FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

Dezvăluiri incredibile despre un posibil blat în Liga 1! Doi patroni importanţi acuzaţi: "Unul dădea banii pentru doi jucători şi trei puncte"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 septembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 10 septembrie 2014 20:51

Fostul preşedinte al celor de la FC Vaslui, Ciprian Damian, anunţă că, în 2011, Ioan Niculae şi Adrian Porumboiu au avut o tentativă de a aranja un meci între Astra şi FC Vaslui, care s-a terminat la egalitate, 1-1.Fostul oficial al celor de la FC Vaslui vorbeşte despre un meci din etapa a 32-a a Ligii 1, cînd FC Vaslui se afla în lupta pentru titlu cu Oţelul Galaţi şi Poli Timişoara.

Remiza din acest meci a scos-o pe FC Vaslui din lupta pentru titlu, care a fost pînă la urmă cîştigat de Oţelul.

Damian anunţă că Ioan Niculae a fost vizitat la firma sa, care are sediul în Bucureşti, de Adrian Porumboiu, iar alături de fostul patron al celor de la FC Vaslui a fost şi el: "Am fost acolo cu domnul Porumboiu. Nu sînt primul care recunoaşte acest lucru, eu confirm practic”.

Niculae: "Porumboiu a venit la mine cu 600.000 de euro"

La sfîrşitul anului trecut, într-o intervenţie la o televiziune de sport, Ioan Niculae l-a taxat pe Adrian Porumboiu într-un dialog contradictoriu: "Porumboiu a venit la mine inainte de meciul Astra - Vaslui cu aproape o saptamana si ceva. A venit si cu o sumă de 600.000 de euro".

Declaraţiile lui Ioan Niculae sînt confirmate acum de Ciprian Damian: "Tot ce spune Ioan Niculae este adevarat. Am fost acolo, iar suma este reală. Sînt însă alte detalii pe care nu le-a făcut nimeni publice. Le spun eu acum pentru că nu am de ce să mă ascund! În schimbul celor trei puncte, Vasluiul ar fi trebuit sa cumpere doi jucatori de la Astra", a spus Damian pentru Cancan.

Acesta a continuat: "An fost personal de două ori la firma domnului Niculae înaintea acelui joc. Nu am ştiut nimic. Domnul Porumboiu mi-a spus că mergem pentru două transferuri, iar la prima întîlnire, dînsul şi domnul Niculae au discutat singuri.

Eu şi domnul Buduru (n.r. preşedintele Astrei de atunci) am rămas afară. S-a discutat, iar apoi am revenit la Interagro, de data asta, eu şi domnul Octavian Apetrei (n.r. directorul executiv al celor de la FC Vaslui). Noi trebuia să facem actele pentru cele două transferuri.

Ne-am pus la masă cu domnul Buduru pentru a parafa actele de transfer, iar la sfîrşit mi-a spus ceva ce mi-a atras atenţia, si mie, şi domnului Apetrei. Ne-a transmis că toate actele rămîn la ei. M-am împotrivit şi am plecat de la negocieri. Repet, atunci nu ştiam nimic, însă de la a doua întîlnire am început să bănuiesc ceva ".

Astra avea promise 6 puncte campionatul următor

Damian a continuat cu dezvăluiri uluitoare: "Am aflat mai tîrziu care este adevărul, iar înţelegerea era mai complicată. Pe lîngă transferurile celor doi fotbalişti de la Astra, în schimbul a 600.000 de euro, am aflat că Niculae şi Porumboiu au convenit ca sezonul următor Astra să ia toate punctele cu Vaslui".

De ce a picat înţelegerea?

Damian a vorbit şi despre acest lucru: "Eu şi domnul Apetrei ne-am dat seama că ceva nu e în regulă şi am refuzat să semnăm actele pentru cele două transferuri.

Ne-am ridicat şi am plecat, pe teren meciul a fost egal, iar Vaslui a pierdut titlul. Am auzit că, la un moment dat, adversarii ar fi cerut cei 600.000 să fie plătiţi cash, iar domnul Porumboiu a refuzat".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (60)
helioglobalus
helioglobalus  •  11 Septembrie 2014, 17:53

văd că e plin de stelişti pe aici, de ăia de viitor, plini de omenie!

cobra_z
cobra_z  •  11 Septembrie 2014, 09:35

dezvaluirile incredibile ar fi sunat asa: "in urma cercetarii tuturor meciurilor de fotbal din ultimii ani (de la 1 la infinit ), nici un meci din liga rusinii nu a fost blat, nici un jucator nu a fost corupt si nici un arbitru nu a primit bani de la vreun club de fotbal " ...asa ca jurnalisti, reevaluati-va exprimarile...

fcotelulgalati
fcotelulgalati  •  11 Septembrie 2014, 09:12
Postat de unico_biancorossi pe 11 Septembrie 2014, 02:09

nu inteleg ce tot va aparati atat... e vorba despre o magarie facuta de patronii lui vaslui si astra, nu de galati aici ! cine se scuza se acuzxa, stii nu ??..))

Stii foarte bine de ce ne bagam, pentru ca astia ( Porumboiu, Iancu) alaturi de presa scrisa ( in principal GSP), au acuzat in anul acela Otelul de blaturi, de hotii, de faptul ca Iisus a fost rastignit sau ca rusii ne-au luat tezaurul. Orice rau din istorie era din cauza Otelului. Gazeta Sporturilor sustinea pe fata Vasluiul si Timisoara, Liga Profesionista si FRF-ul la fel, insa noi eram aia rai. Uite ca pana la urma e reala aia cu advearul care iese mereu la suprafata.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează
Close