FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO 2-0

DINAMO ÎN PLAY-OUT // Coșmarul, punct cu punct: 5 cauze ale DEZASTRULUI istoric » De la strategia "vinde și speră" la ZERO cu echipele de play-off

Articol de , - Publicat sambata, 24 februarie 2018 22:34

Coșmarul fanilor dinamoviști a devenit realitate la Giurgiu. Dinamo a pierdut în fața Astrei, 0-2, și va evolua în play-out pentru salvarea de la retrogradare!

Deși aveau nevoie doar de un egal pentru a obține biletele pentru play-off, ”câinii” au fost adormiți de giurgiuvenii. Astra, deja calificată în bătălia pentru titlu, a lăsat impresia că va aborda partida relaxată și cu rezervele. Edi Iordănescu a folosit însă cea mai bună echipă, iar jucătorii săi au dominat categoric meciul.

Cum s-a ajuns însă ca Dinamo să rateze play-off-ul?

Strategie falimentară

Ionuț Negoiță amenință încă de la preluarea clubului cu un ”new Dinamo” pe care fanii încă îl așteaptă. A promis că mizează pe tineri, însă a umplut echipa de străini. În acest sezon a folosit 17, cei mai mulți din istoria clubului! În precedentele două ediții a utilizat ”numai” câte 16. ”Câinii” au abordat și vechea strategie a rivalei FCSB, cea de a schimba antrenor după antrenor.

13 tehnicienia schimbat Ionuț Negoiță de când a preluat-o pe Dinamo în 2013

Transferuri ratate în vară...

Dinamo a fost dezastru și pe piața transferurilor în acest sezon. La cererea lui Cosmin Contra au venit jucători ca Juan Albin și Jeremy Bokila, care s-au remarcat doar prin gafe de proporții. Nica a revenit sub formă de împrumut, însă a fost folosit în numai trei partide! Poate cea mai mare eroare a fost cedarea în vară a lui Nistor pentru Nascimento, doar pentru a-l readuce înapoi pe mijlocaș în iarnă.

... și prea târzii în iarnă

Cu un program extrem de dificil și în pericol să rateze play-off-ul, Dinamo a întârziat inexplicabil transferurile și a ales din nou soluții ciudate. Au fost aduși Torje și Palici, dar cu puțin timp înainte de reluarea campionatului, și Monroy, care nu mai jucase din mai anul trecut! Toți trei nepregătiți fizic pentru duelurile tari cu Craiova, FCSB și Astra, meciuri decisive pentru play-off. Singura bilă albă a fost Pesici, care s-a integrat rapid și a și marcat în derby-ul cu FCSB.

Contra și Miriuță ZERO cu echipele din play-off

Dacă ne luăm după meciurile directe cu echipele care au terminat pe primele șase locuri, Dinamo n-ar fi meritat să îi ia locul Iașiului. ”Câinii” au obținut numai ZECE puncte în confruntările cu primele clasate! Adică două victorii în 12 partide! Și au primit nu mai puțin de 20 de goluri, un număr uriaș pentru o echipă de talia lui Dinamo.

3 punctea obținut Dinamo în confruntările cu CFR, FCSB și Craiova, principalele favorite la titlu

Și-a vândut toate vedetele

”Câinii” au vândut în acest sezon tot ce au putut! Costache a plecat la CFR Cluj, deși era o soluție pentru jucătorul U21 pentru încă doi ani. Mutare de neînțeles, mai ales că era vorba de un transfer la o rivală. S-a renunțat și la alți doi jucători tineri în jurul cărora Negoiță promitea că va construi o echipă puternică, Nedelcearu și Steliano Filip.

1.800.000 €a încasast Dinamo pentru Costache, Nedelcearu și Filip

Mai atenți la FCSB

Dinamo plătește și pentru că a părut mai preocupată în acest sezon de ce face FCSB. Înaintea ”dublei” cu Lazio a rivalei, jucătorii dinamoviști au apărut la evenimentele organizate de club cu fulare care purtau însemnele clubului italian și cele ale lui Dinamo. De asemenea, Miriuță le-a tot promis fanilor că o va opri pe FCSB din drumul spre titlu, în loc să fie concentrat la meciurile echipei sale. Răzbunarea pentru remiza de săptămâna trecută, 2-2, nu va mai veni. Punctele pierdute în minutul 93 cu FCSB sunt cele care o aruncă pe Dinamo în play-out!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (349)
1587981211320833
Claudiu Bogdan Popescu  •  25 Februarie 2018, 23:02

Nu mai inteleg nimic ,Dinamo avea meciurile directe egale cu Iasi si un golaveraj mai bun,de ce nu e in play-off???

maxp
maxp  •  25 Februarie 2018, 19:26
Postat de zorrozabal pe 25 Februarie 2018, 15:39

@maxp Imi pare rau ca te contrazic,cand zici ca Dinamo a inceput foarte bine anul 2018!Dinamo,a inceput prost anul 2018,asa cum la terminat pe 2017-adica cu un egal- norocos cu Craiova,apoi o victorie cu Chiajna-pentru care a tremurat pana in ultimul minut-pe urma iar un egal cu fcsb pe avarie!Faptul ca "a ramas in carti"pana in ultima etapa s-a datorat iarasi norocului,pentru ca Botosanii si Viitorul se incurcasera la randul lor!Iar in meciul cu Astra, nu trebuiau sa intre pe acel teren inghetat-Ioan Niculae daduse dispozitie sa nu fie pusa in functiune instalatia de incalzire,decat odata cu aprinderea nocturnei!Acum 2 ani,intr-un meci de cupa dintre ASA Tg.Mures si Timisoara,din cauza dificultatilor financiare prin care trecea ASA,instalatia de incalzire nu a functionat-terenul fiind inghetat- iar federatia a decis ca formatia organizatoare sa piarda meciul cu 3-0!Chiar daca se stie demult ca Dinamo nu are "neamuri" la federatie-cum altii prea le au-tot trebuia facut scandalOficialii lui Dinamo au fost niste momai!Pai sa fi fost fcsb-ul in situatia aia,ce mai scandal ar fi facut MM Stoica !

Atunci hai, nu au inceput bine, au inceput anul peste asteptari. Nu stiu ce sa zic de situatia referitoare la conditiile de joc, multa lume vorbeste, nu stiu pe cine sa cred, asa cum nu stiu ce decizie s-ar fi luat daca Dinamo cerea sa nu se joace. Cred ca cel mai normal era sa se amane meciul, acum nu cunosc nici regulile cu privire la conditiile limita in care se poate juca sau nu, adica nu stiu daca dpdv regulamentar meciul nu trebuia jucat.

daniels
daniels  •  25 Februarie 2018, 17:59

și uite asa se poate juca și cu Dinamo în play-OUT!!! ia sa vedem ce zice general colonelul procuror nea Dinu!!! ca dacă era el antrenor lua tot 5-1!!! iaca este un Dumnezeu și tare e bine cu caței în Playout!

Vezi toate comentariile (349)
Comentează