FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO /// OPINIE

Dinamo în agonie, el e vinovatul principal » "Negoiță se crede în Stăpânul Inelelor cu un ghiul găsit în târgul de antichităţi"

fotomontaj gsp.ro
fotomontaj gsp.ro

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2017 12:25

Suntem în 2017, dar situația de la Dinamo este aproape identică cu cea de anul trecut, când roș-albii au pierdut cei mai importanți jucători și au adus înlocuitori mai slabi și foarte târziu, în septembrie, după mai multe etape scurse din campionat.

Dinamo a entuziasmat în finalul sezonului trecut când a fost chiar aproape de primul titlu după 10 ani. Nu l-a câștigat, dar viitorul era promițător în Ștefan cel Mare. Cel puțin din exterior. Nu a fost cazul de așa ceva. Cel puțin până acum.

Pentru că la Dinamo este Ionuț Negoiță, vinovat pentru ceea ce se întâmplă acum. Și a găsit și un complice, pe Adrian Mutu, abia revenit din vacanță.

Ofertă jenantă pentru Palici

I-a pierdut deja pe Antun Palici și Claude Dielna, doi fotbaliști care țineau axul central al lui Dinamo. Și l-a vândut și pe Lazăr pe o sumă modică, 200.000 de dolari. Doar roș-albii "reușeșc" așa ceva.

Dar de ce a refuzat căpitanul lui Dinamo prelungirea contractului? Pentru că a primit o ofertă jenantă din partea oficialilor clubului. Adus de Mircea Rednic acum doi ani, croatul a impresionat și a fost titular constant la echipă.  A avut doar 4.500 de euro lunar, chiar dacă șefii "câinilor" ar vrea să arate că era mai bine plătit.

Iar acum, în postura de jucător liber de contract și în condițiile în care ar putea primi o sumă frumoasă și la semnătură, Palici a avut o ofertă "de nerefuzat" din Ștefan cel Mare. De exemplu, Ionuț Larie a semnat cu FCSB pentru un contract de 10.000 de euro lunar, dar și 100.000 la semnătură. Iar Palici ar fi primit în Ștefan cel Mare mai puțin decât salariul lunar al noului fundaș de la FCSB și nici nu ar fi luat vreun bonus pentru un nou acord. Și în aceste condiții, de ce ar rămâne la echipă? Cine ar face asta? Poate doar Totti. Sau Gerrard. :)

Negoiță, la război cu un pistol cu apă

Acum nu se aduce în discuție situația în care a fost Dinamo, insolvență, aproape de faliment. Ci doar situația sportivă. Iar singura decizie favorabilă clubului a fost prelungirea contractului lui Cosmin Contra. I-a promis transferuri, nu i-a adus niciun jucător deocamdată. Dar Dinamo se bate la titlu în sezonul viitor. Să fim serioși.

Întrebarea care se pune acum este una singură: când pleacă Contra de la "câini"? FCSB i-a transferat pe Budescu, Junior Morais, Larie și este aproape să-i aducă pe Nedelcu și pe Teixeira. Pe primul pentru 1.5 milioane de euro. Nimeni nu spune ca Negoiță este obligat să bage banii FCSB-ului în achiziții. Dar ar putea să ia jucători liberi de contract și să ofere salarii mai mari, nu de 8.000-10.000 de euro lunar.

Până și Becali când zice că ia, ia! A încercat în foarte multe feluri să-i amăgească pe suporteri, ba chiar și pe oamenii din club, în multe feluri, dar nu la transferuri, nu la bani. Negoiță e exact individul care pleacă la război cu un pistol cu apă. La jaf mai merge. Că se sperie omul. Dar la război, niciodată.

Dinamo, AMATORISM TOTAL

Mai nou, dinamoviștii, prin vocea lui Adrian Mutu, se laudă și cu transferuri perfectate. Care sunt ele? Penedo, Romera și Oliva. Da, "câinii" au prelungit contractele a 3 jucători din sezonul trecut, iar ele sunt considerate transferuri. Mai e vreun club atât de neprofesionist care așteaptă până în ultimul moment pentru noi acorduri cu fotbaliștii? Răspunsul este evident: NU.

Și răspunsul este același și în ceea ce-l privește pe Nemec, cu o înțelegere care îi expiră în 2018. "Dacă pleacă el, putem să plecăm toți", a spus și Contra aseară. Aici ar fi însă o greșeală dacă nu va fi vândut. Sume între 1 și 2 milioane de euro ar putea fi câștigate de pe urma unui transfer. Pentru că slovacul nu își va prelungi în nicio circumstanță contractul cu Dinamo.

Poate acum, când Mutu s-a "deranjat" și și-a încheiat concediul, Contra va primi măcar un fotbalist cerut în această vară.

Cine mai pleacă de la echipă?

Am scris în septembrie 2016 despre jucătorii pierduți de Dinamo: Puljici, Mevlja, Bicfalvi, Anton împrumut, A. Marc sau Essombe. Dar și că "au mai rămas Rotariu, Gnohere, Palici şi Filip". Primii 3 au părăsit și ei echipa, doar Filip fiind în continuare la Dinamo.

Și cine spune că el și Hanca, cel mai bun jucător al roș-albilor în sezonul trecut, nu pot pleca în această vară? Pentru că așa se procedează în era Negoiță, se vinde tot, chiar și pe sume exagerat de mici. Cât mai durează până vor lua și ei alte drumuri?

Transferuri tot în septembrie?

Roș-albii i-au adus pe Nemec și Mahlangu în septembrie anul trecut și acestea s-au dovedit achiziții reușite. Dar foarte târzii. Acum, Dinamo nu-și mai poate permite acest lux pentru că joacă în Europa. Poate un tur. Sau poate două. Dar Contra are nevoie de jucători utili și valoroși chiar astăzi dacă vrea să acceadă în grupele Europa League. Cine face pariu că transferurile cele mai importante se vor face după preliminariile cupelor europene?

Pentru că Negoiță crede că se află în Stăpânul inelelor, când tot ce are este un ghiul găsit în târgul de vechituri de la Valea Cascadelor. El e vinovatul.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (78)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  23 Iunie 2017, 11:18
Postat de mar_g pe 22 Iunie 2017, 16:43

un articol realist. pot spune ca ziaristul este chiar indulgent cu ....... nu merita sa-i rostim numele. la sfarsitul fiecarui campionat am fost mintiti ca se vor aduce jucatori cu calitate, in timp util, pentru a prinde perioada de pregatire. niciodata nu s-a intamplat acest lucru.... ba mai mult de atat, au fost vanduti jucatori importanti in plina competitie. parca se urmarea distrugerea echipei, la nicio echipa care se respecta nu se cedeaza un intreg compartiment (relatiile de joc avand mult de suferit) in acelasi sezon. noi am pierdut si linia de fund si cea de atac compusa din primii 3 marcatori, plus capitanul echipei, anton. deci noi in loc sa cumparam pt a umple golurile, asa cum ni se promisese am vandut tot si nu am investit nimic. au fost luati cativa jucatori liberi de contract, la mijlocul campionatului. mai tineti minte ce ni se spunea cand eram in insolventa..... cum ca procedura nu permite sa se faca achizitii dar ca se va investi masiv la iesirea din insolventa. si................... s-a tot spus prin vocea unor ziaristi prieteni ca s-a investit in academie, in baza de la saftica, lasandu-ne sa intelegem ca din cauza asta nu sunt bani si pt a se cumpara jucatori. ce investitii s-au facut in baza cand pana si terenul de antrenament e impracticabil!!!???? ce investitii s-au facut in academie si cat de mult te bazezi pe ea din moment ce desfiintezi dinamo 2!!!!!???? sper ca Gurita sa puna piciorul in prag si sa nu cedeze precum andone, mutu, danciules

Eşti un suporter obiectiv, bravo ! N-am suportat niciodată Dinamo dar m-am bucurat când au câştigat în Europa. Ca neutru, apreciez articolul. Ţipaţi mereu că vreţi articole de fotbal, analize şi, când le primiţi, nu le înţelegeţi !

badea_nae
badea_nae  •  23 Iunie 2017, 00:05

daca dinamu este in agonie pe locul 3 si aveau sanse mari la titlu ,atunci de a.s.a. de panduri ce sa mai spui?ziaristi dornici de senzational.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  22 Iunie 2017, 19:41

mercato din romania e abia la inceput, dureaza pana pe 4 septembrie. inca vreo 3 luni, asadar. sunt 300 de milioane de jucatori de futbol pe pamant. se vor gasi suficienti si pentru Dinamo. multumim pentru efortul enorm de a scrie acest articol, nu comentam substratul, stim cu ce se ocupa Gsp.

Vezi toate comentariile (78)
Comentează
Close