FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, AZI, 20:30, DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dinamo are victorii, Steaua are performanţe! » Trei aspecte inedite ale derby-ului

Suporterii dinamovişti vor umple stadionul la meciul cu Steaua
Suporterii dinamovişti vor umple stadionul la meciul cu Steaua

Articol de GSP - Publicat luni, 05 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 05 decembrie 2011 09:54

Comparaţia duelurilor recente dintre ”cîini” şi roş-albaştri impune concluzii stranii: steliştii sînt mai bine plătiţi, dar joacă mai prost, ”cîinii” i-au bătut mai mereu în derby-uri, însă au fost umiliţi în Europa de rivalii lor.


Derbyul de azi propune cîteva aspecte inedite:

1. FINANCIAR. Dinamo are cele mai puţine goluri încasate în acest sezon, 7, dar portarul ei e printre fotbaliştii cel mai prost plătiţi din România! Bălgrădean cîştigă 3.000 de euro lunar, de patru ori mai puţin decît Tătăruşanu, goalkeeperul Stelei. Titularul lui Dinamo nu încasează nici măcar jumătate din salariul rezervei de la Steaua, Stanca! Portarul de pe banca roş-albaştrilor primeşte 8.000 de euro pe lună.

2. PALMARES. "Cîinii" şi-au distrus rivalii în majoritatea cazurilor în care i-au prins, în ultimii ani. Din ultimele 12 dispute directe în campionat, Dinamo a cîştigat şapte, patru au fost egaluri şi una singură i-a revenit Stelei. Trupa din Ştefan cel Mare pare clar mai puternică după aceste date, înregistrate din 2005 pînă acum. Numai că ea a continuat să rateze în vremea asta obiectivul numărul 1 pe care îl avea, accesul în grupele Ligii Campionilor, un deziderat la care Steaua a ajuns de trei ori consecutiv! "Cîinii" s-au calificat maximum în grupele Europa League.

3. EXPERIENŢĂ. Nici un stelist dintre cei pe care îi are Ilie Stan la dispoziţie nu a marcat vreodată împotriva lui Dinamo într-un Derby de România! Singurul care i-a învins pe "cîini" e Emeghara, un supravieţuitor al ultimei victorii steliste, înregistrată în 2007, 1-0 în Ghencea cu un gol marcat de Neaga. Roş-albii l-au demis pe Walter Zengade în urma acelui meci.

45 de victorii are Dinamo în duelurile cu Steaua în campionat. Tot 45 de meciuri s-au terminat la egalitate, iar roş-albaştrii au cîştigat 35. "Cîinii" sînt singurii din România care au palmares pozitiv în duelurile cu fosta trupă din Ghencea

62 de partide directe s-au disputat acasă la Dinamo în Liga 1: 26 de victorii ale "cîinilor", 23 de egaluri, 13 succese roş-albastre

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
zadkiel
zadkiel  •  05 Decembrie 2011, 18:25
Postat de terminatorul2 pe 05 Decembrie 2011, 15:06

Dinamo- Steaua 0-1

Le facem un bine și ei nu știu. Scapă de extrădare si retrogradare direct în C. Tot noi trebuie sa-i salvam.

theopalas
theopalas  •  05 Decembrie 2011, 16:04

Cred ca va bate Dinamo...trec printr-o perioada mai buna.

csa21
csa21  •  05 Decembrie 2011, 15:58

Eu zic ca va fi un egal amarat cu un joc varza de ambele parti. Puricosii oricum umbla cu arbitrii de cand lumea.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează