FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO 2-0

DINAMO ÎN PLAY-OUT // O șansă în degringoladă? De ce rușinea lui Dinamo poate revoluționa echipa din Ștefan cel Mare: două vești bune după o noapte horror

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 februarie 2018 10:05

Dinamo e în cele mai grele momente din era Ionuț Negoiță, începută în 2012. "Câinii" au ratat play-off-ul după 0-2 cu Astra și sunt pe locul 8, riscând să stabilească un record negativ în istoria clubului.

Ce înseamnă ratarea play-off-ului pentru Dinamo? Fani mai puțin pe stadion, bani mai puțini de la LPF și din drepturile TV, iar derby-urile vor fi cu FC Botoșani, Sepsi, Chiajna și FC Voluntari, nu cu FCSB, CFR Cluj sau U Craiova.  În plus, dacă joi, în sferturile Cupei României, Dinamo pierde cu U Craiova, Dinamo va rata și calificarea în cupele europene. Dar există și ceva bun în atâta degringoladă?

Cum poate profita dinamo

Într-un fel, Dinamo poate profita de această situație.

  • Unu, pentru că le-ar fi aproape imposibil să aibă rezultate mai slabe în acest sezon;
  • Doi, fiindcă în play-out, "câinii" vor juca fără presiune și ar putea pregăti sezonul viitor. Cum? Aducând tinerii în primul 11!

Penedo, Brănescu, Marici, Nica, Romera, Monroy, Torje și Nemec sunt în ultimele luni de contract cu roș-albii și sunt șanse foarte mici ca ei să continue și din sezonul viitor.

Deci Vasile Miriuță, dacă va continua pe banca lui Dinamo până la finalul sezonului, ar putea miza pe jucători tineri, crescuți de club, care să se acomodeze cu Liga 1.

Astfel, dacă aceștia ar juca meci de meci în play-out, la startul sezonului viitorul ar avea mai multă experiență și ar putea fi decisivi.

"Selecția trebuie să o faci în baza unei filosofii de joc. Trebuie să faci o echipă performantă și să vinzi maximum 2 jucători pe sezon. Iar aceștia să fie înlocuiți cu tineri, pe care forța grupului să îi transforme din perspectivă în certitudini"Ionuț Chirilă la TV Telekom Sport

Care ar fi numele noi

Dinamo a fost campioană la juniori sub 19 ani, în sezonul trecut, dar din acea echipă, niciun fotbalist nu a devenit titular în echipa roș-albă. Acum, mai mulți dintre jucătorii au șansa să joace în Liga 1, fără presiunea rezultatelor.

Vlad Muțiu, Alin Dudea, Ricardo Grigore, Liviu Gheorghe, Ion Gheorghe, Robert Moldoveanu sunt în lotul lui Dinamo, se antrenează sub comanda lui Vasile Miriuță, dar nu au avut prea multe șanse de a juca în acest sezon.

Acum, aceștia ar putea profita de situație pentru a juca mai mult în acest sezon și pentru a deveni jucători de bază în sezonul viitor.

17străini a folosit Dinamo în acest sezon, cei mai mulți din istorie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (66)
catalynn
catalynn  •  26 Februarie 2018, 04:55

Cetățene, iar ai mințit bre! L3 NU e liga profesionista!!! Deci conform logicii matale echipele cu pricina trebuiau sa o ia din L5! De ce NU s-a procedat asa!? In plus, a fost promovarea Academiei si Stelei in L4 in loc de L5 făcuta LEGAL? Daca da, discutia se încheie, daca nu fa o plângere penală! Poti sa faci chiar tu, sau te poti baza pe Pompiliu Bota, un fcsbist procesoman. E gratis! :-))))

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  25 Februarie 2018, 20:36

Voi cate puncte ati adus pt Romania (stiu ca ati fi vrut sa aduceti pt *** dar nu se poate)? In schimb o sa profitati de punctele aduse de Steaua... ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

haideusicfr
haideusicfr  •  25 Februarie 2018, 18:36

Poate TAS taie la jumate golurile italienilor si dubleaza cele ale stelei. Si reprezinta onorabil romania in "cupele europene".

Vezi toate comentariile (66)
Comentează