FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo a devenit scouterul FCSB » Gafe în lanț făcute de conducerea "câinilor"

Articol de GSP - Publicat luni, 16 octombrie 2017 10:16

”Câinii” aduc jucători, le fac contracte pe termen scurt și-i expun pe piață pentru Becali. Nemec nu poate fi blocat dacă vrea să semneze cu rivalii.

Negocierile pentru Adam Nemec stabilesc deja un model: Dinamo caută jucători pentru FCSB! Tratativele pentru atacantul slovac seamănă cu cele care s-au purtat acum un an pentru Gnohere, fiindcă și de data asta jucătorul are un contract pe termen scurt cu roș-albii, deci e ușor de mutat la Steaua.

Aceeași problemă, a contractului, a existat și în cazul lui Gnohere. Și în cazul lui Bunoza, și în cel al lui Puljici. Becali a privit-o pe Dinamo ca pe o piață în ultimii doi ani, un loc bun de făcut cumpărături. Pe Bunoza și pe Puljici n-a reușit să-i ia, doar a negociat cu ei. Invitat tot de situația contractuală care o lega de mâini pe Dinamo!

"Câinii" inventează jucători străini sau îi ajută să-și revină în formă și o lasă pe FCSB să-și aleagă, pentru că Negoiță nu poate concura în tratative în care participă și Becali, nu e în stare să ofere salarii la fel de mari. Iar acordurile cu străinii se fac, în general, pe termen scurt. Dinamoviștii pierd și bani, își și întăresc adversarii cu fotbaliști buni:

  • Gnohere avea contract pe doi ani. A venit cu multe kilograme în plus, a fost adus într-o formă bună și a semnat cu FCSB cu 6 luni înaintea scadenței. Dinamo s-a ales cu 250.000 de euro. Cu doar două luni în urmă, Becali oferise 800.000 și fusese refuzat. Negoiță l-a lăsat pe francez să plece la limită, cât să nu-l piardă gratis.
  • Puljici a fost adus de la Gent sub formă de împrumut în 2016. După un sezon excelent, croatul pe care-l recrutase Rednic a trebuit să revină în Belgia, întrucât roș-albii nu și-au permis să-l cumpere. Becali a negociat cu el și l-a ratat in extremis, din cauza unei oferte de la Tom Tomsk. Banii mulți ai rușilor au împiedicat încă o "trădare".
  • Cu un an în urma lui Puljici, la Dinamo jucase Gordan Bunoza. Tot fundaș central, a arătat în Ștefan cel Mare că e bun, devenise și căpitan!, și a ajuns să fie interesant pentru Gigi. Croatul a trebuit să revină la Pescara, de unde Dinamo îl împrumutase doar pe 6 luni, și s-a întors ulterior în România, la Pandurii.

Cel mai nou nume de pe lista de cumpărături a lui Becali: Adam Nemec. Negoiță l-a adus și pe slovac tot pe doi ani, o condiție convenabilă pentru finanțatorul FCSB. "Le dau 500.000 de euro acum pentru Nemec, că îmi convine să nu mai aștept 1 ianuarie, când el ar putea avea și alte oferte", a sunat propunerea.

De la 1 ianuarie, vârful slovac de 32 de ani are dreptul să negocieze cu oricine și chiar să semneze un contract, cu mențiunea că se va putea prezenta la respectiva echipă abia pe 1 iulie, când va fi liber. Dinamo are iar de ales: îi dă Stelei un jucător pentru niște bani sau îl pierde gratis? 

Precedentul Militaru

Situația din prezent, cu Steaua prea bogată și cu Dinamo devenită o piață de desfacere, a mai existat după Revoluție. "Câinii" l-au împrumutat pe Damian Militaru de la Jiul Petroșani în 1993. Mijlocașul a evoluat un sezon în Ștefan cel Mare, a fost titular și a marcat 6 goluri.

Roș-albii l-ar fi luat definitiv, doar că steliștii au făcut o ofertă mai bună și Jiul l-a dat în Ghencea. Ca și în cazurile Gnohere și Nemec, Dinamo doar l-a expus pe Militaru, n-a beneficiat suficient de calitățile lui. 

Nu se descurcă singuri

Pentru Becali, Dinamo e un partener util, fiindcă îi aduce în atenție fotbaliști buni pe care patronul stelist nu i-ar fi cunoscut altfel. Bunoza, Puljici, Gnohere, Nemec nu erau știuți în România înainte să ajungă la Dinamo.

Steliștii au încercat și ei să recruteze străini fără nume, doar că nu prea le-a ieșit. Georgievski a fost un fundaș dreapta mediocru, Artur Jorge a fost adus în vara asta și deja nu mai prinde nici lotul de 18 după ce a marcat un autogol la prima atingere a mingii, cu Juventus!

Planici ar fi o excepție. Sârbul a devenit imediat titular și are evoluții sigure, chiar dacă încă n-a avut timp să se adapteze în România. 

20.000 €lunar i-a oferit Becali lui Gnohere, care era plătit la Dinamo cu un sfert din sumă. "Câinii" au încercat să-l convingă cu bonusuri imposibil de atins

20 de luni mai durează contractul lui Mahlangu cu Dinamo. Sud-africanul de 28 de ani e cel mai bun "câine" în acest sezon, așa că Becali va putea să deschidă tratativele cu el în toamna viitoare, aproape de scadența contractului

 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (39)
zecs93
zecs93  •  17 Octombrie 2017, 02:30

Negoita e *** pana la moarte !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

modestxxl
modestxxl  •  16 Octombrie 2017, 19:13
Postat de lapusneanul pe 16 Octombrie 2017, 17:59

e stilul lui craitoiu, fecesebist de mic......fecesebeul a luat de la voi un singur jucator si asta viseaza cai verzi pe pereti ..hahahaha... de prost ce e nu stie ca jucatorii straini nu semneaza cu o echipa din romania pe multi ani....

Ne fură echipa, ăștia, echipa de pe locul opt, cu mari șanse să ajungă pe șase. :)) În altă ordine de idei, aștept un sistem 4-4-2, m-am săturat de 4-2-3-1, nu l-am mai văzut la Dinamo de pe timpul lui Rednic.

lapusneanul
lapusneanul  •  16 Octombrie 2017, 17:59
Postat de unico_biancorossi pe 16 Octombrie 2017, 16:37

.))))) asta care a mazgalit povestea de mai sus e chiar prost. de fapt, e un prost laș, nici macar nu si-a semnat aberatia.

e stilul lui craitoiu, fecesebist de mic......fecesebeul a luat de la voi un singur jucator si asta viseaza cai verzi pe pereti ..hahahaha... de prost ce e nu stie ca jucatorii straini nu semneaza cu o echipa din romania pe multi ani....

Vezi toate comentariile (39)
Comentează
Close