FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dică stă cu frică, deși se crede Guardiola » Gigi Becali a avut un mesaj clar pentru antrenorul FCSB! Care e realitatea de la FCSB

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 ianuarie 2018 13:17

Nicolae Dică trebuie să oprească seria proastă a FCSB, să evite un al treilea sezon la rând în care se ratează titlul sau să plece după finalul campionatului.

Gigi Becali i-a promis înaintea partidei cu Viitorul, câștigată cu 2-0, că va primi o prelungire a contractului până la 30 iunie 2019. Gazeta scrisese că patronul a avut discuţii cu Edward Iordănescu, căruia i-a propus să vină “principal”. Piţurcă dezvăluise și el o ţintă: “Gigi l-a ofertat pe Ilie Dumitrescu pentru înlocuirea lui Dică”.

Becali a pomenit de prelungire doar ca să creeze o imagine de stabilitate, în realitate n-a mai semnat nimic cu tehnicianul. Acordul mai e valabil până după play-off și mai poate fi extins numai în cazul în care Nick termină pe primul loc.

“Dacă o să devin campion, voi vrea să continuu munca aici”, calculează antrenorul. “Gigi, dă-mi timp!” El e conștient că va fi demis dacă pierde concurenţa cu CFR sau cu U Craiova, rivalele principale din lupta pentru prima poziţie, doar că apelează la o comparaţie extremă ca să pledeze în favoarea sa: “Guardiola a terminat sezonul trecut, primul al lui în Anglia, pe 3 sau pe 4. Și și-a păstrat postul. De ce nu putem să gândim și noi ca englezii?”.

Pep a avut o stagiune de debut dezamăgitoare în Premier League, a încheiat pe 3 și terminase devreme calculele de titlu, pe care l-a câștigat Chelsea, tot cu un manager nou, cu Antonio Conte. Timpul care i-a fost acordat lui Guardiola se dovedește preţios, din moment ce ibericul a făcut echipa să meargă. Acum e lider, cu 12 puncte peste a doua clasată, Manchester United, și e creditat cu șanse mari să cucerească și Champions League, graţie formei fantastice pe care o parcurge echipa lui.

Cariera e zero până acum

Ce a avut Guardiola, pe lângă faptul că nu lui Becali i-a aparţinut decizia în privinţa lui? Reputaţia. Pep a ajuns în Anglia după trei titluri cu Barcelona, trei cu Bayern Munchen și două Ligi ale Campionilor. Și cu imaginea unui reformator al fotbalului, creatorul echipei lui Messi, a lui Iniesta și a lui Xavi, o trupă care a jucat, probabil, mai frumos decât oricare alta din istorie. Succesele din trecut l-au protejat în primul sezon în care City nu a funcţionat.

Dică a venit la FCSB cu mai nimic: nu are nici măcar licenţa necesară unui antrenor din prima ligă și nici vreun element foarte important în CV. O promovase pe FC Argeș din “C” în “B” înainte să fie angajat de Becali. Un rezultat care nu-l impresionează pe Gigi, nu-i oferă nicio garanţie lui Nicolae în faţa patronului.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
704727089914961
Calin Marcel Vlasa  •  20 Ianuarie 2018, 17:17

Domnu Gigi dar adu si dumitale jucatori mai de valoare cu astia care sunt nu faci performanta ca bani ai

marius009
marius009  •  20 Ianuarie 2018, 17:04

Cu toate că sunt stelist pentru asta nu trebuie să îl criticați pe Dica după părerea mea el nu are cea mai mare parte de vina părerea mea e că jucători care au valoare aici la fcsb ei trebuie să dea tot ce e mai bun din ei și să joace fotbal cum trebuie sa joace nu sa rada de dica el face tot ce poate așa că nu mai criticați pe Dica el nu are vina că nu muncesc jucători cum trebe idea e că nu vor nu mai criticati ce nu știți pentru că e greu de criticat dar e greu sa fi in locul lui Dica

138672209828437
Gelu Oanca  •  20 Ianuarie 2018, 16:28

Dar Dica este antrenor la fcsb, eu stiam ca Becali face toata strategia la echipa.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează