FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO, DUMINCĂ, 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Diogo Salomao așteaptă cu optimism duelul cu FCSB de mâine, dar se gândește și la Miriuță: "Pentru noul antrenor nu e ușor deloc"

Salomao e unul dintre oamenii importanți ai
Salomao e unul dintre oamenii importanți ai "câinilor" în actualul sezon Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 23 septembrie 2017 09:00

Diogo Salomao a fost primul transfer al verii pentru Dinamo, prima dorință îndeplinită a lui Contra. Mijlocașul stânga de 29 de ani se pregătește de primul Derby de România, în aceeași situație fiind și colegii săi sosiți în ultimul mercato, Katsikas, Nascimento și Bokila.

- Diogo, te afectează în vreun fel permutările din staff-ul tehnic?
- Nu mai sunt copil, iar astfel de schimbări se întâmplă în viața unei echipe. Nu doar eu, toată echipa trebuie să se adapteze cât mai repede posibil! Important e să găsim acea cale de înțelegere, de comunicare, de lucru împreună, fiindcă nici pentru noul antrenor nu e ușor deloc.

- Cum interpretezi plecarea lui Contra la națională?
- Un vis pe care și l-a îndeplinit, o șansă pe care n-o putea rata. Cu toții suntem fericiți pentru el, mândri că a fost antrenorul nostru. Sperăm să reușească la echipa României ceea ce a făcut și la noi! A știut să unească grupul, să rezolve toate problemele, iar dacă noi, străinii, ne simțim bine la Dinamo, este și datorită lui fiindcă ne-a alăturat românilor și celor dinainte.

- Îți va fi mai greu fără el?
- Probabil, da! Prezența lui la Dinamo a fost un motiv să vin în România, mă știa din Spania, de aceea am semnat.

- Ești în fața primului Derby de România, cum te simți înainte de confruntare?
- Știu că e un meci mare în țară, lumea se împarte în două, am mai trăit astfel de partide importante în Portugalia, Benfica - Sporting, sau în Spania, La Coruna - Celta Vigo. Sunt dueluri foarte frumoase, diferite de întâlnirile obișnuite, se simte în aer dorința de a câștiga care depășește alte confruntări de etapă. Sper să fim noi învingători duminică!

2 goluriși 4 assist-uri a reușit lusitanul în 11 meciuri la Dinamo

6,11 e media notelor GSP obținute de Salomao, a doua din lot, după Nascimento (6,17)

"Nu știam foarte multe despre Miriuță până la sosire, decât că e antrenor român. Ne-au spus colegii care-l cunosc mai bine, cred că ne vom învăța unii pe ceilalți în câteva zile"
Diogo Salomao, mijlocaș Dinamo

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează