FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Așa ceva, mai rar! Un jucător de la Dinamo a retrogradat cu toate cele trei echipe la care a jucat în acest sezon!

Balthazar Pierret (în centrul imaginii)
foto: Raed Krishan?GSP
Balthazar Pierret (în centrul imaginii) foto: Raed Krishan?GSP

Articol de , - Publicat luni, 30 mai 2022 13:42 / Actualizat luni, 30 mai 2022 14:15

Francezul Balthazar Pierret (22 de ani), integralist în ambele manșe din Dinamo - U Cluj, a mai jucat în acest sezon la Boulogne și Boulogne II, iar ambele au picat din liga a 3-a, respectiv liga a 5-a franceză.

Ghinioanele se țin lanț pentru mulți jucători de la Dinamo. În acest sezon, 7 dintre ei (Moura, Patriche, Pierret, Grădinaru, Morar, Irobiso, Azankpo) au retrogradat cu mai multe echipe.

Fostul șef al lui Dinamo, derapaj după ce echipa a retrogradat: „Eșanu, un dement de portar. A dus echipa în această situație”
DINAMO - U CLUJ 1-1 (1-3 LA GENERAL)
Fostul șef al lui Dinamo, derapaj după ce echipa a retrogradat: „Eșanu, un dement de portar. A dus echipa în această situație”

Majoritatea (Moura, Grădinaru, Morar și Irobiso) a venit de la falimentara Gaz Metan Mediaș, Azankpo a jucat și la Dunkerque, care a căzut din Ligue 2 (a terminat pe 19 din 20 de echipe), iar Patriche a sosit de la Clinceni, cealaltă formație căzută din Liga 1. 

Ghinionist, Răzvan Patriche a retrogradat cu toate cele trei echipe la care a jucat în Liga 1 (Sportul Studențesc, Clinceni și Dinamo).

Însă nu a reușit performanța lui Pierret, care a jucat la trei echipe care au retrogradat în același sezon!

Cum a fost posibil așa ceva?

Un jucător de la Dinamo a retrogradat cu toate cele trei echipe la care a jucat în acest sezon

Pierret a sosit la Dinamo de la Boulogne. Acolo a jucat în turul din Championnat National în 10 meciuri, 8 dintre acestea ca titular.

US Boulogne a terminat ultima în National (liga a treia franceză) și va juca în eșalonul patru de la anul.

Însă Pierret n-a jucat doar la prima echipă. Ci și la „satelitul” înscris în liga a cincea, Championnat National 3.

Acolo, Pierret a bifat 4 partide, 2 victorii și 2 înfrângeri.

Cu o etapă înainte de final, Boulogne II este pe locul 13 din 14, cu 23 de puncte. Însă mai e o singură etapă, iar „satelitul” e la 5 puncte de următoarea clasată, astfel că este matematic retrogradată.

VIDEO Scut în fața jucătorilor lui Dinamo. Marin Barbu: „Au jucat cu teamă de public. Suporterii au pus o presiune prea mare”

Citește și alte articole despre Dinamo:

Dinu, acid după ce „câinii” au ajuns în Liga 2: „Acum 2 ani, s-au făcut din 16 echipe. Să se facă 18 echipe şi să se salveze din nou Dinamo”

Marica indică un alt vinovat pentru retrogradarea lui Dinamo: „Întreba de ce sunt mai mult de 12 fripturi la masă!”

VIDEO + FOTO Momente delicate filmate de reporterul GSP pe stadion » Un dinamovist și-a strigat durerea în fața jandarmilor: „Tu nu o să poți să-nțelegi niciodată! Nu plec de aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
carcotasul
carcotasul  •  06 Iunie 2022, 11:15

În fapt, Răzvan Patriche este, din punct de vedere al promovărilor, unul dintre cei mai performanți jucători din Liga 1 !. A promovat la echipa mare (gașca nebună) la Sportul Std. sub bagheta lui Dan Petrecu cu care a terminat pe locul 4 (!), dar, din motive financiare, a retrogradat!. După 2 ani în Liga a 2-a a promovat din nou în Liga 1. După desființarea echipei de către Vasile Șiman, a promovat, în acelați an (!), cu ASA Tg. Mureș, în tur, și cu U Craiova, în retur. Cu nou promovata CS Afumați în Liga a 2-a, timp de 2 ani, s-a situat pe locul 4 la finele campionatului și a ajuns în optimile Cupei României (!) fiind apoape să o elimine pe U Craiova. Încă din primul an de la revenirea la Academica Clinceni Patriche a promovat în Liga 1 unde a ajuns chiar și în play off (!). La Dinamo a ajuns prea târziu pentru a putea face performanță!. Încă de la juniori a fost căpitan de echipă în 80% din carieră, iar TOATE retorgradările la care a participat s-au datorat, exclusiv, problemelor financiare ale cluburilor!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

carcotasul
carcotasul  •  05 Iunie 2022, 22:34

an

creeperno115
creeperno115  •  30 Mai 2022, 23:00

Merg comentariile cum merg constructiile autostrazilor din Romania

Vezi toate comentariile (24)
Comentează