FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamovist cu sufletul, rapidist cu CV-ul » 4 momente decisive în care Florin Bratu a subordonat-o pe Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2018 09:00

Antrenorul roș-albilor, Florin Bratu, este considerat simbol dinamovist, dar cele mai mari performanțe le-a obținut în Giulești, chiar împotriva echipei pe care o antrenează.

Dinamo l-a adus antrenor pe Florin Bratu în speranța că un simbol dinamovist din generația nouă va redresa corabia. Dar cât de dinamovist este de fapt noul antrenor al "câinilor roșii"?

Fostul atacant al lui Dinamo a petrecut anii junioratului la Rapid, pentru care a și debutat în Liga 1, în 2001. După două sezoane glorioase în tricoul Rapidului, "Bratone" s-a transferat la Galatasaray și nu mai avea să îmbrace niciodată vișiniul de sub Podul Grant, preferând roșul din Ștefan cel Mare timp de patru sezoane. Totuși, cele mai mari performanțe și trofee câștigate de Florin au fost în tricoul Rapidului, izbutite chiar în luptă directă cu Dinamo.

"Bratone" a câștigat ca jucător 6 trofee, dintre care 4 cu Rapid și doar unu cu Dinamo. A mai cucerit şi o Supercupă a Bulgariei, cu Litex.

GSP vă prezintă momentele decisive în care Bratu a subordonat actuala sa echipă:

  • Cupa României 2001/2002: e primul trofeu câștigat de Florin. La doar 21 de ani, atacantul a fost ieșit victorios din întâlnirea Rapid - Dinamo 2-1. Deși nu a marcat, Bratu a fost titular și a bifat 68 de minute, fiind schimbat cu Denis Șerban. Golurile au fost marcate de "greii" Măldărășanu și Pancu, respectiv Dănciulescu.
  • Supercupa 2002: "Bratone" a furat încă un trofeu "câinilor" în 2002, de această dată fiind vorba de Supercupă. Giuleștenii au învins Dinamo tot cu 2-1. Dacă în Cupă Florin nu a fost decisiv, de această dată el a deschis scorul în minutul 18. Vlad Munteanu a egalat cu cinci minute înainte de pauză, iar Perjă a dat lovitura de grație în minutul 71.
  • Campionatul 2002/2003: Singurul titlu de campion pe care Florin Bratu îl are în CV este cel câștigat cu Rapid sub conducerea lui Mircea Rednic. Florin a marcat atunci 11 goluri în 27 de meciuri de campionat, fiind unul dintre principalii artizani ai câștigării celui de-al treilea titlu din istoria rapidiștilor. Vișiniii au învins Dinamo în acel sezon de Liga 1, 3-1 și 2-0, iar atacantul a marcat un gol în poarta echipei pe care acum o antrenează.
  • Supercupa 2003: În acelaşi an, giuleştenii au câștigat şi Supercupa României după ce au învins tot pe Dinamo, la limită, 1-0, prin golul lui Robert Niță, marcat în minutul 90Ă2. "Bratu" a fost titular și a bifat 62 de minute, fiind schimbat de Rednic chiar cu marcatorul Niță. 

15 goluriîn 48 de meciuri a marcat Bratu pentru Rapid în L1. În tricoul lui Dinamo a reușit 28 de goluri în 67 de meciuri de Liga 1

9 echipea bifat ca jucător antrenorul lui Dinamo: Tractorul Brașov, Rapid, Galatasaray, Nantes, Dinamo, Valenciennes, Litex Loveci, Gaz Metan, Gloria Bistrița

Doar o Supercupă cu Dinamo

Singurul trofeu câștigat de Bratu în tricoul "câinilor roșii" este Supercupa României, în 2005. Atunci Dinamo a răpus rivala Steaua, 3-2. Florin a egalat în minutul 38, după ce Nicolae Dică a deschis scorul. Steaua a mai punctat o dată prin Victoraș Iacob, dar dinamoviștii au revenit prin Bălțoi și Claudiu Niculescu. 

De ce Dinamo și nu Rapid

În sezonul 2005/2006, Bratu a revenit în România, la Dinamo, împrumutat de la Valenciennes, cu toate că a fost dorit și de echipa care l-a format, Rapid. În 2013, aflat în studioul DigiSport, "Mitraliera" a dezvăluit de ce n-a ajuns sub Podul Grant: "Nu am revenit la Rapid din cauza lui Copos. Aveam de luat pentru campionat vreo 10.000 de dolari și nu mi-a mai dat banii. Mă suna la Galatasaray zilnic timp de o lună, îmi spunea să renunț la bani pentru că am un contract bun în Turcia. Am renunțat, dar eu nu sunt suporter ultras, să joc doar pentru culori. Sunt profesionist și când a fost să revin în România m-a vrut Rapid, dar Dinamo mi-a făcut o ofertă mai bună. A contat și faza cu banii la care am renunțat. Copos a făcut lucruri de genul acesta și cu rapidiști get-beget". 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
vasy86le
vasy86le  •  28 Februarie 2018, 22:55
Postat de jack_the_stripper pe 28 Februarie 2018, 12:50

Trecutul , vai, s-a dus. Prezentul e comic. Viitorul e negru. DOAR DINAMO... sa nu fii...

Mai taci ma din gura, maine poimaine va vad cum plangeti dupa trecut pentru ca viitorul zice ca aveti de plata vreo 30 de milioane armatei :))

zizu
zizu  •  28 Februarie 2018, 14:32
Postat de khal_37 pe 28 Februarie 2018, 14:25

La palat ca la palat, dar la Rin psd hotel sa vezi maini intinse la ciupeala. rapidisti care se dau dinamovisti, sportivi care se dau fotbalisti, suporteri ***.

Uitativa in ograda voastra! nici nu aveti fcsb isti nici nimeni nu zice ca ar fi fost

khal_37
khal_37  •  28 Februarie 2018, 14:25
Postat de red_dog72 pe 28 Februarie 2018, 13:39

Pai mai avea-i vreo indoiala la cit de slugoi la palat e? ***! Sunt multe maini intinse la palat pt o ciorba calda

La palat ca la palat, dar la Rin psd hotel sa vezi maini intinse la ciupeala. rapidisti care se dau dinamovisti, sportivi care se dau fotbalisti, suporteri ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close