FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

DEZBATERE GSP » A greşit Steaua cînd a blocat transferul lui Vlad Chiricheş? Cazul Rădoi şi o bilă neagră pentru viitor

Vlad Chiriches
Vlad Chiriches

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 02 august 2013 13:11

Transferul lui Vlad Chiricheş la echipa engleză Tottenham nu s-a realizat, iar mulţi se întreabă cum îl va afecta acesta lucru pe stoperul stelist.

După o vară în care s-au vehiculat mai multe oferte venite dinspre echipe puternice din străinătate, Vlad Chiricheş se vede nevoit să rămînă în continuare la Steaua, după ce patronul Gigi Becali nu a fost de acord cu oferta de 8 milioane de euro, plătiţi în rate pe doi ani, de Tottenham. În ciuda faptului că fundaşul central a declarat constant că vrea să joace la o echipă puternică din Europa, tam-tam-ul din jurul eventualei sale plecări e posibil să lase urme adînci în evoluţia sa ulterioară. Deocamdată, Chiricheş este agasat de o accidentare la gamba dreaptă şi este posibil să lipsească în derby-ul cu Rapid, ceea ce îi face pe stelişti să ţină degetele incrucişate în speranţa că nu se vor alege cu un nou caz Rădoi. 

Rădoi reloaded?
Cazul Chiricheş aduce din ce în ce mai mult cu cel al căpitanului de la mijlocul deceniului trecut al roş-albaştrilor, Mirel Rădoi. Steaua a refuzat succesiv oferte pentru Mirel, în perioada 2004-2006, ultima în vara lui 2006, după ce se ajunsese pînă în semifinalele Cupei UEFA, tot din Anglia, de la Pourtsmouth. Ce s-a întîmplat? Rădoi, care atunci avea aproximativ aceeaşi vîrstă ca şi Chiricheş acum, a avut ghinion teribil să suporte o operaţie extrem de complicată în august, după care n-a mai fost jucătorul de dinainte şi nici prestaţiile lui n-au mai convins. Nu a ajuns la Inter, deşi şi această pistă era vehiculată în presa acelor timpuri, în schimb, s-a transferat în ianuarie 2009, la 28 de ani, în Arabia Saudită.

Iar într-un editorial despre subiect, Ovidiu Ioaniţoaia pune degetul pe rană: "Vlad va realiza însă curînd că refuzul lui Gigi i-a pus în pericol viitorul imediat, poate întregul destin. Adevărul e, imposibil de contestat, că un jucător trebuie vîndut cînd există o ofertă tentantă pentru el şi pentru club, din care motiv consider că Gigi Becali a greşit în clipa în care, încordîndu-şi muşchii degeaba, a blocat transferul lui Chiricheş".

Afectat psihic?
Prima reacţie după ratarea transferului a venit din partea lui Victor Becali, agentul jucătorului, cel care spune că stelistul în vîrstă de 23 de ani "nu se află într-o stare foarte bună. E afectat şi, normal, e şi supărat. I-am explicat că asta e viaţa, să meargă înainte, să joace la fel de bine şi va mai avea oferte". Iar Mihai Stoica nu a calmat situaţia, nuanţînd poziţia lui Chiricheş în cadrul clubului din Ghencea: "Chiricheş datorează Stelei mai mult decît Steaua îi datorează lui". Rămîne de văzut cît de concentrat va rămîne fundaşul stelist, în ciuda faptului că echipa lui Reghecampf continuă să mărşăluiască în Europa şi în Liga 1.

În plus, Gazeta Sporturilor dezvăluie în ediţia tipărită detaliile financiare ale contractului pe care Chiricheş urma să îl semneze cu Tottenham, stelistul urmînd să cîştige la un moment dat de 17 ori mai mulţi bani ca în Ghencea!

Cum poate afecta rămînerea lui Chiricheş negocierile Stelei cu alţi jucători
Contractul lui Vlad Chiricheş cu echipa din Ghencea expiră la mijlocul anului 2015, iar blocarea sa de către şefii Stelei se poate transforma într-o lovitură bumerang pentru negocierile cu cei aflaţi la final de contract. Poziţia de forţă pe care Steaua, prin intermediul lui Gigi Becali, o are faţă de Chiricheş, ar putea îngreuna discuţiile pe care clubul le-a început cu cîţiva jucători importanţi, în frunte cu Tătăruşanu şi Tănase, pentru prelungirea contactelor, cei care vor fi nevoiţi să se aşeze la masa tratativelor în vara imediat următoare.

Spune-ne ce crezi: trebuia Steaua să renunţe la Vlad Chiricheş sau crezi că randamentul fundaşului va rămîne neschimbat în ciuda ofertelor din străinătate?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (61)
haideusicfr
haideusicfr  •  03 August 2013, 18:15
Postat de bboydflo pe 02 August 2013, 16:33

in opinia mea e mai bine asa. avem si noi cativa jucatori care chiar merita sa plece pe bani multi si astia din afara vin si ne injosesc cu oferte de doi lei. el insusi ar fi trebuit sa zica nu, ce ii asta? daca il vor sa plateasca. oriunde altundeva daca iau un jucator dau de la 5 milioane in sus. ei cred ca la noi e asa cum aud ei prin ziarele lor de rahat. coruptie si din astea. de astea poate nu ofera nimeni bani mai multi, incearca sa mai traga de bani. daca era un club serios care chiar il voiau il luau si gata. ca valoare are. un dinamovist

La * noi* si la ..*ei*. E un business adica o afacere pe bani.Vinzi cu cat poti mai scump si cumperi cat de ieftin. Asa oferta cum a avut Cheriches nu are sa mai vina .Si ramane la ..* noi* .Adica la..*voi*.

haideusicfr
haideusicfr  •  03 August 2013, 18:13

100% ca a gresit Becali.Acuma ca la Radio Erevan cu bani erau in rate in doi ani etc.Si asta e o chestie.Am vazut la CFR ca fiecare jucator a fost lasat sa plece cand a avut o oferta ce l-a avantajat. Trebuie sa lasi orgoliile deoparte e un jucator talentat ce se poate blaza. Becali a dovedit ca e idiot si distruge o echipa buna .Nici mie nu-mi convine ca totusi Steaua e Campioana Romaniei.

dreamer123
dreamer123  •  02 August 2013, 23:59

o dezbatere inutila :)

Vezi toate comentariile (61)
Comentează