FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Doar FCSB vinde! Ce au roș-albaștrii și nu mai are o altă formație din Liga 1 când vine vorba de transferuri externe

Pentru dinamovistul Alexe, cea mai importantă mutare a fost un împrumut la Sassuolo, unde și-a rupt ligamentele genunchiului. Stelistul Chiricheș s-a vândut la Tottenham cu 8,5 milioane de euro FOTO Cristi Preda
Pentru dinamovistul Alexe, cea mai importantă mutare a fost un împrumut la Sassuolo, unde și-a rupt ligamentele genunchiului. Stelistul Chiricheș s-a vândut la Tottenham cu 8,5 milioane de euro FOTO Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat joi, 04 ianuarie 2018 00:00

În ultimii 4 ani, din cele 40 de milioane de euro încasate din transferuri externe de toate cluburile de Liga 1, 30 de milioane au mers la roș-albaștri, iar din top 5 jucători vânduți "afară" 4 provin de la steliști!

Steaua a rămas cea mai influentă marcă din fotbalul românesc chiar și acum, când se cheamă FCSB! Străinii care cumpără fotbaliști din România plătesc mai mult dacă jucătorii respectivi provin de la clubul lui Becali, așa deposedat de brandul tradițional și de numele datorită căruia era faimos.

Roș-albaștrii dețin recordul pentru cel mai scump jucător vândut, Nicolae Stanciu la Anderlecht pentru 8,8 milioane de euro. E aproape Chiricheș, pentru care Napoli a achitat 8,5 milioane. Cele două afaceri uriașe subliniază tendința conform căreia FCSB vinde mult mai bine decât celelalte formații din Liga 1. Care să fie explicația?

Cea mai la îndemână: cei mai buni fotbaliști sunt la Steaua, deci e firesc ca ei să plece pe sumele cele mai mari. Doar că trupa mutată din Ghencea în Berceni nu a mai câștigat un campionat de doi ani, la vară se vor face trei dacă nu va izbuti să topească în 2018 distanța care o separă în prezent de liderul CFR Cluj.

Ce are FCSB și nu mai are o altă formație din Liga 1? Expune mai bine fotbaliștii grație constanței cu care participă în cupele europene.

Analiza completă a transferurilor din ultimii ani, detalii inedite despre mutările făcute și cele mai interesante cifre, doar în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (67)
mosvasile
mosvasile  •  04 Ianuarie 2018, 12:30

Pai, au "relatii"! Dar toate vanzarile alea, s-au dovedit niste inselaciuni! Nimic surprinzator!

daweroirl
daweroirl  •  04 Ianuarie 2018, 12:27

Apogeul prostiei ,zizu ...

daweroirl
daweroirl  •  04 Ianuarie 2018, 12:07
Postat de zizu pe 04 Ianuarie 2018, 11:31

vai de nik urile voastre sustinatori de infractori!

Borcea - puscarie ,Neputinta next ...ce vb?

Vezi toate comentariile (67)
Comentează