FOTBAL  »  Superliga  »  STADION DINAMO

Dinamo poate rămâne fără stadion! O echipă vrea să depună dosarul pentru modernizarea arenei

Articol de GSP - Publicat luni, 08 mai 2017 15:53

Stadionul Dinamo trebuie să fie modernizat pentru EURO 2020, dar se află într-o situație complicată și nu știe dacă va fi reconstruit.

Juventus Colentina, echipă care este pe primul loc în Liga a 2-a și promovată matematic în Liga 1, vrea să profite de situație. Oficialii echipei vor să înscrie stadionul pe lista arenelor care ar urma să fie modernizate, urmând să depună dosarul către FRF și Compania Națională de Investiții, potrivit TV Sport ro. Aceștia speră ca arena echipei din Colentia să se modernizeze dacă situația de la Dinamo nu se va rezolva.

Dacă stadionul Dinamo nu se va moderniza, FRF și UEFA vor decide dacă se va renova altă arenă sau vor rămâne doar trei. 

În prezent, între CS Dinamo și Nicoale Badea există un contract prin care lui Badea i s-a cesionat stadionul, iar dacă acest contract nu va fi anulat, stadionul nu poate fi modernizat.

Stadionul Dinamo face parte din cele 4 arene din București care trebuiau să fie modernizate prin programul de reabilitare în cadrul proiectului EURO 2020, alături de Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.

CUM S-A AJUNS AICI

În 2002, Guvernul Adrian Năstase emitea o Hotărâre de Guvern prin care a facilitat transferul stadionului Dinamo de la Ministerul de Interne la societatea lui Nicolae Badea, CS FC Dinamo. Practic, Badea primea dreptul de folosinţă pe durată nedeterminată a unei mari părţi din Complexul Sportiv Dinamo printr-un contract de asociere cu CS Dinamo.

În acest contract, administrator era chiar societatea lui CS FC Dinamo. Practic, Badea a primit dreptul de folosinţă a arenei pe viaţă, iar fără acceptul său, stadionul Dinamo nu poate fi reconstruit şi modernizat. Până aici, lucrurile sunt clare. Apoi variantele celor două tabere se despart.

În 2012 s-ar fi întocmit un act adiţional între CS Dinamo şi CS FC Dinamo în care se preciza că acel contract din 2002 putea fi anulat în următoarele situaţii:

  • dacă societatea lui Badea intră în faliment
  • dacă societatea lui Badea nu desfăşoară timp de un an activităţi care să aducă profit, CS Dinamo având cotă parte din acesta, dar nu mai mai puţin de 7.000 de euro pe lună, deşi în contractul iniţial se stipulau doar 2.000 de euro pe lună.
  • dacă societatea lui Badea înregistrează restanţe mai mari de 3 luni la plata utilităţilor 

 

 

 

 

 

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
para.para
para.para  •  08 Mai 2017, 22:45

Hal de titlu. Vai de viata voastra bai fecesebistilor angajati la tabloidul sporturilor.

235222056854909
Mihai Andrei  •  08 Mai 2017, 18:27

nu as fi sigur ca badea a renuntat procuratura ar trebui sa investigheze cum acest stadion a fost luat de acvest individ profitor nu va renunta si nu se va face stadion a zis badea ca vrea moll

conasu_boeru
conasu_boeru  •  08 Mai 2017, 17:15

Nu mai băgați tot felul de prostii , Badea a acceptat cu anumite condiții de administrare a unei zone a viitorului stadion, să cedeze dreptul de folosință ! În altî ordine de idei , NICIODATĂ , un maidan dintre ghetourile Colentinei nu va putea fi luat în calcul pentru a fi modernizat pentru o competiție de asa anvergură ! Ati uitat ăștia care ”mâncați” pe articolele astea contra Dinamo , ce populație e predominantă acolo ??!!! Cum să vină , Germania, Anglia sau Spania să se pregătească între urmașii nomazilor din nordul Indiei ?????!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează