Eu știu ce trebuia făcut: să fi pasat doar cu portarul și cu Varela tot meciul, la 0-0"
  • "Ce a făcut Rednic nu e fotbal, așa nu se poate juca! El le-a zis jucătorilor să nu joace fotbal, ca să nu le dăm trei, patru. Eu nu m-aș lăuda cu o asemenea victorie, ar fi fost grav să cîștig ca Dinamo!"
  • "Nu mă înțeleg cu ăia din Armată fiindcă le dă Oprea grade tuturor. Statul i-a lăsat lui Oprea steluțele de general și el le-a împărțit cui a vrut"

Datele financiare ale clubului

Anul Profit (euro)
2011 4.000.000
2012 1.900.000
2013 13.300.000
2014 6.200.000

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (140)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  25 Noiembrie 2015, 14:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1103219363030757
Nache Teodor  •  25 Noiembrie 2015, 11:09

"D'artagnan", zis Jiji si cei trei "muschetari", au dat cu Steau de pamant, sau mai bine zis, au pus-o la pamant.

963242023697129
Eugen Eugenescu  •  24 Noiembrie 2015, 08:57

nu mai aratati momaile alea de pe banca ! provoaca un rau incomensurabil tuturor...figuri din muzeul celor de ceara...

Vezi toate comentariile (140)
Comentează
Close