FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Detalii de ultimă oră despre șansele lui Dinamo de a juca la anul în cupele europene: "Așa stau lucrurile"

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2016 14:36

Dinamo speră să primească dreptul de a participa în viitorul sezon al cupelor europene. Situația este neclară, iar Viorel Duru, director al Administrației de Licențiere al FRF, spune că totul ține de UEFA.

"Nu putem discuta despre Dinamo, pentru că procedura nu a început. Eu pot să discut despre procedurile încheiate, de aceea am și dezbătut până acum problema CFR-ului.

Ei au o sancțiune de 4 puncte de penalizare pe monitorizarea financiară, care se adaugă celor 6 puncte pe licențiere, deci în total sunt 10 puncte de penalizare pentru sezonul 2015-2016.

Asta ar trebui să fie pentru cluburile care au probleme financiare un semnal de alarmă: "Atenție, intrăm în insolvență, uite ce ni se poate întâmpla", spune Duru, conform DigiSport.

...despre echipele care intră în insolvență: "Ar trebui ca echipele să fie încurajate să nu intre în insolvență. Ăsta este sensul oricărui regulament cu sancțiuni. UEFA le-a dat celor de la Dinamo un răspuns diplomatic, în sensul că așa stau lucrurile.

Fiecare federație este responsabilă pentru administrarea sistemului de licențiere în țara de resedință a clubului interesat. Evident că UEFA nu le putea spune altceva decât: 'Domnule, mingea nu este la noi, este la FRF'... Așa stau lucrurile, mingea este la FRF.

Vom vedea, e în funcție de ce documente vor pune la dispoziție și de ce texte regulamente vor înțelege să se folosească pentru a solicita licența UEFA. În momentul ăsta, Dinamo are nevoie să respecte regulamentul UEFA, e simplu".

...UEFA nu i-a dat ok-ul lui Dinamo: "Eu nu am primit niciun înscris de la UEFA din care să rezulte că din punctul lor de vedere este în regulă. Regulamentul este unul și același pentru toate cluburile care participă în cupele europene. Evident că, dacă am primi un răspuns de la UEFA că sunt eligibili, nu am putea spune noi că nouă ni se pare că nu. Nu este competiția noastră, este competiția UEFA. Dacă UEFA spune, scrie negru pe alb, Dinamo poate participa în competițiile europene începând cu sezonul 2016-2017 evident că lucrurile se deblochează, dar noi nu am primit o asemenea scrisoare de la UEFA", a mai spus Viorel Duru conform sursei citate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (352)
adriann_
adriann_  •  15 Martie 2016, 22:37

Grandbovito, tu ai luat azi vreo pauza la postat pe jesepe? ==)) Nu de alta, dar de cate ori am intrat aici tu erai omniprezent, cu nspe mesaje etc ==)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

grandetorito
grandetorito  •  15 Martie 2016, 22:26
Postat de conasu_boeru pe 15 Martie 2016, 22:03

Din play off doar doua echipe sunt curate si nu au probleme juridice si economice care au dreptul sa joace in cupele europene : Dinamo si Viitorul !!!!

Esti rupt de realitate sau pur si simplu ignorant :) Pana in acest moment doar Steaua si Viitorul au garantia ca vor participa in cupele europene in editia 2016-2017. Astra, dinamo - au interdictie de la UEFA, Pandurii si ASA sunt in pragul colapsului financiar din cauza datoriilor existente. Cand afla UEFA, le taie si pe ele de pe lista.

grandetorito
grandetorito  •  15 Martie 2016, 22:19
Postat de conasu_boeru pe 15 Martie 2016, 22:00

Ti s-a parut ca la ultimul meci cu voi cand au fost 32 000 si voi i-ati avut pe aia 4000 platiti cu 5 lei , a fost vreo himera ? Si gandeste-te, echipa era in insolventa !!!!!!

In cupa au fost toti spectatorii 13.177. Iar in derby-ul din campionat, conform gazetei, din 33.000 de bilete vandute, doar 8.600 au fost sustinatori ai lui dinamo. Asa ca nu va mai umflati aiurea!

Vezi toate comentariile (352)
Comentează
Close