FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dică, tu ce faci la echipă? Antrenorul nu mai are nicio atribuție la FCSB! + TOP 3 tehnicieni UMILIȚI de Becali în ultimii 5 ani

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2017 09:00

Antrenorul FCSB, Nicolae Dică, nu are nicio atribuţie: Becali decide achiziţiile, pe cine dă afară, dar şi primul ”11” şi schimbările, iar Mihai Stoica oferă indicaţii tactice în timpul jocurilor.

FCSB e cel mai bogat club din fotbalul românesc, oferă cele mai mari salarii şi cumpără cel mai scump, însă oferă o premieră şocantă în privinţa atribuţiilor pe care antrenorul principal le are. Nicolae Dică, teoretic tehnicianul formaţiei, e cel care, practic, nu are nicio responsabilitate şi nicio putere în club.

1. Nu decide transferuri
Toate achiziţiile, dar şi plecările sunt hotărâte exclusiv de patron. "Eu mă pricep la mijlocaşi, la atacanţi, eu decid pe partea asta. Pe MM şi pe Dică îi las să aducă fundaşi, că acolo nu prea ştiu, dacă nu sunt în stare să propună şi să aducă nici măcar un fundaş central, atunci o să fiu nevoit să mă pricep şi la apărători", a declarat Becali în urmă cu câteva săptămâni.

2. Nu decide primul "11"
Deja nu mai e o ştire la FCSB, e o tradiţie. Becali e însă parcă mai implicat ca niciodată. Declaraţie după meciul cu Viitorul: "Vă anunţ de acum ca să ştiţi, Alibec, Budescu şi Tănase vor mai juca doar în Europa, în campionat nu, o să vedeţi dacă e aşa cum vă spun eu!".

3. Nu face schimbările
Becali decide modificările de pe parcursul jocului dând mesaje pe bancă: fie lui MM, fie lui Mache, depinde care dintre ei stă alături de Dică. A decis să-l scoată pe Golofca în minutul 41 la meciul cu Botoşani, Dică s-a supus imediat, iar la Ovidiu a ordonat scoaterea lui Budescu şi Enache la pauză, iarăşi antrenorul s-a supus. El a fost nevoit să schimbe postul la 5 jucători prin permutările pe care le-a făcut pentru a-i face pe plac lui Becali.

4. Nu stabileşte lista UEFA
Săptămâna trecută, FCSB a trimis la Nyon lista cu cei 22 de jucători eligibili pentru meciurile din Europa League. Gigi Becali, şi nu antrenorul, a fost cel care a decis cine să rămână pe dinafară.

5. Altcineva de pe bancă dă indicaţii
Chiar dacă în timpul meciurilor Dică stă aproape întotdeauna în picioare, lângă teren, de pe banca Stelei oferă indicaţii tactice şi directorul sportiv Mihai Stoica, dar şi team managerul Marius Ianuli. Aşa s-a întâmplat şi la Ovidiu, cu Viitorul, când un sfat tactic al lui MM pentru Alibec l-a determinat pe Denis să răspundă agresiv: "Lasă-ne, bă, dracu' în pace! Vorbeşti tu de fotbal?!".

CONSECINŢA

Pe Dică nu-l ascultă jucătorii

În acest moment, nu doar că situţia e extrem de inflamată în vestiarul FCSB-ului, dar Dică nu are absolut nicio autoritate între jucători. A spus-o public chiar Becali. "Jucătorii nu-l ascultă în timpul meciurilor şi nu fac ce le cere el. Mi-a spus că o să încerce să fie mai drastic", a declarat Becali. "Când fotbalistul nu ştie antrenorul ca stăpân al vestiarului, atunci acela e terminat ca antrenor" e una dintre afirmaţiile celebre făcute nu demult de Mircea Lucescu.

Dinu îl critică pe MM

Scandalul dintre Alibec şi MM Stoica a fost comentat şi de Cornel Dinu. "Nu e normal ce se petrece la Steaua şi anume ca Mihai Stoica să se adreseze de pe marginea terenului cu indicaţii tactice către jucători. E total anormal! Cel care vorbeşte pe bancă şi care struneşte jucătorii e numai şi numai antrenorul principal, aşa stau lucrurile peste tot în fotbalul civilizat. Dar la noi e Cooperativă, toată lumea vorbeşte, are impresia că se pricepe, îşi dă cu părerea şi, de fapt, toţi aceştia care cred că ştiu fotbal termină prin a se face de râs", a declarat Dinu la Telekom Sport.

Top 3 antrenori umiliţi de Gigi în ultimii 5-6 ani

1. Pe Stoichiţă l-a sunat pe bancă
Acum 5 ani şi jumătate s-a petrecut un caz şocant la Steaua. În timpul derby-ului cu Rapid, de pe Giuleşti, Gigi Becali l-a sunat pe bancă pe antrenorul de atunci, Mihai Stoichiţă. Tehnicianul a răspuns şi chiar dacă a încercat să se ferească de camerele TV, tot a fost surprins vorbind la celular. "Mă întrebaţi cu cine a vorbit Stoichiţă pe bancă? Probabil cu Gigi Becali, dar care e problema?", a reacţionat Mihai Stoica după meci. Becali îl sunase pe Stoichiţă să-i ceară să-l schimbe pe Mihai Costea. "Nu e problema dumneavoastră, e problema mea. Aveam ceva personal de discutat, nu vă priveşte", a răspuns Stoichiţă după meci la conferinţa de presă.

2. Lui Gâlcă îi făcea schimbările din puşcărie
În sezonul 2014-2015, la Steaua antrenor principal a fost Costel Gâlcă. Gigi Becali a fost în spatele gratiilor, lucru care nu l-a împiedicat însă să se bage peste antrenor. La un meci cu Dinamo, Becali a sunat pe bancă, în minutul 60, când scorul era 1-0, pentru a transmite să fie schimbat Sânmărtean, tocmai pentru ca Steaua să închidă jocul şi să conserve rezultatul. Gâlcă s-a supus, însă a făcut modificarea după un sfert de oră şi chiar dacă scorul final a fost 3-0, Becali a luat foc după meci. "Eu când dau un ordin vreau să fie pus imediat în aplicare, nu după 10-15 minute!", le-a transmis Becali celor din club.

3. Lui Reghe i-a trimis jucătorii la Liceul "Eliade"
Nici tehnicianul care a rezistat cel mai mult pe banca Stelei în ultimii ani n-a reuşit să-l ţină departe pe Becali. Patronul a intervenit în mod brutal peste Reghecampf în ianuarie 2016, când a decis să-i scoată din lot pe Tade, Breeveld şi Alcenat şi să-i trimită să se pregătească în curtea Liceului "Mircea Eliade". Deşi Reghe a dorit să-i păstreze sub comandă şi să se folosească de ei până în momentul în care vor pleca, patronul n-a fost de acord şi a blocat solicitarea!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
1013039022054413
Costin Georgescu  •  13 Septembrie 2017, 16:05

patronul stelei declara ca se pricepe la atacanti si mijlocasi cum se face atunci ca steau marcheaza f greu???? nimic personal doar 0 intrebare

juliusmad
juliusmad  •  13 Septembrie 2017, 12:19
Postat de steaua1986forever pe 13 Septembrie 2017, 11:21

Stai asa "valahule" ca acum o sa intre nea Pintilie si sa te faca 'gigist' si 'clona'....nu mai baga chestii pozitive.... Si in plus, daca amintesti ca si Paskany si Negoita fac la fel, ai incurcat-o.......imediat intra armata de clone (gen Star Wars) si sa vezi ce se reped la tine....

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1581870215401957
Andronic Popovici  •  13 Septembrie 2017, 11:44

la-ti uitat pe Radoi si sa amintiti ca Galca cara a castigat 3 trofee cand Becaliotul era ascuns .Olaroiu a plecat la timp dupa ce Ciobanu ia aranjat castigarea trofeelor si nu a mai avut timp sa-i scoata ochii ,ca ar fi intregit Lista .

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close