FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Conducere nouă, aceleași conflicte » PCH a răbufnit, după anunțul plecării lui Dănciulescu

Ionel Dănciulescu nu mai e directorul sportiv al lui Dinamo
Ionel Dănciulescu nu mai e directorul sportiv al lui Dinamo

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 august 2020 15:46 / Actualizat vineri, 14 august 2020 16:09

Dinamo a fost cumpărată de spaniolul Pablo Cortacero, iar configurația conducerii se va schimba aproape în totalitate. Ionel Dănciulescu (43 de ani) a fost îndepărtat din funcția de director sportiv, în locul său fiind numit ibericul Rufo Collado (46 de ani)

Decizia anunțată în cursul zilei de astăzi a stârnit furia suporterilor acționari din Peluza Cătălin Hîldan, care erau extrem de apropiați de Dănciulescu. Aceștia au publicat un mesaj pe pagina de Facebook, prin care contestă decizia spaniolilor: 

„Dinamo a luat licența pe banii suporterilor și pe trofeele lui Dănciulescu.Și noi îi multumim cu un șut in fund?”, au scris cei din PCH pe Facebook. 

În această primăvară, în perioada în care Dinamo avea mari dificultăți financiare, Ionel Dănciulescu și-a scos la licitație diverse trofee și obiecte strânse de-a lungul carierei. Banii obținuți au fost direcționați către club, care a obținut la limită licența. 

OFICIAL Ionel Dănciulescu a plecat de la Dinamo

Dinamo și Ionel Dănciulescu au întrerupt colaborarea, a anunțat site-ul oficial al clubului alb-roșu. Locul lui Danciu va fi luat de Rufo Collado. „Directorul sportiv Ionel Dănciulescu nu va mai continua activitatea la Dinamo București în următorul sezon competițional. Clubul nostru și Ionel Dănciulescu au convenit astăzi, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale”, se arată în comunicatul emis de Dinamo.

Ori discuții, ori proteste 

Spaniolii ar trebui să aibă o întrevedere, zilele viitoare, și cu reprezentanții programului socios DDB, care dețin 27,5 la sută din totalul acțiunilor clubului. Fanii-acționari au creditat clubul cu 570.000 de euro. Ibericii fie vor achita suma respectivă, în schimbul acțiunilor, fie vor păstra suporterii în structura societății. Momentan, nu s-a stabilit o întâlnire, iar fanii așteaptă să fie chemați la discuții. 

Cu toate că nu s-a respectat memorandumul semnat între ei și Negoiță, prin care ar fi trebuit să fie aduși la negocieri de la bun început. În baza acelui memorandum, DDB avea drept de veto, sau primea "despăgubiri" de 100.000 de euro dacă nu era luată în seamă, doar că afacerea s-a perfectat și fără suporteri. Fanii așteaptă să fie chemați la discuții sau vor protesta!

VIDEO Moment istoric: s-a vândut Dinamo! Prima reacție a lui Cortacero: „Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Spaniolii de la Dinamo părăsesc Bucureștiul. Motivele și când vor să discute cu fanii-acționari. Cum arată noua conducere, după plecarea oficială a lui Dănciulescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
creeperno
creeperno  •  14 August 2020, 23:01

Actionarul majoritar are dreptul suprem de-a lua deciziile in club. Eu va sustin in toate deciziile.

3101575123247794
Alice Popa  •  14 August 2020, 20:24

Daca nu le place suporterilor, sa mearga la cules sparanghel sau capsuni! S-a terminat cu dictatul lor pe banii clubului!!

zamorano
zamorano  •  14 August 2020, 18:53

Spaniolii au ales FC ***, ***, dupa care se tireaza, iar FC *** va face cunostinta cu falimentul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează