FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB-DINAMO

Victima preferată » Detaliul care-i dă fiori lui Dario Bonetti înainte de „Derby de România”

Articol de , - Publicat luni, 06 septembrie 2021 23:07 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 23:08

Edward Iordănescu are cel mai bun raport victorii - eșecuri împotriva echipelor importante chiar cu adversara din Derby de România: nu mai puțin de 8 succese în calitate de „principal”.

Edi Iordănescu o ține din derby-uri în derby-uri. De când a preluat-o pe FCSB a disputat două meciuri cu formații europene: 1-1 cu Sepsi și 1-4 cu CFR. Urmează un duel cu o formație de play-out, dar care e, de fapt, derby-ul fotbalului românesc. Confruntarea cu Dinamo va fi prima în Derby pentru Iordănescu jr. în calitate de tehnician.

Istoria disputelor lui cu trupa din Ștefan cel Mare, susținute cu alte formații decât FCSB, nu doar că are o concluzie pozitivă, dar Dinamo e echipa împotriva căreia Edward a jucat de cele mai multe ori! Nu mai puțin de 13 confruntări în 3 competiții: campionat, Cupa României, Cupa Ligii. Din aceste bătălii, nu mai puțin de 8 au fost câștigate. Cu nicio altă rivală cu nume din fotbalul românesc Iordănescu junior nu a repurtat atâtea victorii.

Palmaresul lui Iordănescu cu echipele importante

AdversarVictorii obținute
Dinamo8
Botoșani6
Viitorul/Farul6
FCSB5
Sepsi4
Astra3
CFR2
CSU Craiova2
Rapid1

Altă mare realizare pentru actualul antrenor al roș-albaștrilor e faptul că a reușit să o învingă pe Dinamo cu fiecare dintre formațiile de Liga 1 pe care le-a antrenat. Cu Pandurii a jucat de nu mai puțin de 9 ori împotriva roș-albilor și s-a impus de 3 ori. La Astra, din două jocuri a câștigat unul, la Mediaș a bifat două succese, iar pe banca lui CFR a reușit victorii în ambele partide. De fapt, la toate aceste cluburi a avut cel puțin un palmares egal exclusiv în fața lui Dinamo.

3-1 e raportultrofeelor în disputa Edi Iordănescu - Dinamo începând din 2015, de când tehnicianul a debutat ca antrenor: Edward a cucerit un titlu și două Supercupe, Dinamo s-a ales cu o Cupă a Ligii

Edi contra lui Dinamo

Echipa antrenatăVictorii-Eșecuri
Pandurii3-3
Astra1-0
Mediaș2-2
CFR2-0

Cele 8 victorii au fost obținute în fața a 7 antrenori. În afara lui Teja, pe care Edward l-a învins de două ori, în chiar primele dueluri, au mai fost pe banca lui Dinamo când au cedat împotriva lui Iordănescu: Stoican, Miriuță, Rednic, Uhrin jr., Ionel Gane și Mulțescu.

23-20 e golaverajulmeciurilor directe pe care Iordănescu jr. le-a susținut ca "principal" împotriva trupei din Ștefan cel Mare

Edi Iordănescu e peste Dinamo, FCSB nu!

Iordănescu a disputat 17 confruntări cu Dinamo și e pe plus, 8-5 raportul succese - eșecuri. În schimb, FCSB, în ultimele 17 meciuri directe cu rivala din Ștefan cel Mare, nu a reușit să fie deasupra în ciuda faptului că în ultimii ani a fost o diferență imensă între cele două cluburi. În aceste jocuri, palmaresul e unul perfect egal: 6 victorii de fiecare parte plus 5 remize. În ultimele două dispute, care au avut loc în 2021, FCSB s-a impus în Liga 1, scor 1-0, iar Dinamo a câștigat meciul din Cupă, cu același scor.

17 meciuria disputat Edi Iordănescu împotriva lui Dinamo în calitate de antrenor principal: 8 victorii, 4 remize și 5 eșecuri

Manele și vulgarități pe TikTok » Filmarea controversată cu Deian Sorescu a ajuns virală

CITEȘTE ȘI:

VIDEO+FOTO Brazilia - Argentina, suspendat în minutul 5! Scandal uriaș, „Pumele” în frunte cu Messi au ieșit de pe teren după intervenția autorităților

EXCLUSIV Ofertă de 1,4 milioane de euro pentru Deian Sorescu refuzată de Dinamo: „Nu am fi surprinși dacă ar ajunge la FCSB”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
fibra
fibra  •  07 Septembrie 2021, 15:26

Daca acestui meci intre doua hodoroage i se spune "Derby de Romania" tara asta saraca e pierduta iremediabil. Dar macar avem crestere economica si stam in puf.

chronic
chronic  •  07 Septembrie 2021, 09:20

fix la asta se gandea bonetti grande partita. mingea e rotunda, oricum nu il vad bine pe yedi daca nu castiga

steaua.libera
steaua.libera  •  07 Septembrie 2021, 09:17
Postat de immobiliarul pe 07 Septembrie 2021, 07:00

Au inceput de duminica. *** ! ***! ***! Ca tine nu mai este nimeni in galaxie! Esti singurul antrenor depasit tactic de un antrenor cu portarii.

Asa slab a maturat cucateaua

Vezi toate comentariile (12)
Comentează