FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB, DUMINICĂ, 20:45, TELEKOM, DIGISPORT, LOOK

DINAMO - FCSB // Răducioiu, analiză acidă înaintea derby-ului: "La Dinamo obiectivul nu este acela de a face performanță"

FOTO: Eduard Apostol
FOTO: Eduard Apostol

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2018 10:58

Florin Răducioiu, 47 de ani, se declară fan Torje și spune că Dinamo e obligată să-și învingă rivala pentru a spera la play-off. Fosta glorie a clubului critică transferul lui Nedelcearu cu 3 zile înainte de meciul ce poate fi decisiv.

- Domnule Răducioiu, mai aveți emoții legate de Dinamo?
- Da, mai am. Mai ales când merg singur prin Parcul Dinamo. Vin periodic, singur, și mă plimb, am mers acum două săptămâni și la căbănuța unde am crescut, la juniori, undeva spre vechiul velodrom. Am văzut terenul, mi-am adus aminte și de nea Piți Varga. Mă emoționez și încep să plâng...
- Care rămâne cea mai puternică amintire dintr-un Derby cu Steaua?
- E acea finală a Cupei României, din 1990, când am învins cu 6-4, iar eu am dat 3 goluri. Eram încă un puști, 19-20 de ani, dar a fost frumos, cu multă lume, ceva de referință de care nu mă pot despărți în gândul meu niciodată.

"Agresivi și concentrați"

- Ce așteptări aveți de la Derby de România?
- Dinamo poate câștiga. Avem nevoie de 3 puncte împotriva unei echipe care a obținut o victorie frumoasă cu Lazio, am apreciat asta. E normal să-i lauzi și pe rivali când au performanțe în Europa. Și apoi, a dat gol un ex-dinamovist, Gnohere!
- Ce ar trebui să facă Dinamo pentru a învinge?
- Cât mai puține greșeli. Echipa trebuie să fie foarte agresivă și concentrată. Sunt convins că antrenorul îi va motiva bine pe jucători. Eu cred că Dinamo poate câștiga. Trebuie ca fotbaliștii să fie lucizi și calmi.
- E bine că nu vor juca Alibec, accidentat, și Gnohere, suspendat?
- Da, dar Steaua rămâne în continuare periculoasă. Are jucători ce pot găsi lesne ocazii de a marca, din puține ocazii, așa cum s-a întâmplat și cu Lazio.

- Poate să-i fi obosit pe steliști duelul cu Lazio?
- E posibil. Au făcut un efort fizic mare, s-ar putea să fie un avantaj pentru noi. Însă Steaua are mulți jucători valoroși, lot mare...
- Vă place vreun jucător de la Dinamo?
- Deși a fost criticat, mie mi-a plăcut Torje. Faptul că s-a întors e un mare plus pentru echipă.
- Există vreun fotbalist care să aducă aminte de fotbalistul Florin Răducioiu?
- Nu cred că există așa ceva. Eu aveam alte calități. Sunt fotbaliști buni la Dinamo, dar niciunul nu-mi seamănă.
- Există pericolul ca play-off-ul să fie urmărit la TV de către dinamoviști.
- Da, dar eu sper să nu se întâmple așa ceva! Dacă nu vom câștiga cu Steaua, va fi foarte greu să lăsăm totul pe ultima etapă.

"Cum să faci performanță cedând valorile?!"

- E normal ca un fotbalist important, Nedelcearu, să fie vândut înainte de Derby?
- N-aș fi vrut asta, însă e politica grupării. Nu știu cine va juca acolo, o să vedem. Asta e, respectăm politica lui Dinamo, dar e posibil să nu facă bine echipei în momentul de față, înainte de o asemenea partidă. Se pare că obiectivul patronului este de a vinde mulți jucători, iar asta face ca echipa să fie mai slabă, aparent. În fine, eu sper să batem Steaua, indiferent cum, important e să batem!
- Se mai vrea performanță la Dinamo, după vânzările din iarnă? Au plecat și Costache, Anton, Filip, Rivaldinho și Nascimento.
- Performanță? Obiectivul numărul 1 este să intri în play-off. Clar e că dacă se vând jucătorii de valoare, obiectivul nu este acela de a face performanță. Cum s-o faci?! Dar să avem încredere în cei ce au rămas! 

"Stadionul Dinamo are o aromă a vremurilor trecute, are farmecul lui, însă trebuia refăcut total încă de acum 10-15 ani. Din vechea arenă au rămas doar amintirile unor generații și atât"—Florin Răducioiu

"E normal ca derby-urile de acum să nu se mai simtă cum era cândva. Pe vremuri erau mai mulți fotbaliști de valoare, majoritatea români care știau despre rivalitatea ce se juca de două ori pe an. Acum, s-au diluat mult meciurile și nu mai există rivalitate adevărată"—Florin Răducioiu

"O fază fixă sau o eliminare poate rupe episodul Derby-ului. Mizez pe dorința de victorie a lui Dinamo și pe determinarea jucătorilor lui Miriuță. Nu câștigă doar unul, ci toți, ca un grup!"—Florin Răducioiu

"Steaua a făcut un joc foarte bun, dar favorita rămâne Lazio. Va fi greu pentru români să se califice. Cred că Lazio va alinia titularii. Lazio rămâne favorită și cred că se va califica"—Florin Răducioiu

30 de goluri în 84 de meciuri a reușit Răducioiu pentru Dinamo în perioada 1986-1990 și 2000-2001

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
betman99
betman99  •  17 Februarie 2018, 18:40
Postat de Anca Toma pe 17 Februarie 2018, 12:13

Cat de ratat sa fii sa te consolezi cu ideeea ca Steaua nu e FCSB?!!!!!!!!!!!!!!Si FCSB e-n primavara europeana ceea ce Dinamo n-a fost de peste 25 de ani.FCSB se lupta cu Lazio ,iar Dinamo e sparing partner pentru altii care se bat la titlu contra Stelei.Multumiti-i lui Hategan ,Coltescu sau Avram ca exista .Altefel n-ati fi in play-off.

Stimata doamna, asta daca existati cu adevarat, sa stiti ca Dinamo Bucuresti a ajuns in primavara europeana in 2007, parol.

mosvasile
mosvasile  •  17 Februarie 2018, 14:14

@anca toma.Toti arbitrii aia enumerati de tine au prajit-o rau pe Dinamo-spre ex.Coltescu cu penalty-ul cu CFR la Cluj sau Hategan cu penalty-ul inventat cu Craiova!Cat despre Marius Avram,asta nu i-a mai dat fcsb-ului un cartonas de nu mai tin minte-cu toate ca Pintilii practic se roaga de el sa-i dea si lui macar unul!In "compensatie" ,le tot acorda penalty-uri si cand joaca Tanase si cand joaca Alibec!

raikkonen79
raikkonen79  •  17 Februarie 2018, 13:05
Postat de andrey.fcd pe 17 Februarie 2018, 12:14

Poate pentru ca pana acum cativa ani societatea pe actiuni a lui becali folosea denumirea de steaua. A ramas in reflexul unora sa zica steaua, chiar daca denumriea oficiala a echipei este fcsb, lucru stabilit printr-o hotarare judecatoreasca. Raducioiu ar trebui sa aiba grija totusi.... Si comentatorii ziceau tot steaua, pana cand s-a sesizat CSA si de atunci s-au potolit... Nu-i de glumit cu o hotarare data de un judecator

Mai sa fie. Adica Raducioiu ar putea fi pasibil de vreo amenda pentru ca a identificat fcsb ca fiind steaua. E data dracu hotararea aia judecatoreasca. Sahistii din Cismigiu se pun si ei in pericol de cate ori pronunta "Steaua" . De fapt, cred ca o buna parte din fortele de ordine.....politie, jandarmerie....ar trebui mobilizata exclusiv in aceasta directie.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează